واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بخش خصوصی 25 هزار میلیارد ریال در حوزه آب قرارداد مبادله کرد بوشهر- ایرنا - مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: این شرکت در حوزه آب کشور 76 طرح به روش مشارکت و به ارزش 25 هزار میلیارد ریال با بخش خصوصی قرارداد مبادله کرده است.
به گزارش ایرنا حمیدرضا جانباز روز دوشنبه درآیین معارفه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی استان بوشهر افزود: بضاعت طرح های عمرانی کشور پاسخگوی نیاز اجرای طرح های انتقال آب وسیع را ندارد و از این رو جذب مشارکت خصوصی با جدیت دنبال می شود.
وی اضافه کرد: پروژه هایی که در بخش آب آغاز شده با وضعیت منابع موجود 20 سال زمان برای اتمام آنها نیاز است و افزون براین برای شتاب بخشیدن به اجرای طرح ها باید تنوع بخشی در تامین منابع مالی انجام شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: در استان همدان که جزو مشکل دار ترین مناطق کشور برای تامین آب است 140 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح نیاز است.
جانباز گفت:بی شک اجرایی شدن سیاست اقتصاد مقاومتی به نیازمندی صنعت آب و فاضلاب کشور پاسخ خواهد داد.
وی افزود: در سال های گذشته به موضوع اقتصاد آب توجه کافی نشده است و مغفول ماندن این بخش پایداری در عرضه خدمات را با مشکل روبه رو خواهد کرد.
این مقام مسوول بیان کرد: هم اینک 23درصد هزینه آب از مشترکان شهری و درصد کمتری از این رقم از مشترکان روستایی دریافت می شود اما با این ارقام چرخ صنعت آب کشور به دشواری می چرخد.
وی گفت: طرح این موضوع به معنای افزایش قیمت آب بدون درنظر گرفتن شرایط اجتماعی و منطقه ای نیست بلکه بخش هایی از مصرف باید قیمت تمام شده آب را بپردازند و بخش هایی که الگوی مصرف دارند از تخفیف برخوردار شوند.
جانباز با بیان این که ساختار تعرفه های موجود بازدارنده نیست افزود: بحث فرهنگی مطرح شده در شعار سال اگر به درستی در حوزه آب نهادینه شود، بخشی از مشکلات برطرف خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: اگر مشترکان به همکاری با این شرکت ترغیب نشوند امسال سال سختی در حوزه آب پیش رو خواهیم داشت.
وی گفت: در سال زارعی جاری میزان بارش در بخش هایی از کشور از مقدار طبیعی پایین تر است و توزیع زمانی و مکانی بارش نیز موزون نیست و براساس پیش بینی سازمان هواشناسی کشور تابستان امسال یک و نیم درجه نسبت به پارسال گرمتر خواهد بود.
جانباز افزود: کیفیت بخشی به آب توزیع شده در شبکه و پایداری در تامین آب مورد نیاز مشترکان از برنامه های جدی این شرکت است.
وی گفت: با توجه به این که 90درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از مناطق همجوار تامین می شود افزون بر توجه بیشتر به الگوی مصرف باید به تامین آب از منابع محلی به ویژه ظرفیت عظیم خلیج فارس نیز توجه کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در سال های آینده اگر روند مصرف آب و بارش به میزان کنونی باشد در مرکز فلات ایران با مشکل کم آبی روبه رو خواهیم شد و تنها راه برون رفت از این وضعیت استفاده از آب دریای عمان و خلیج فارس است.
جانباز ادامه داد:استفاده از پساب در استان های کم آب برای بخش های صنعت و کشاورزی نیز یکی از سیاست های این شرکت است.
معاون امور عمرانی استانداری بوشهر هم در این آیین گفت: هرچند مردم صبور و همراه مسوولان هستند اما جیره بندی آب در مرکز این استان زیبنده نیست.
شاهپور رستمی افزود: هم اینک افزون بر محدودیت منابع مالی، تاسیسات، تجهیزات و امکانات شرکت های متولی آب در این استان به دلیل فرسودگی پاسخگوی این بخش نیست.
وی افزود: برون رفت از وضعیت کنونی آب در استان بوشهر نیازمند توجه ملی، منطقه ای و همراهی مردم با مسوولان است.
معاون امور عمرانی استانداری بوشهر اضافه کرد: تکیه بر اعتبارات دولتی به هیچ وجه پاسخگوی نیاز بخش آب نیست و باید با حمایت بخش خصوصی و روش های جدید تامین منابع مالی برای این بخش تدابیر جدی اندیشیده شود.
رستمی گفت: احداث خط دوم انتقال آب بوشهر و استفاده از ظرفیت کارخانه های آب شیرین کن با حمایت وزارت نیرو برای پاسخگویی به کمبودهای این بخش ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: برای حمایت از بخش آب ، پارسال از طریق اعتبارات خشکسالی، تملک سرمایه ای و سایر منابع کمک های خوبی انجام شد و امسال نیز با تاکید مدیریت ارشد استان بوشهر این حمایت ها انجام می شود.
رستمی در بخش دیگری از سخنانش به بلاتکلیف ماندن پروژه فاضلاب بوشهر اشاره کرد و گفت: در سفر معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری به این استان بر شتاب بخشیدن به حل این مشکل تاکید شده است.
معاون امور عمرانی استانداری بوشهر افزود: افزون بر نیمه تمام ماندن فاضلاب بوشهر موضوع تضفیه خانه این طرح نیز مشکل آفرین شده است و برای حل آن باید فکر اساسی کرد.
وی افزود: با توجه به این که 18 شهر استان بوشهر ساحلی هستند و همچنین موضوع ممنوعیت ورود پساب به دریا ، مسوولان باید برای اجرای طرح های فاضلاب در شهرها و روستاهای استان بوشهر اقدام جدی کنند.
مدیرعامل پیشین شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر هم دراین آیین گفت: به دلیل فرسوده بودن شبکه آب این استان 30 درصد آب توزیعی هدر می رود.
حیدر دهقانی افزود: هم اینک 270 هزار متر مکعب مخازن ذخیره آب در استان بوشهر وجود دارد و 170 هزار متر مکعب نیز در دست ساخت است که با تکمیل این طرح ها در زمان قطع آب ، تامین آب مورد نیاز مشترکان با مشکلات کمتری همراه خواهد بود.
وی افزود: خط دوم و سوم آب رسانی به بوشهر با 25 و 40 سال قدمت دچار فرسودگی جدی است و بیشترین نقطه آن به طول 60 کیلومتر حدفاصل بوشهر - برازجان است و ضروری است برای احداث خط جدید اقدام شود.
دهقانی اظهار کرد: همچنین اراضی بین خط دوم و سوم آبرسانی به بوشهر در زمان اجرا تملک نشده است و 500 میلیارد ریال مطالبه مالکان است.
کیقباد یاکیده مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر هم گفت: با تکیه بر منابع انسانی و حمایت مسوولان همان گونه که تاکنون این شرکت طرح های مهمی اجرا کرده است می توانیم بحران های بزرگ تری را نیز پشت سر بگذاریم .
روح الله طاهریان پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر هم بیان داشت:حوزه ماموریتی در این شرکت کاری فنی است که ما نیز بدون توجه به مسائل حاشیه ای و فرصت سوزی با همدلی برای خدمت رسانی بهتر به مشترکان اقدام خواهیم کرد.
دراین آیین ، یقباد یاکیده و روح الله طاهریان پور به ترتیب به عنوان مدیران عامل شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی استان بوشهر معرفی و از خدمات حیدردهقانی در این مسوولیت قدردانی شد.ک/2
628/539 /679
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]