واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گفتوگو با قهرمان دانش آموزی مسابقات روبوکاپ
وقتی براساس نتایج مطالعات میدانی صورت گرفته دریافتیم که بیشترین درصد آسیب و ناتوانی، مختص به زانو، انگشتان دست، گردن و مچ پا است، پروژهای برای ساخت دستگاههای توانبخشی این اعضا کلید زدیم که ...
کد خبر: ۳۹۳۳۰۲
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۷ - 15 April 2014
از جمله ویژگیهای مسابقات روبو کاپ آزاد امسال، رشد چشمگیر شرکت کنندگان، به ویژه در بخش دانش آموزی است؛ یعنی رقابتی سخت تر در این بخش که برنده شدن در آن را برای برگزیدگان دو چندان لذت بخش میکند.
به گزارش «تابناک»، نهمین دوره مسابقات بینالمللی روبوکاپ آزاد ایران که با شرکت 388 تیم در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد، جمعه شب پس از سه روز رقابت به کار خود پایان داد. این مسابقات در دو بخش دانشجویی و دانش آموزی با شرکت تیمهای ایرانی و خارجی 20 تا 22 فروردین برگزار شد و در پایان تیمهای برتر هر بخش معرفی شدند.
از جمله برگزیدگان این مسابقات در بخش دانش آموزی، تیم فرزانگان 2 از دبیرستان فرزانگان تهران است که در «نمایش موضوع آزاد» مقام قهرمانی را کسب کردند. به این بهانه به سراغ سرگروه این تیم رفتیم و گفتوگوی کوتاهی انجام دادیم که در ادامه میآید:
* خودتان را معرفی میکنید و میگویید چند سال دارید؟
ریحانه واحدی هستم، متولد 1377.
* و اعضای تیمتان؟
اعضای تیم خانمها نسترن پورحافظی، مهسا بخشنده، فاطمه احمدنژاد، رعنا فضلهاشمی، پانتهآ حسننیا، سارا کاشفیپور، شهرزاد کیانی، سارا محمدی، شیوا فرمیهنی فراهانی، شبنم شجاع اردلان، هلیا ریوند و گیسو شمس هستند.
* چه پروژه ای ارائه دادید و کاربرد آن چیست؟
پروژهای که ما ارائه کردیم، یک پروژه کاربردی در زمینه پزشکی و تجهیزات توانبخشی است که در سه بخش مکانیک، الکترونیک و کامپیوتر انجام شده است و هر یک از این زمینهها در بخشهای مختلف این مجموعه به کار گرفته شدهاند.
وقتی براساس نتایج نظرسنجیها و مطالعات میدانی صورت گرفته دریافتیم که بیشترین درصد آسیب و ناتوانی، مختص به زانو، انگشتان دست، گردن و مچ پا است، این پروژه را برای ساخت چهار دستگاه در زمینهی توانبخشی هر یک از این اعضا کلید زدیم.
* عملکرد این دستگاه ها چگونه است؟
به این صورت است که پزشک یا متخصص، انواع تمرینات لازم را متناسب با ویژگیهای هر نفر و شدت ناتوانی فرد، از طریق نرم افزار طراحی شده انتخاب کرده و پس از آن، دستگاه تمرینات مشخصی را روی عضو ناتوان اعمال میکند. این قابلیت برای رفع نقص نمونههای پیشین در زمینه ارتباط با کاربر و نیاز به حضور ارتوپد یا فیزیوتراپیست حین استفاده از دستگاه، تبیین شده است.
به طور کلی در تمامی بخشهای این پروژه سعیمان بر این بوده که مشکلاتِ نمونههای مشابه موجود در بازار را رفع کرده و همچنین کاری کنیم که روند بهبود ناتوانیهای مربوط به این اندامها به آسانی و در کمترین زمان طی شود.
* انجام این پروژه چقدر زمان برد؟
از تیرماه سال 92 تا مسابقات (iran open 2014) امسال، تقریبا بیش از 9 ماه میشود که گروه وقت خود را روی این پروژه گذاشته و حتی پنج شنبه ها و ایام عید هم به مدرسه میرفتیم تا کارهای آن را به اتمام برسانیم.
* حامیان و مربیان شما چه کسانی بودند؟
غیر از دبیرستان فرزانگان 2، حامی مادی دیگری نداشتیم که جا دارد از همین جا از کلیه معلمان، کارکنان و دوستان که برای رسیدن مجموعه به این هدف کمک بزرگی به ما کردند قدردانی کنم و همچنین از آقایان فرشید فرزان، محمدرضا ساکی، سید محمد فاضل شکرآبی و مسئولین بخش پژوهش دبیرستان فرزانگان 2 و در نهایت از خانواده همه بچهها تشکر کنم.
* کار روی پروژه تاثیری بر روی تحصیل شما داشته؟
در طول سال، کلاسهای درس روند عادی داشته ولی پنجشنبه ها را به مدرسه میرفتیم و با کمک استادها روی پروژه کار میکردیم. تعطیلات عید را هم هرروز در مدرسه بودیم و تنها هفته مسابقات بود که همگی از درس عقب افتادیم.
* و سخن پایانی؟
باید از خانوادهام تشکر کنم که با همه وجود برای من زحمت کشیده و در این راه لحظهای مرا تنها نگذاشته و تنها تکیه گاه من بودند؛ این تشکر حتی جبران لحظهای از محبتهای آنها نخواهد بود.
پس از آن از مسئولان تقاضا دارم برای ادامه تحصیل در مدارج بالاتر به اعضا گروه توجه ویژه داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]