واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ضرورت جبران کردن حق الناس تهران - ایرنا - حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری گفت: آگاه سازی و طلب حلالیت در مساله حق الناس شرط نیست، بلکه جبران کردن آن موردنظر است.
به گزارش روز سه شنبه مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه) حاج علی اکبری در جلسه شرح صحیفه سجادیه به فرازی از دعای سی و نهم پرداخت و گفت: از فرازهای اول و دوم این دعا دریافتیم که اگر آسیبی، چه گفتاری، چه رفتاری و یا کلامی از ناحیه ما به دیگری برسد و یا حتی تضییع شده باشد، باید آبروی اولیای الهی را گرو قرار دهیم تا خداوند آن شخص را از ما راضی گرداند و این حقی است که به آن حق الناس می گویند و خواسته ای اضافی است که از خدا طلب می کنیم.
وی افزود: آیا برای جلب رضای الهی و طلب بخشش، نیاز به آگاه سازی از فردی که به او آسیب زده ایم وجود دارد یا خیر و مسأله دیگر این است که اگر شخص زیان دیده ما را عفو کرد، آیا کار ما در این قسمت تمام شده و نیاز به انجام کار دیگری نیست؟ آیا مسأله در همین جا تمام شده است؟
حاج علی اکبری در پاسخ به این سوالات گفت: در متون اسلامی چنین چیزی دیده نشده و راز این کار هم در این است که اگر ما ملزم به طلب بخشش از خود فرد زیان دیده شویم، این کار باعث ایجاد مشکلات جدیدی خواهد شد و منشاء مصیبت های دیگری خواهد بود. چون ممکن است فرد با اطلاع پیدا کردن از این موضوع ناراحت و عصبانی شود و این کار در اکثر موارد باعث ایجاد نفاق و دشمنی بیش تر می شود و مورد رضای حق نیست.
وی افزود: بنابراین در مساله حق الناس، آگاه سازی شخص و طلب حلالیت شرط نیست، بلکه جبران کردن آن موردنظر است. یعنی اقدام به آن مهم است، نه بیان آن به شخص. چون با رضایت شخص زیان دیده کار خاتمه نمی یابد و تا اینجا فقط مساله حق الناس را برطرف کرده ایم. حال با مساله حرمت حق چه خواهیم کرد؟
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد اضافه کرد: باید به رضایت حق هم برسیم و امام سجاد(ع) در این دعا می فرماید «خدایا، من تمام تلاشم را خواهم کرد، تو هم مرا از آن حکمی که برای من صادر کرده ای نجات بده. من تحمل و توان مجازات تو را ندارم. از تو می خواهم مرا در مهر خود غرق کنی.»
این پژوهش گر حوزه دین ادامه داد: با موضوع عفو الهی در خصوص بنده ای که آغشته به جهل است و اختیار هم دارد، به عنوان کلید نجات بنگرید و باید بدانیم که ما اصلاً راهی جز بخشش و عفو الهی نداریم.
وی اضافه کرد: اگر در تمام طول عمر خود مشغول به عبادت خالصانه باشیم و یا حتی اگر عمری از آغاز خلقت تا پایان هستی داشته باشیم و تمام آن را عبادت کنیم، باز هم نمی توانیم الطاف الهی را جبران کنیم. بنابراین راهی جز عفو و بخشش خداوند نداریم.
حاج علی اکبری گفت: طلب عفو و طلب توبه نزد مومن صالح به جهت توقف و ناظر در گناه نیست؛ بلکه برای موجودیت و زندگانی اوست و اگر خداوند با معیار حق بخواهد به امور ما رسیدگی کند، هلاکت همه ما قطعی است.
وی افزود: حضرت زین العابدین(ع) در قسمت دیگری از این دعا می فرماید «خدایا! من از تو چیزی می خواهم که اگر به من بدهی چیزی از خزانه تو کم نمی شود و از تو می خواهم چیزی را از من بگیری که برای تو گرفتنش کار سختی نیست. خدایا، به من خودم را بده، من خودم را گم کرده ام، من را به خودم برگردان و گناهانم را از من بگیر.»
جلسه شرح صحیفه سجادیه هر دوشنبه یک ساعت قبل از نماز مغرب و عشاء در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی واقع در سرچشمه تهران برگزار می شود.
فراهنگ(1)**1003**1588
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]