واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روزگار ناخوش موسسات مالی و اعتباری تهران- ایرنا- بلافاصله پس از اعلام بانک مرکزی در رابطه با یک سری از موسسات مالی و بانک های خصوصی، شاهد خروج سپرده ها و دارایی های کلان مردم از این موسسات بودیم؛ به طوری که رقم های چند صد میلیاردی مشتریان از موسسات خارج شده است.
به گزارش سامانه اینترنتی ˈالفˈ به نقل از اقتصادپرس، اخیرا بانک مرکزی به منظور نظارت بر عملکرد بانک ها و موسسات مالی کشور، اقدام به اعلام اسامی تعدادی از موسسات و بانک های بدون مجوز فعال در عرصه اقتصاد پولی کشور کرد که البته این اقدام بانک مرکزی با سوالاتی از سوی برخی از فعالان اقتصادی بازار سرمایه کشور و افکار عمومی مواجه شد.
در حال حاضر این موسسات که در گذشته نیازی به آوردن پول به مردم نداشتند، آن هم به دلیل آوردن پول های کلان به این موسسات، به مشتریان خود به حالت خواهش و تمنا می گویند پول های خود را بیشتر به این موسسات بیاورید و وعده وام های بالا نیز می دهند.
این موضوع از آنجا نشات می گیرد که بلافاصله پس از اعلام بانک مرکزی در رابطه با یک سری از موسسات مالی و بانک های خصوصی، شاهد خروج سپرده ها و دارایی های کلان مردم از این موسسات بودیم؛ به طوری که رقم های چند صد میلیاردی مشتریان از موسسات خارج شده است.
بر این اساس، این روزها کارکنان این موسسات به مشتریان خود تماس گرفته و می گویند آخر ماه است و پول های خود را بیشتر به این جا بیاورید. در حالی که در گذشته اگر مشتریان برای واریز پول در آخر ماه به این موسسات مراجعه می کردند، با ناراحتی و گلایه کارکنان و مدیران موسسات مواجه می شدند که برای چه آخر ماه مراجعه کرده اید!
هم اکنون در سایت بانک مرکزی، نام موسسات اعتباری ثامن، ثامن الحجج، آرمان و نور در سایت بانک مرکزی دیده نمی شوند. همچنین بانک مرکزی در اقدامی نام بانک آینده و همچنین مهر اقتصاد را نیز از فهرست بانک های غیردولتی حذف کرده است. بانک مرکزی در این رابطه اعلام کرد ه است که اسامی موسسات مجاز در سایت بانک مرکزی وجود دارد و بانک مرکزی در قبال افرادی که در موسساتی که از نظر این بانک غیر مجاز است سپرده گذاری کنند هیچ مسوولیتی ندارد.
این اقدام از سوی بانک مرکزی در حالی انجام شده که حدود 25 درصد نقدینگی موجود در اقتصاد در اختیار موسسات اعتباری قرار داشته و این موسسات در حال فعالیت در سطح کشور هستند. حال این سوال مطرح است که اگر این موسسات غیرمجاز هستند، پس چطور با دارا بودن بالای 800 شعبه در کشور و تابلوهای عظیم در سطح شهر و تبلیغات در اماکن عمومی و صداوسیما و سالن های ورزشی و... همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند؟ در صورتی یک مغازه شش متری بدون پروانه و مجوز نمی تواند حتی آب هویج بفروشد و از طرف ارگان های ذیربط به علت مجاز نبودن پلمپ می شود.
اول**1368**
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]