واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ (۱۲:۳۶ب.ظ)
رئيس سازمان نقشهبرداري کشور : هواپيماهاي تصويربرداري کشور زمينگيرند/ بهره برداري ازهواپيماي تازه تعمير در آينده رئيس سازمان نقشهبرداري کشور با بيان اينکه هواپيماهاي تصويربرداري سازمان زمينگيرند، گفت: طي چند ماه اخير هيچ يک از هواپيماهاي موجود قابليت پرواز نداشتند.
عليرضا آزموده اردلان درگفتگو باخبرنگار خبرگزاري موج با اشاره به زمين گيري هواپيماهاي اين سازمان اظهار داشت: در طي چند ماه اخير هيچ يک از هواپيماهاي موجود در سازمان براي عمليات هاي نقشه برداري قابليت پرواز نداشتند ضمن آنکه پس از محول کردن اين مسئوليت به اينجانب فعال کردن اين سامانه در دستور کار قرار گرفت.
رئيس سازمان نقشهبرداري کشور با اشاره به اينکه طي سالهاي گذشته تمامي اين 5 فروند هواپيما زمين گير و غير قابل استفاده بودند، گفت: با تلاش ها و تعاملاتي که صورت گرفته توانستيم از 5 فروند هواپيمايي که تحت مالکيت سازمان هستند دو فروند آن را به مرحله بهرهبرداري برسانيم.
وي با بيان اينکه تلاش هاي بسياري براي بهره برداري مجدد از هواپيماهاي سازمان صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: شرکت هواپيمايي آسمان وظيفه نگهداري و تعمير هواپيماهاي سازمان نقشه برداري را بر عهده دارد که بنا به تدابير روساي قبلي اين سازمان بدهي ها به اين شرکت انباشته شده است.
اردلان افزود: در روند تعاملاتي که انجام شد شرکت هواپيمايي آسمان براي ادامه همکاري و نگهداري و تعميرات هواپيماها، سازمان نقشه برداري را منوط به تسويه بدهي هاي قبل به اين شرکت دانست.
خريد هواپيماي جديد در دستور کار سازمان است
اردلان در ادامه بيان داشت: مهمترين وظيفه سازمان ثبت بروز تغييرات نقشه اي محيطي است که اين عامل تنها با بروز بودن هواپيماها امکان پذير است چرا که ماموريت هاي پروازي براي عمليات نقشه برداري لازمه ايمن بودن وسايل پروازي و کيفيت بالاي دستگاههاي تصوير برداري است.
رئيس سازمان نقشهبرداري کشور خريد هواپيماهاي جديد براي امور تصويربرداري را در دستور کار سازمان قرار دارد و عنوان کرد: يکي از برنامههاي سازمان خريد هواپيما براي امور تصويربرداري و کارهاي تخصصي در اين زمينه است.
هواپيماهاي موجود هزينه بر هستند
اردلان در ادامه به هواپيماي" فالکن قديمي" اين سازمان اشاره کرد و افزود: درحال حاضراستفاده از اين نوع هواپيما از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه نيست چرا که هزينههاي آن بسياربالاست و بايد براي سازمان و کارهاي تخصصي در اين زمينه هواپيماهاي جديد خريداري شود.
وي تاکيد کرد:در حال حاضر هواپيماهاي موجود قديمي، فرسوده بوده که بنزين آنها نيز بسيار هزينه بر و گران قيمت است و نميتوان در درازمدت از آنها استفاده کرد.
اين مقام مسئول تصريح کرد: به دليل فرسوده بودن و قديمي بودن بدهي بسياري در خصوص تعمير و نگهداري و سوخت اين هواپيماها وجود داشت که به علت آن مراجع ذيربط خدماتي نيز به سازمان ارائه نميکردند.
مطالعات و بررسيهاي مختلف براي خريد هواپيما
اين مقام مسئول در پاسخ به اين سوال که آيا با توجه به شرايط موجود تحريمها و تعلل شرکت هاي هواپيمايي براي انتقال قطعات و فروش هواپيما هاي پيشرفته امکان خريد هواپيماهاي تخصصي وجود دارد تصريح کرد: براي خريد هواپيماهاي جديد بايد مطالعات و بررسيهاي مختلف صورت گيرد و بخش ديگر مربوط به تحريمها است زيرا شتاب سنجها و اسکنرهاي ليزري جزو موارد تحريم بوده و نيز تامين بودجه از ديگر مباحث موردنظر در اين بحث است.
وي خاطر نشان کرد: در خصوص واردات قطعات و مونتاژ براي عکس برداري ، نصب تجهيزات تخصصي بر روي هواپيماهاي کنوني که نسل قديمي دارند امکانپذير نيست و بايد از هواپيماهاي مدرن که اکثر آنها ساخت کشور آلمان است استفاده کرد.
به گفته اردلان؛ سازمان نقشهبرداري درمديريت هاي گذشته نتوانسته به وظايف خود به خوبي جامه عمل بپوشاند و به همين علت در اين بخش موازيکاريهاي متعددي وجود دارد.
وي در پايان ابراز داشت: اميدواريم در دوره جديد با استفاده از تمرکز اطلاعات و يکپارچگي در ارائه اطلاعات مورد نياز را بروز در اختيار ديگر ارگانها قرار دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]