تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826842556




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسفنانی: مجازات به خاطر وازکتومی با اصول حقوقی مطابقت ندارد/ با مجازات نمی‌توان جمعیت را زیاد کرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


اسفنانی: مجازات به خاطر وازکتومی با اصول حقوقی مطابقت ندارد/ با مجازات نمی‌توان جمعیت را زیاد کرد جامعه > قضایی - نمایندگان مجلس در روزهای نخست کاری خود در سال جدید، یک فوریت طرح پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور را تصویب کردند.

زهرا تالانی: طراحان طرح مجلس فوریت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور که فعلا 82 نفر از نمایندگان مجلس هستند، می گویند این طرح در راستای بازنگری سیاست‌های جمعیتی و اتخاذ مسیر هوشمندانه برای افزایش جمعیت تهیه شده است. در صورت تصویب این طرح تمامی اقدامات درباره سقط جنین، عقیم‌سازی مانند وازکتومی و هرگونه تبلیغات درباره تحدید موالید و کاهش فرزندآوری ممنوع و مرتکبان به مجازات مندرج در ماده 624 قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد. (اینجا) در قانون مجازات اسلامی سقط جنین بدون مجوز پزشک، ممنوع است و مجازات هایی هم دارد. اما آیا از نظر حقوقی استفاده از روش های پیشگیری از بارداری مانند وازکتومی و همچنین تبلیغ برای فرزند کمتر جرم محسوب می شود و می توان کسی را به خاطر این موضوع محکوم کرد؟ در همین زمینه گفت وگویی را با محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس انجام داده ایم که می خوانید:
همانطور که می دانید در طرح یک فوریتی افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت، تمامی اقدامات درباره سقط جنین، عقیم‌سازی مانند وازکتومی و هرگونه تبلیغات درباره تحدید موالید و کاهش فرزندآوری ممنوع و مرتکبان به مجازات مندرج در ماده 624 قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد. آیا این از نظر حقوقی امکان دارد؟ ما در قانون مجازات اسلامی درباره سقط جنین مجازات داریم. قانونگذار در مواد 622 تا 624 برای حالتهای مختلف سقط جنین با توجه به شخصیت مرتکب و یا طرق ارتکاب عمل، کیفر تعیین کرده است. به طوریکه سقط عمدی جنین بعد از دمین روح قصاص دارد و اگر با مجوز باشد محکوم به پرداخت دیه است. همچنین در صورتی که بدون مجوز قانونی باشد، طبق مقررات تعزیر، فرد محکوم می شود.اما اینکه وازکتومی و هرگونه تبلیغات درباره تحدید موالید و کاهش فرزندآوری جرم باشد را ما در قانون نداریم و یک جرم نگاری جدید است.
یعنی با این طرح جرم جدیدی تعریف می شود؟ هر نظام حاکمیتی می تواند مطابق سیاستهای خود عناوینی را مجرمانه یا حذف کند و این غیره منتظره نیست. مثلا در یک دوره داشتن ویدئو جرم بود اما الان دیگر یک وسیله عادی در خانه ها شده است. یا اینکه در این دوره ماهواره ممنوع است اما شاید در چند سال آینده آزاد شود. اما اینکه وازکتومی یا شیوه های مقابله با کاهش جمعیت جرم باشد از عجایب است و مطابق روال معمول قانون حقوقی نیست، علاوه بر آن خلاف قانون برنامه پنجم توسعه است.
چرا؟ چون در قانون پنجم توسعه قید شده که امکان تعریف عناوین مجرمانه جدید وجود ندارد و حتی باید به سمتی رفت که از تعداد عناوین کاسته شود. چون همانطور که می دانید تعداد زندانیان ما زیاد است و نباید اینگونه باشد.
چند عنوان مجرمانه در قانون مجازات اسلامی داریم؟ متاسفانه در سه دهه گذشته عنوان مجرمانه چندین برابر شده است. در حال حاضر حدود 1800 عنوان مجرمانه داریم. یعنی طبق قانون برای انجام فعل یا ترک فعل، 1800 عنوان مجرمانه تعریف شده است که این باید کاسته شود، بنابراین افزدن به آن خلاف است. در ماده 211 قانون پنجم توسعه نسبت به کاهش عناوین مجرمانه توسط قوه قضائیه هم تاکید شده است.   باین حال یک فوریت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیتتصویب شده و برای بررسی به کمیسیون بهداشت رفته است.
اگر این طرح بتواند رای دو سوم نمایندگان مجلس را بیاورد، امکان تغییر قانون وجود دارد و اعمالی که طراحان آن به عنوان پیشنهاد کرده اند، به عنوان عمل مجرمانه شناخته می شود.
به نظر شما رای می آورد؟ طرحی که الان در صحن علنی ارائه شد خیلی خام بود. اما برای اینکه تبلیغات درباره تحدید موالید و کاهش فرزندآوری به عنوان مصادیق مجرمانه محسوب شود بستگی به محتویات طرح دارد تا حداقل دوسوم نمایندگان را مجاب کند.
شما با کلیات این طرح موافق هستید؟ خیر. چون به شیوه مجازاتی نمی توان به افزایش جمعیت کمک کرد. تا الان به خودی خود جمعیت در حال افزایش بود اما این روند کند بود.برای همین نمایندگان تصمیم گرفتند که با تصویب طرح دو فوریتی سریع تر این طرح را تصویب کنند که یک فوریت آن تصویب شد. به نظرم اگر شیوه های گذشته که برای کنترل جمعیت بود را بردارند و فرهنگ سازی کنند بیشتر به افزایش جمعیت کمک می کند. البته در گذشته شیوهای تشویقی هم مانند دادن سکه و پول را نمایندگان مطرح کردند اما تا فرهنگ سازی نشود و مشکل اشتغال و مسکن حل نشود نمی توان با شیوه های مجازات مردم را وادار به افزایش جمعیت کرد، چون این شیوه با اصول حقوقی مطابقت ندارد.
اما برخی کارشناسان معتقدند که کشور چین با شیوه های مجازاتی به کاهش جمعیت کمک کرد و امکان برعکس آن در کشور ما وجود دارد؟ هر کشور فرهنگ و آداب خود را دارد. نمی توان گفت چون چین با مجازات خانواده ها مانع فرزند آوری می شد ما هم با مجازات به رشد جمعیت کمک کنیم. الان مردم با شیوه های جدیدی برای پیشگیری مواجه هستند و اگر وازکتومی و شیوه های دیگر جرم باشد مرم به سراغ راه دیگری می روند. برای همین باید فرهنگ سازی کرد تا مردم به دلخواه خودشان فرزند بیاورند و به رشد جمعیت کمک کنند.الان این کارها در شهرهای بزرگ کمک نمی کند و تنها در روستاها و شهرهای کوچک باعث فرزند آوری می شود.
پیش بینی برخی کارشناسان همین است که  در نقاطی که امکانات وجود ندارد این رشد جمعیت اتفاق می افتد. برای همین من گفتم باید شرایط اقتصادی و مشکل اشتغال را حل کرد.باید به شیوه های فرهنگی و آموزشی مردم را تشویق کرد. وقتی در یک برنامه تلویزیونی خانواده ای را نشان می دهد که با پنج فرزند هزار و یک مشکل دارد و مثلا خانه به او اجاره نمی دهند خوب این یک ضد تبلیغ است. همچنین باید توجه داشت که هدف تنظیم خانواده تنها کاهش فرزند آوری نیست، بلکه توانمندسازی خانواده‌ها برای تصمیم‌گیری در تعداد و فاصله‌گذاری بین فرزندانشان ،افزایش آگاهی خانواده ها از تاثیر بارداری‌های ناخواسته هم می شود.
البته مخالفان فوریت طرح افزایش جمعیت هم در مجلس،مسائل اقتصادی را مطرح کردند. این بدیهی است که وقتی یک جوان نتواند خانه و شغل مناسب نداشته باشد ازدواج هم نمی کند و اگر هم حاضر به ازدواج باشد سالها برای فرزند داشتن زمان می دهد. ما باید این مشکلات را حل کنیم نه اینکه برای شیوه های جلوگیری از بارداری مجازات تعیین کنیم.

۴۷۲۳۲



چهارشنبه 27 فروردین 1393 - 15:05:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن