تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869934274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فاضل میبدی: بین شیعه و سنی هیچ اختلاف مبنایی وجود ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

در گفت و گو با ایرنا فاضل میبدی: بین شیعه و سنی هیچ اختلاف مبنایی وجود ندارد تهران-ایرنا-«محمدتقی فاضل میبدی» استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با ایرنا ضمن تاکید بر اینکه بین شیعه و سنی هیچ اختلاف مبنایی و عمیق وجود ندارد، از سخنان دیروز رییس جمهوری در زاهدان مبنی بر اینکه در کشور شهروند درجه 2 وجود ندارد، دفاع کرد.


سفر روز گذشته ی «حسن روحانی» رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان-استانی که ویژگی اصلی اش حضور پیروان دو مذهب شیعه و سنی در کنار یکدیگر است-بار دیگر مساله ی ضرورت همزیستی مسالمت آمیز و وحدت میان شیعه و سنی را پیش کشید. روحانی دیروز در جمع مردم زاهدان تصریح کرد: در این کشور شهروند درجه دو نداریم و طبق قانون اساسی تفاوتی بین پیروان مذاهب، اقوام و جنسیت قائل نیستیم.
در این راستا گروه پژوهش های خبری با محمد تقی فاضل میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، پژوهشگر مسایل دینی و استاد حوزه و دانشگاه گفت و گو کرد و نظر وی را در ارتباط با ضرورت وحدت بین شیعه و سنی و لوازم اصلی آن جویا شد.
از نظر بسیاری، فاضل میبدی روحانی نواندیشی است که در تلاش است تا چهره یی روشن تر و نوگرایانه از اسلام ارایه کند.
محمد تقی فاضل میبدی در 6 مرداد 1332 در شهر میبد استان یزد زاده شد. در سال 1350 به حوزه ی علمیه ی قم وارد شد. در دوران تحصیل در حوزه ی علمیه ی قم استادان سطح او آیات «باکوبی»، «میرزا یدالله دوزدوزانی»، «سید حسین موسوی تبریزی» و «یوسف صانعی» بودند. استادان فلسفه ی او آیات «یحیی انصاری شیرازی» و «عبدالله جوادی آملی» بودند و درس خارج اصول را برای 6 سال نزد آیت الله «ناصر مکارم شیرازی» خواند و خارج فقه را نیز برای 6 سال نزد مرحوم آیت الله «حسینعلی منتظری» خواند.
از فاضل میبدی تا کنون 3 جلد کتاب و 17 مقاله منتشر شده است. «دین چیست؟»، «حدیث آزادی» و «تساهل و تسامح» عنوان کتاب های وی است. «حدیث عقلانیت» و «یادنامه خاتمی» نیز از جمله مقاله های فاضل میبدی است. حوزه ی مطالعاتی وی بیشتر در مباحث فقه و اصول، فلسفه، ادیان و مذاهب، اخلاق و عرفان است.
فاضل میبدی در گفت و گو با ایرنا به صراحت گفت که اختلاف شیعه و سنی را قبول ندارد. وی در توضیح این ادعا گفت: بین شیعه و سنی اصلی داریم با عنوان «تعایش» (همزیستی) که اصلی انسانی است؛ یعنی همه ی آدم ها باید در کنار هم زندگی کنند و این اصل باید در همه جا اجرا شود.
عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه ی علمیه ی قم افزود: به تعداد آدم هایی که خدا آفریده به همان تعداد سلیقه آفریده است و نباید در این اختلاف سلیقه، اختلاف ایدئولوژیک خلق بشود. من معتقدم همانگونه که آیت الله سیستانی در نامه یی که در سال 2007 میلادی نوشتند، بین شیعه و سنی هیچ اختلاف مبنایی وجود ندارد.
به نظر فاضل میبدی دو قشر هستند که به اختلاف ها بین شیعه و سنی دامن می زنند: یک عده آدم های جاهل مذهبی و یک عده هم که منافع سیاسی را دنبال می کنند.
نویسنده ی کتاب «تساهل و تسامح» بر اهمیت فرهنگ تساهل و رواداری اشاره کرد و گفت: تساهل و تسامح فقط بین شیعه و سنی نیست؛ بلکه بین تمام ادیان است. در کشور هر کس که تابع مذهبی باشد حقوقش محترم است و حق شهروندی دارد. حقوق شهروندی برای همه حق قایل شده و همه در برابر قانون مساوی اند. همانگونه که زن و شوهر با هم اختلاف دارند که در زندگی مشترک طبیعی است ما نیز اختلاف هایی داریم که نباید به آن دامن بزنیم.
فاضل میبدی از سخنان رییس جمهوری در جمع مردم زاهدان مبنی بر اینکه «ما شهروند درجه 2 نداریم» دفاع کرد و گفت: چند وقت پیش مطلبی نوشته بودم که در این کشور به هیچ وجه بحثی با عنوان اختلاف شیعه و سنی نداریم؛ زیرا هیچ اختلاف حقوقی بین شیعه و سنی نیست و اصل همزیستی این را می گوید که با هر عقیده و اختلافی می بایست در کنار هم زندگی کرد. پیامبر گفت من بت پرستی را قبول ندارم اما سر کسی نزد که چرا بت پرستی! در اسلام چنین چیزی نداشته ایم که اگر کسی اسلام را قبول نکرد با او برخورد جزایی شود.
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به پرسشی درباره ی افزایش تنش های فرقه یی در خاورمیانه گفت: نظر من این است که یک عده آدم های قدرت طلب با استفاده از جهالت اکثریت در راستای منافع اقلیت در این منطقه دنبال فرقه گرایی و اختلافات مذهبی هستند.
فاضل میبدی درباره ی لوازم همزیستی مسالمت آمیز بین شیعه و سنی 3 پیشنهاد ارایه کرد: دولت سعی کند در استان های سنی نشین از برادران اهل سنت در پست ها و مقام ها بیشتر بهره بگیرد. وظیفه ی رسانه ها و صداو سیما است که با توجه به این که برخی از روضه ها و مداحی ها به ویژه در ایام فاطمیه تفرقه انگیز است، نباید زیاد پرورده شود. سمینارهای غیر دولتی و تقویت سمینارهای مردم نهاد هم شکل بگیرد.
نویسنده ی کتاب «حدیث آزادی» بر ضرورت آزادی در بیان عقاید تاکید کرد و گفت: آزادی دو گونه است؛ آزادی در اندیشه و آزادی اظهار عقیده. حقانیت و آزادی منافاتی به هم ندارند. تا عقیده ها اظهار نشود حقانیت ها هم روشن نمی شود. حق موقعی روشن می شود که آزادی باشد.
وی در مورد برخی رخدادها در تاریخ اسلام که می تواند مبنای اختلاف و در برخی موارد تنش بین پیروان مذاهب اسلامی باشد، خاطر نشان کرد: اگر اتفاقی در مقطعی تاریخی افتاده است، باید آنجایی که ما را به سمت اختلاف می برد پر رنگ نکنیم.
فاضل میبدی در پایان گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: شیعه و سنی اختلافی با هم ندارند؛ همان گونه که در سوره ممتحنه آیه 9آمده است «انما ینهیکم الله عن الذین قاتلوکم فی الدین و اخرجوکم من دیارکم وظاهروا علی اخراجکم ان تولوهم و من یتولهم فاولئک هم الظالمون»به این معنا که «خداوند فقط شما را از دوستی کسانی نهی کرده که با شما بر سر دین نزاع کرده و شما را از شهرتان بیرون نمودند و در این امر یکدیگر را پشتیبانی کردند، و هر کس آنها را دوست بدارد،پس آنها ستمکارانند».
*گروه پژوهش های خبری
پژوهش**م.س**2054
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




27/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن