محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830296538
آشنایی با سیاست های ارتقای سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرکز پژوهشهای مجلس بررسی کرد
آشنایی با سیاست های ارتقای سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه
مرکز پژوهشهای مجلس سیاستهای ارتقای سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه را را بررسی کرد.
به گزارش حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بررسی سیاستهای ارتقای سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه اعلام کرد: بررسی وضعیت ایران نشان میدهد که برای تحقق اهداف کشور در حوزه علوم و فناوریها، حجم کل سرمایهگذاریها بهخصوص در زمینه پژوهش و تحقیق و توسعه باید افزایش یابد.
سیاستهای حمایتی دولت برای ارتقای سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه را میتوان به دو دسته کلی حمایتهای مستقیم و حمایتهای غیرمستقیم تقسیم کرد. حمایتهای مستقیم شامل حمایت از انجام فعالیتهای پژوهشی، حمایت از نیروی انسانی درگیر در فعالیتهای پژوهشی از طریق سیاستهای آموزشی و استخدامی و حمایت از تأمین مالی خاص فعالیتهای پژوهشی است.
حمایتهای غیرمستقیم نیز در دو بخش تأمین مالی (حمایت از سرمایهگذاری ریسکپذیر پشتیبان شرکتهای نوآور، ضمانت وام و سهام پشتیبان برای فعالیتهای نوآورانه) و سرمایه انسانی (حمایت از برنامههای دانشگاهی قبل از تحصیلات تکمیلی در حوزه علم، فناوری و مهندسی، تلاش جهت افزایش جذابیت علوم و فناوری برای دانشجویان و طرحهای آموزش کارآفرینی) قابل انجام است. طراحی درست و شفاف این سیاستها، توجه به شرایط کشور، هماهنگی در اجرا، مشارکت کلیه ذینفعان و ارزیابی نتایج و تأثیرات در طول اجرا و پس از آن از مهمترین نکاتی است که باید در نظر داشت.
مقدمه
با مشخص شدن اهمیت سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه، کشورها مجموعهای از سیاستهای مختلف و متنوع را برای افزایش سرمایهگذاری همه بخشها بهکار بستهاند. در کشورهای در حال توسعه غالباً سهم بخشهای دولتی و آموزش عالی در انجام فعالیتهای علمی و فناورانه بیش از شرکتهای تجاری است و هزینهکرد این بخشها نیز عمدتاً به توسعه علوم پایه و تحقیقات بنیادین اختصاص دارد. اما با توجه به اینکه سرمایهگذاری شرکتهای تجاری در فعالیتهای علمی و فناورانه عمدتاً با هدف تجاریسازی نوآوریها صورت میگیرد و در نهایت به خلق ثروت برای اجتماع منتهی میشود، توجه به سیاستهای حمایتی خاص از این گروه نیز حائز اهمیت است. در این گزارش مروری اجمالی بر مهمترین سیاستهای ارتقای سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه در کلیه بخشها و بهویژه بخش شرکتهای تجاری خواهیم داشت.
1. سیاستهای حمایتی دولت برای افزایش سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه
1-1. حمایتهای مستقیم
هدف اصلی از طراحی این سیاستها، حمایت از فعالیتهای پژوهشی است و به همین دلیل این حمایتها با توجه به ویژگیها و الزامات خاص این فعالیتها طراحی میشوند. حمایتهای مستقیم به سه روش صورت میگیرند[1]:
1-1-1. حمایت از انجام فعالیتهای پژوهشی
این دسته از حمایتها، حمایتهایی هستند که اساساً موجب افزایش انجام فعالیتهای پژوهشی میشوند. برای مثال تأمین مالی فعالیتهای پژوهشی توسط یک نهاد دولتی موجب تعریف فعالیتهای پژوهشی و در نتیجه افزایش فعالیتهای پژوهشی میشود. پژوهشگاهها یا مراکز پژوهشی دولتی که وابسته به سازمانها یا نهادهای دولتی هستند و هر ساله بودجههای مصوب و مشخصی دریافت میکنند (تأمین مالی بلوکی)، یا طرحهای کلان ملی که برای ستادها و گروههای فعال در حوزه فناوریهای نوین تعریف میشوند، نمونهای برای این حالت هستند.
-1-1. حمایت از نیروی انسانی درگیر در فعالیتهای پژوهشی
ـ سیاستهای آموزشی
بررسیها نشان داده است که نیروهای درگیر در فعالیتهای تحقیق و توسعه فناورانه یا تأسیس شرکتهای دانشبنیان دارندگان مدارک دکتری و بالاتر در حوزه علم و فناوری هستند. شاید سادهترین توضیح برای این پدیده آن باشد که فعالیتهای پژوهشی در حوزه علوم و فناوری باید در مرز دانش انجام شود تا نوآوریهای حاصل از آنها بیشترین مزایا را به همراه داشته باشند. ازاینرو نیروی انسانی فعال در این بخش باید از بالاترین سطح تحصیلات برخوردار باشد. [2]با این توضیح، سیاستهای آموزشی عمدتاً به شکل حمایت از دورههای پسادکتری در علم، فناوری و مهندسی و حمایت از سایر دورههای تحصیلات تکمیلی در علم، فناوری و مهندسی اتخاذ میگردد.
ـ سیاستهای استخدامی
نیروهایی که فعالیتهای پژوهشی دارند عموماً افرادی متخصص با مدارک تحصیلی بالا در حوزه علوم، فناوری و مهندسی هستند و طبیعی است که دستمزدهای دریافتی این افراد بسیار بالا باشد. این مسئله مانع بزرگی برای بخشهای دانشبنیان بهویژه شرکتهای تازهتأسیس است که هم میزان فعالیتهای پژوهشی آنها بالاست و هم نیاز شدیدی به استخدام این افراد دارند و ممکن است در تأمین هزینهها مشکل داشته باشند. بنابراین یکی از سیاستهای حمایتی دولت، پرداخت یارانههایی برای تأمین هزینه دستمزد نیروهای پژوهشی است. سیاستی که بهخصوص برای شرکتهای کوچک و تازهتأسیس دانشبنیان که در مراحل اولیه توسعه محصول هستند و محدودیتهای مالی بیشتری دارند، تأثیر حمایتی چشمگیری خواهد داشت.
3-1-1. حمایت از تأمین مالی خاص فعالیتهای پژوهشی
ازجمله این مکانیزمها میتوان به حمایتهای مالیاتی برای فعالیتهای پژوهشی اشاره کرد. از طریق این حمایتها، مالیات پرداختی شرکتهایی که فعالیتهای مذکور را انجام میدهند به روشهای مختلف کاهش داده میشود[3].
2-1. حمایتهای غیرمستقیم
سیاستهای حمایتی غیرمستقیم، سیاستهایی هستند که بهطور خاص با هدف حمایت از حوزه تحقیق و توسعه طراحی نشدهاند اما بهصورت غیرمستقیم بر این حوزه و فعالیتهای آن تأثیر میگذارند. این سیاستها در دو بخش تأمین مالی و نیروی انسانی به شکل زیر قابل اتخاذ است:
1-2-1. تأمین مالی
ـ حمایت از سرمایه ریسکپذیر [4] پشتیبان شرکتهای نوآور (ازجمله شرکتهای نوپا)
سرمایهی ریسکپذیر عبارت است از پولی که برای سرمایهگذاری در شرکتهای جوان و با رشد سریع ارائه میشود. سرمایه ریسکپذیر یک منبع مهم سرمایه برای شرکتهای تازهتأسیس دانشبنیان است که بخش عمده فعالیت آنها فعالیتهای تحقیق و توسعه است. سرمایهگذاران ریسکپذیر با سرمایهگذاری در شرکتهایی که ظرفیت رشد زیادی دارند و با ارائه کمک مدیریتی میکوشند بازده سرمایهگذاری خود را افزایش دهند[5].
ـ ضمانت وام و سهام پشتیبان برای فعالیتهای نوآورانه
ضمانتهای وام و سهام، [6]نوع دیگری از حمایتهای مالی هستند که تمام یا بخشی از ریسک سرمایهگذاری را از سرمایهگذاران به ضمانتکنندگان منتقل میکنند. یک ضمانت وام عبارت است از تعهد ضمانتکننده مبنیبر بازپرداخت وام در صورتی که قرضکننده نتواند وام را بازپرداخت کند. در بسیاری از موارد، ضمانت وام هنگامی که قرضکننده نتواند دیون خود را بازپرداخت کند، به جریان میافتد. ضمانتهای سهام قسمتی از ریسکهای شکست (یا ضرر) سرمایهگذاریهای به شکل سهام را پوشش میدهند. این ضمانتها برای حمایت از تأمین مالی به شکل سهام شرکتهای کوچک و جوان و شرکتهای تازهتأسیس تکنولوژی محور[7] (NTBFs) توسط صندوقهای سرمایهگذاری ریسکپذیر، ایجاد شدهاند. این ضمانتها مشوقی برای سرمایهگذاری میباشند، زیرا سرمایهگذاری به شکل سهام را در مقابل برخی از ریسکهای بالای سرمایهگذاری در این شرکتها حفظ میکند[8].
2-2-1. سرمایه انسانی
سیاستهای حمایت از سرمایه انسانی عمدتاً به سیاستهای آموزشی اختصاص داشته که تأثیر غیرمستقیمی بر سرمایه انسانی مورد نیاز برای تحقیق و توسعه دارند. نمونههایی از این سیاستها عبارتند از: حمایت از برنامههای دانشگاهی قبل از تحصیلات تکمیلی در حوزه علم، فناوری و مهندسی، تلاش جهت افزایش جذابیت علوم و فناوری برای دانشجویان و طرحهای آموزش کارآفرینی.
جمعبندی
بررسیها نشان میدهد که سرمایهگذاری بخشهای مختلف اجرایی کشورمان در تحقیق و توسعه، با اهداف مطلوب فاصله زیادی دارد. ازاینرو، اتخاذ اقدامات مختلف توسط دولت برای تحریک و تشویق سرمایهگذاریهای علمی و فناورانه در همه بخشها و بهویژه توسط شرکتهای تجاری اهمیت زیادی دارد. چنانچه در این گزارش مرور شد، سیاستهای حمایتی دولت برای افزایش سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه به دو دسته کلی حمایتهای مستقیم و حمایتهای غیرمستقیم تقسیم میشوند. حمایتهای مستقیم شامل افزایش انجام فعالیتهای پژوهشی، حمایت از آموزش و استخدام نیروی انسانی درگیر در فعالیتهای پژوهشی حمایت از تأمین مالی فعالیتهای پژوهشی است. حمایتهای غیرمستقیم نیز از طریق حمایت از سرمایهگذاری ریسکپذیر پشتیبان شرکتهای نوآور، ضمانت وام و سهام پشتیبان برای فعالیتهای نوآورانه و حمایت از آموزش سرمایه انسانی (حمایت از برنامههای دانشگاهی قبل از تحصیلات تکمیلی در حوزه علم، فناوری و مهندسی، تلاش جهت افزایش جذابیت علوم و فناوری برای دانشجویان و طرحهای آموزش کارآفرینی) قابل انجام است. طراحی درست و شفاف این سیاستها، توجه به وضعیت کشور، هماهنگی در اجرا، مشارکت کلیه ذینفعان و ارزیابی نتایج و تأثیرات در طول اجرا و پس از آن، از مهمترین اصول سیاستگذاری است که نباید از نظر دور داشت.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
سیاست اساسی در سال 93 توسعه سرمایه گذاری در معادن و صنایع معدنی
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت سیاست اساسی در سال 93 توسعه سرمایه گذاری در معادن و صنایع معدنی تهران -ایرنا - معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اعلام کرد سیاست اساسی دولت یازدهم وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ایمیدرو بر پایه سرمایه گذاریپروژههای جدید اوپک اعلام شد فرصت حضور پیمانکاران ایرانی در طرحهای توسعهای بینالملل/دعوت مصر از ایران برای
پروژههای جدید اوپک اعلام شدفرصت حضور پیمانکاران ایرانی در طرحهای توسعهای بینالملل دعوت مصر از ایران برای سرمایهگذاریهیات مدیره صندوق اوپک برای توسعه بین المللی در صد و چهل و ششمین نشست که در وین- اطریش برگزار شد تعداد 10 فقره تسهیلات مالی به نفع طرحهای زیر بنایی و توسعهایلزوم سرمایه گذاری برای توسعه انرژی های خورشیدی و هسته ای
آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد لزوم سرمایه گذاری برای توسعه انرژی های خورشیدی و هسته ای خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی بر لزوم برنامه ریزی مسؤولان برای گسترش نیروگاه های برق اتمی و خورشیدی گفت به برکت انقلاب اسلامی دوره افتاده ترین نقاط کشور هم از نعمت برق بهره منددو خبر کوتاه از تالار بورس و شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش
دو خبر کوتاه از تالار بورس و شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش کیش - ایرنا - تعداد 841 هزار سهم به ارزش دو میلیارد و 575 میلیون ریال امروز دوشنبه در تالار بورس اوراق بهادار کیش معامله شد که از این میزان معامله 39 درصد مربوط به خرید سهام و 61 درصد نیز مربوط به فروش سهام شرکت های مختلآمادگی کامل برای همکاری در توسعه مخابرات از طریق سرمایه گذاری و مشارکت
سهشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۵ کنفرانس توسعه جهانی مخابرات 2014 با حضور وزرا و مدیران ارشد حوزه ICT کشورهای عضو اتحادیه جهانی مخابرات و با شعار پهنای باند راهی برای توسعه پایدار در دوبی آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمود واعظی که یکی ازمقررات بانکها و صندوق توسعه ملی مهمترین مانع سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۸ رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه گفت مقررات ابلاغی بانکهای عامل و صندوق توسعه ملی مهمترین مانع سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه مهندس علی اشرف منصوری در جلسه بررسی موانع سرمایهگذاری بفرودگاه سردار جنگل رشت بهترین ظرفیت برای توسعه گیلان/ لزوم توجه به شکوفایی فرصت های سرمایه گذاری
استانها شمال گیلان مهر گزارش می دهد فرودگاه سردار جنگل رشت بهترین ظرفیت برای توسعه گیلان لزوم توجه به شکوفایی فرصت های سرمایه گذاری رشت – خبرگزاری مهر فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت بهترین ظرفیت برای توسعه گردشگری در استان گیلان است بنابراین باید به این مهم توجهی ویژه شپیشنهاد تاسیس صندوق توسعه سرمایهگذاری بینالملل با هدف حمایت از صادرات
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۰ عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات با تاکید بر لزوم برنامه ریزی بلندمدت به تشریح راهکارهای مختلف عملیاتی از جمله پیشنهاد تاسیس صندوق توسعه سرمایه گذاری بین الملل پرداخت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در اولین جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی بانکسرمایه گذاری؛ تنها راهکار توسعه گردشگری اردبیل/ حمایت ها عملی شود
استانها شمال اردبیل گزارش مهر سرمایه گذاری تنها راهکار توسعه گردشگری اردبیل حمایت ها عملی شود اردبیل - خبرگزاری مهر وجود ظرفیت های بی نظیر و نیز قرار گرفتن در شاهراه مسیر گردشگری کشور دلیلی شده تا مدیران استان اردبیل برای توسعه این بخش در برنامه ریزی های جدید جذب سرمایه گشهرستان پلدختر ظرفیت مناسبی برای جذب سرمایه گذاری و رشد و توسعه اقتصادی دارد
شهرستان پلدختر ظرفیت مناسبی برای جذب سرمایه گذاری و رشد و توسعه اقتصادی دارد پلدختر - ایرنا - امام جمعه پلدختر با اشاره به اینکه این شهرستان از لحاظ فرهنگی امنیتی و اخلاقی در استان لرستان نمونه است گفت این شهرستان یکی از نقاط امن و باثبات استان لرستان برای جذب سرمایه گذاری و رشفرماندار بافت: توسعه بافت نیازمند شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری است
فرماندار بافت توسعه بافت نیازمند شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری استفرماندار بافت گفت توسعه این شهرستان نیازمند شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری است و باید پروژههای با توجیه اقتصادی در دستور کار قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از بافت محمدعلی بهروز ظهر امروز در نخستین جلسه کارگرومعافیت صحیح مالیاتی به توسعه سرمایه گذاری در مناطق محروم کمک می کند
معافیت صحیح مالیاتی به توسعه سرمایه گذاری در مناطق محروم کمک می کند اصفهان- ایرنا- مسوول کمیته مالیاتی اتاق اصفهان گفت معافیت مالیاتی واقعی و صحیح می تواند به توسعه سرمایه گذاری در مناطق محروم کمک کند به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اصفهان محمدرضتوسعه جذب سرمایه گذاری وضعیت اقتصادی گیلان را متحول می سازد
استانها شمال گیلان جعفرزاده توسعه جذب سرمایه گذاری وضعیت اقتصادی گیلان را متحول می سازد رشت - خبرگزاری مهر عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت توسعه جذب سرمایه گذاری وضعیت اقتصادی گیلان را متحول و پویا خواهد کرد غلامعلی جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار مآمادگی ایران برای همکاری در توسعه مخابرات از طریق سرمایه گذاری و مشارکت
آمادگی ایران برای همکاری در توسعه مخابرات از طریق سرمایه گذاری و مشارکت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنفرانس توسعه جهانی مخابرات آمادگی کامل کشورمان را برای همکاری در توسعه مخابرات از طریق سرمایه گذاری و مشارکت اعلام کرد آفتاب کنفرانس توسعه جهانی مخابرات 2014 با حضوآمادگی کامل ایران برای همکاری در توسعه مخابرات از طریق سرمایه گذاری و مشارکت
دکتر واعظی در کنفرانس توسعه جهانی مخابرات 2014 آمادگی کامل ایران برای همکاری در توسعه مخابرات از طریق سرمایه گذاری و مشارکت ایرنا -تهران - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنفرانس توسعه جهانی مخابرات آمادگی کامل کشورمان را برای همکاری در توسعه مخابرات از طریق سرمایه گذاری و مپیشنهاد تاسیس صندوق توسعه سرمایه گذاری بین الملل
با هدف از حمایت صادرات روی داد پیشنهاد تاسیس صندوق توسعه سرمایه گذاری بین الملل خبرگزاری پانا عضو هیئت مدیره بانک توسعه صادرات با تاکید بر لزوم برنامه ریزی بلندمدت در زمینه کمک به تحقق اهداف سیاست های اقتصادی نظام به تشریح راهکارهای مختلف عملیاتی از جمله پیشنهاد تاسیس صندوق توسنحوه اختصاص اعتبارات برای سرمایه گذاری در توسعه و ارتقا کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور تعیین شد
با تصویب هیات دولت نحوه اختصاص اعتبارات برای سرمایه گذاری در توسعه و ارتقا کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور تعیین شد تهران - ایرنا - هیات دولت نحوه اختصاص اعتبارات برای سرمایه گذاری در توسعه و ارتقاء کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را تعیین کرد به گزارش روز یکشنبه ای-
گوناگون
پربازدیدترینها