واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تاکید معاون قوه قضاییه بر توسعه فعالیت های فرهنگی در زندان ها تهران-ایرنا-معاون فرهنگی قوه قضاییه درجریان بازدید 5 ساعته از بازداشتگاه اوین بر توسعه هرچه بیشتر فعالیتهای فرهنگی در زندانها تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور،حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در این دیدار وضعیت فعلی ندامتگاهها را از لحاظ اقدامات فرهنگی از جمله برپایی دوره های مختلف آموزشی و همچنین امکاناتی از قبیل کتابخانه ها و دارالقرآن بسیار مطلوب ارزیابی کرد.
**اقدامات فرهنگی در رأس همه اقدامات
معاون فرهنگی قوه قضاییه با حضور در بخش های مختلف بازداشتگاه اوین و مشاهده فعالیتهای فرهنگی گفت: به رغم اینکه نفس حضور افراد در زندان برای هیچ کس مطلوب نیست اما باعث خرسندی است که شاهد ارائه خدمات بسیار زیاد فرهنگی در اینجا هستیم. بطوری که از فضای قرآنی گرفته تا مسائل دینی، روانشناسی ، اعتقادی و ... آموزش ارائه می شود.
صادقی افزود: البته مددجویان خودشان هم باید همت کرده و از این امکانات استفاده کنند و به طور مثال در همین بندی که هستیم کتابخانه ای مشتمل بر 5000 جلد کتاب وجود دارد که این خدمت بزرگی است.
** استفاده از فرصتهای ایام حبس
معاون فرهنگی قوه قضاییه با حضور در جمع مددجویان در محل آمفی تأتر بازداشتگاه اوین گفت : حضور در بازداشتگاه برای بنده دو احساس متفاوت ایجاد کرد . احساس اول ناراحتی از بابت حضور شما در این مکان است هیچ کس راضی به زندانی شدن افراد نیست و احساس دوم اینکه خوشحالم که می بینم در اینجا یک محیط با نشاط و کاملا آموزشی وجود دارد.
صادقی خطاب به مددجویان افزود: شما هم سعی کنید از این فرصت استفاده کنید. زندان بهترین فرصت برای تأمل در گذشته و بازسازی آینده است.
این مقام قضایی در ادامه افزود: بسیاری از سران انقلاب که در زندانهای زمان طاغوت بودند علیرغم اینکه به هیچ وجه زندانهای کنونی با زندانهای آن موقع قابل مقایسه نیست فرصت را غنیمت شمرده و به مطالعه و تألیف کتاب پرداختند.
وی با فراخواندن مددجویان به حفظ ایمان و اخلاق گفت: اینجا فرصت های مختلفی است از آن استفاده کنید و به فرموده حضرت علی (ع) همواره باید خودمان را در معرض پند و اندرز قرار دهیم .
**حبس زدایی محور فعالیتهای قوه قضاییه
حجت الاسلام والمسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه در خصوص برنامه های این معاونت در خصوص حبس زدایی گفت : طبیعتا این کار در حوزه فرهنگی نیست اما ما برای زمینه سازی و تغییر نگرش و بینش در قضات نسبت به این مسأله و نیز توسعه فرهنگ قضایی مردم به طور جدی برنامه های مختلفی را در حال پیگیری هستیم .
وی افزود:به عنوان مثال در جلساتی که با قضات داریم و یا در جزواتی که منتشر می کنیم و از سایر طرق که می شود این موضوعات را با قضات پیگیری می کنیم . این کاری است که ما باید انجام دهیم و البته باید خود قضات هم آثار زیانبار حبس را در نظر بگیرند و تا آنجا که می توانند از حبس استفاده نکنند البته حوزه معاونت فرهنگی در این زمینه نیز می تواند در درک بهتر مسأله به قضات کمک کند.
صادقی در پایان خطاب به قضات گفت:ˈزندان آخرین راهکار در مجازات اسلامی و نه اولین مجازات است و قضات باید نگرش شان نسبت به زندان آسان نباشد و تا آنجا که قانون اجازه می دهد زندان را به حداقل برسانند اصولاٌ زندان برای کسانی است که خطر آسیب زدن آنها به جامعه هست و می توانیم در بسیاری از موارد مجازات های جایگزین استفاده کنیم. وقتی کسی معسر است و چند سال بخاطر مبلغ اندکی در زندان است این بهترین شاهد بر اعسار بودن فرد است و باید به گونه دیگری با ایشان برخورد شود. ˈ
اجتمام*
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]