واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
هزاران الجزایری در مخالفت با برگزاری انتخابات در این کشور تظاهرات کردند تهران-ایرنا-هزاران الجزایری در ایالت ˈ تیزی وزو ˈ مرکز منطقه ˈ قبائل ˈواقع در شمال شرق الجزایر در یک راه پیمایی مسالمت آمیز برای اعلام مخالفت خود با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند.
به گزارش منابع خبری تونسی، رهبران حزب لائیک ˈ جمعییت حامی فرهنگ و دموکراسیˈ ( التجمع من أجل الثقافة والدیمقراطیة ) و شماری از نمایندگان مجلس و همچنین دانشجویان در این راه پیمایی شرکت داشتند .
این حزب از طرفداران خود خواسته بود برای اعلام مخالفت خود با این انتخابات و درخواست حکومت انتقالی دموکراتیک و رسمی اعلام کردن زبان ˈآمازیغیˈ در ایالت های ˈ تیزی وزو ˈ ، ˈ بجایة ˈ وˈ البویرةˈ تَظاهرات کنند .
از سوی دیگر ˈ علی بن فلیس ˈ نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اینکه گفته می شود اگر من در انتخابات برنده نشوم تهدید به خشونت در کشور کرده ام درست نیست اما اگر تقلبی در این انتخابات انجام شود، ساکت نمی نشینم .
بن فلیس افزود : من هیچ گاه هیچ کس را تهدید نکرده ام اما به مقام هایی که با مسئله نظارت بر انتخابات در ارتباط اند ، نصیحت هایی کرده ام .
بن فلیس سخنان ˈعبدالعزیز بوتفلیقه ˈ رییس جمهوری کنونی الجزایر و نامزد این انتخابات را در دیدار با وزیر امور خارجه اسپانیا و متهم کردن وی به تروریسم، محکوم کرد و گفت : انتخابات یک مسئله داخلی است و به هیچ کشور خارجی مربوط نیست مردم ما نمی توانند این را بپذیرند.
وی در پایان گفت : مرا به تروریسم متهم کرده اند، این سخن نشان می دهد گروه دیگر که برای به دست آوردن قدرت در کشور و کنترل آن می جنگد، ترسیده و اکنون در خصوص پیروزی خود دچار تردید شده است .
انتخابات ریاست جمهوری الجزایر با شرکت 6 داوطلب از جمله عبدالعزیز بوتفلیقه (برای چهارمین دوره )و یک زن فردا (پنجشنبه) برگزار می شود.
احزاب اسلامی برای نخستین بار از صحنه انتخابات غایب اند و نامزدی برای این انتخابات معرفی نمی کنند وحزب لائیک جمعییت حامی فرهنگ و دموکراسی نیز این انتخابات را تحریم کرده است .
آمازیغی یا بِربِری زبانی است که بیشتر در میان مردم قاره آفریقا به ویژه مراکش و الجزایر و به مقدار کمتر در لیبی، تونس، مالی و چند کشور دیگر به آن تکلم می شود. این زبان ریشه آفریقایی-آسیایی دارد.
طرفداران سازمان جهانی آمازیغ در سال های اخیر تلاشهای فراواین انجام می دهند تا کشورهای شمال آفریقا آن را به عنوان زبان رسمی تعیین کنند. این تلاش با مخالفت برخی گروههای اسلامی و سلفی و عرب های متعصب روبرو شده است.
مراکش، لیبی(زمان قذافی)، الجزایر و مالی پذیرفته اند که آمازیغ در مدارس و مناطق بربر نشین زبان رسمی باشد.
اکثر مردمان مناطق کوهستانی شمال آفریقا آمازیغی اند.
خاورم **2041**1446
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]