واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
با بوی دهانتان خداحافظی کنید
شاید شما نیز افرادی را دیده باشید که بعضاً از بوی بَد دهان خود ناراحت می باشند.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله می فرماید : صدقه بجا و نيكوكارى و نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوشبختى تبديل، عمر را زياد و از مرگ بد، جلوگيرى مى كند. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، شاید شما نیز افرادی را دیده باشید که بعضاً از بوی بَد دهان خود ناراحت می باشند، اما جالب است بدانید برطرف کردن این مشکل، امری بسیار آسان می باشد، آن هم بدون نیاز به داروهای شیمیایی!
در روایت آمده است که صعصعة بن صوحان می گوید: شبی به خدمت امیرمومنان علی (علیه السلام) رسیدم و حضرت مشغول صرف شام بودند. به من تعارف کردند و من عرض کردم: شام خورده ام. آن بزرگوار نصف اناری که در مقابلشان بود را تکه کرده و بخشی از آن را به من داده و فرمودند: آن را با پوستش (مراد حضرت پیه آن بود) بخور، چرا که این گونه خوردن انار بوی بَد دهان را برطرف می سازد و نَفَس را خوشبو می نماید. همچنین امام علی (علیه السلام) در جایی دیگر می فرمایند: مَضغُ اللُّبان یشُدُّ الاَضراسَ وَ یَنفِی البَلغَمَ و یَقطَعُ رِیحَ الفَمِ؛ جویدن کُندر دندان ها را محکم و بلغم را دفع می کند و بوی بَد دهان را از بین می برد. در این جا نیز شگرد خانگی ساده و بی دردسر برای رفع بوی بد دهان و مطبوع کردن بازدم ارائه شده است. هر یک از این روشها به پاکسازی فضای دهان کمک میکنند و میزان مواد سمی را در آن به حداقل میرسانند. این راهکارها عبارتند از: 1- جویدن مقداری سبزی جعفری موجب کاهش بوی بد دهان که ناشی از خستگی روزانه و نخوردن غذا است، میشود. مصرف جعفری بعد از غذا به تازه شدن بازدم کمک میکند. جعفری منبع غنی از کلروفیل است که به عنوان یک خوشبوکننده طبیعی دهان عمل میکند. این سبزی هم چنین مثل یک خنک کننده طبیعی در دهان احساس تازگی و تمیزی ایجاد میکند. اگر برگ جعفری به صورت آدامس جویده شود، بوی بد دهان را از بین میبرد و استفاده از سیب بعد آن برای درمان بوی دهان بسیار موثر است. 2- مسواک کردن با جوش شیرین نیز در رفع بوی نامطبوع دهان بسیار موثر است چون مولکولهای بو را به خود جذب میکند و خواص ضدباکتریایی دارد. برای این منظور مقداری جوش شیرین روی مسواک خود بریزید و دندانها و روی زبان را با آن مسواک بزنید تا تأثیر معجزه آسای آن را در پاکسازی دهان مشاهده کنید. 3- استفاده از چاشنیهای معطر مثل میخک، دانههای هل و رازیانه نیز پس از هر وعده غذایی در رفع بوی بد دهان بسیار موثر است. این چاشنیهای گیاهی خواص ضدمیکروبی دارند و بهداشت دهان و دندانها را بهبود میبخشند. 4- عرق نعناع بوی بد دهان را کم میکند. استفاده از عصاره نعناع یا عرق نعناع قبل از خوابیدن و پس از خوردن غذا میتواند در درمان مشکلات گوارشی ناشی از تخمیر مواد غذایی و ایجاد بوی بد دهان بسیار مؤثر باشد.
5- پونه؛ برطرفکننده سکسکه و بوی بد دهان. پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است. پونه ضد سرفه است و بوی بد دهان را از بین میبرد و به عنوان ضدعفونیکننده به شمار میرود. 6- درمان بوی بد دهان با خوردن کرفس. کرفس سبزی زیبا، خوشعطر و پرخاصیتی است. یک وعده غذای کرفسدار بوی بد دهان را از بین میبرد. احتمالاً موادی که در معده تولید میشوند، با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری میکند. کرفس 2 تا 3 درصد اسانس یا عطر دارد. 7- خوردن انجیر بوی بد دهان را از بین میبرد. نتایج تحقیقات نشان میدهد، انجیر میوهای مقوی و شیرین است که موجب از بین رفتن بوی بد دهان میشود. بررسیها نشان میدهد؛ اگر انجیر با عسل مخلوط شود در تسکین زخم معده بسیار مفید خواهد بود. 8- کاهش بوی بد دهان با مصرف قهوه. تحقیقات نشان میدهد مصرف قهوه باعث خنثی شدن یا کاهش باکتریهایی در دهان میشود که فعالیت آنها از عوامل ایجاد بوی ناخوشایند در دهان است. از این رو پزشکان به افرادی که از بوی بد در تنفس رنج میبرند توصیه میکنند قهوه بنوشند. البته دقت داشته باشید که نوشیدن زیاد قهوه به دلیل خشکی دهان ممکن است اثر عکس داشته باشد؛ پس نباید در مصرف آن زیادهروی کرد. 9- نوشیدن آب کافی نیز یکی از راهکارهای مفید برای کاهش بوی بد دهان است. نوشیدن آب، هم به پاک شدن دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها کمک کرده و هم از خشکی دهان جلوگیری میکند به همین دلیل بوی بد دهان را نیز رفع میکند. گروه خانواده جام نیوز/ 2005
۱۳۹۳/۱/۲۶ - ۰۸:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]