تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815264121




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید نانو ذرات حامل دارو برای درمان سرطان سینه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تولید نانو ذرات حامل دارو برای درمان سرطان سینه تهران-ایرنا-پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا به تازگی نانو ذراتی طراحی و تولید کرده اند که روی سلول های سرطان سینه آزمایش و نتایج قابل قبولی داشته است.


به گزارش ایرنا از پایگاه newsroom.ucla.edu، نانو ذراتی تولید شده می تواند داروی شیمی درمانی را با خود حمل کرده و با تابش لیزر تحریک شده و دارو را در محل تومور رهاسازی کند.
رها سازی دارو با کمک تابش پرتو برای درمان برخی بیماری ها نظیر سرطان بسیار مناسب است زیرا به پزشکان این امکان را می دهد که در زمان و مکان دلخواه دارو را رها سازی کنند.
لیزر ابزاری است که نور را به صورت پرتوهای موازی بسیار باریکی که طول موج مشخصی دارند ساطع می کند.
نخستین بار طرح اولیه لیزر را انیشتن داد. کار لیزر این گونه است که با تابش یک فوتون به یک ذره اتم یا مولکول یا یون برانگیخته ، یک فوتون دیگر نیز آزاد می شود که این دو فوتون با هم ، هم فرکانس هستند. با ادامه این روند شمار فوتون ها افزایش می یابد که می توانند باریکه ای از فوتون ها را به وجود بیاورند.
این که به توان داروی شیمی درمانی را با دقت بالا درون سلول های سرطانی رهاسازی کرد یک مزیت بزرگ محسوب می شود زیرا با این کار سلول های سالم از گزند این ترکیبات مرگبار در امان می مانند و اثرات جانبی دارو به حداقل می رسد. اما ارائه سیستم دارویی که به توان با تابش پرتو رهاسازی را کنترل کرد کاری چالش برانگیز است.
برای انجام این پروژه جفری زینک و فویو تامانوی محققان اصلی این پروژه با محققانی از بخش فناوری نانو مرکز سرطان و پژوهشگران دانشگاه مونتپیلر فرانسه همکاری کردند که نتیجه فعالیت های این گروه ساخت نانو ذراتی بود که می توانست پرتوهای نفوذ کرده به درون بافت را جذب کرده و دارو را رهاسازی کند.
این نانو ذرات حاوی هزاران حفره و ساختار نازک لوله ای بودند که داروی شیمی درمانی را درون خود نگه می دارد. انتهای این حفره ها توسط نانو دریچه هایی مسدود شده که موجب حفظ و نگهداری داروی شیمی درمانی می شود.
این نانودریچه ها ، مولکول های ویژه ای هستند که به انرژی تابش لیزر پاسخ داده و موجب باز شدن مسیر می شوند. این گروه تحقیقاتی اثر بخشی این روش درمانی را روی سلول های سرطان سینه در آزمایشگاه تست کردند.
قدرت نفوذ لیزر دو فوتونی در طول موج های مادون قرمز نزدیک تنها 4 سانتیمتر است بنابراین این روش تنها برای سرطان هایی که در این عمق از پوست قرار دارند مناسب است سرطان های پستان ، معده ، روده و رحم با این روش می توانند درمان شوند.
این نانو ذرات علاوه بر درمان ، می توانند در بخش شناسایی نیز مورد استفاده قرار گیرند . این نانو ذرات حاوی مولکول های فلورسانتی هستند که با استفاده از روش های تصویربرداری مولکولی می توان از آنها تصویر گرفت. این ویژگی به محققان امکان می دهد که پیش از تابش پرتو مادون قرمز برای از بین سلول سرطانی ، مسیر حرکت نانو ذرات را نیز رصد کنند.
علمی(2)**1746**1440
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




27/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن