واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
زیباکلام:روحانی میتواند خیلی راحت تندروها را کیش مات کند/عدم پذیرش ابوطالبی بهانهای برای تندروها شده است
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه انتخاب ابوطالبی به بهانهای برای تندروها و مخالفان دولت تبدیل شده است، تاکید کرد: مخالفان تنشزدایی با آمریکا و نیز مخالفان توافق هستهای با غرب، بعد از مدتها فرصت خوبی یافتهاند، تا هم راه را برای عادی سازی روابط ایران و آمریکا و هم در راه رسیدن به توافق نهایی مانعی ایجاد کنند.
به گزارش نامه نیوز، صادق زیباکلام در گفتوگو با ایلنا، در خصوص عدم صدور ویزا از سوی آمریکا برای حمید ابوطالبی گفت: به نظرم آقای روحانی و تیم سیاست خارجی ایشان پیشبینی نمیکردند که انتصاب آقای ابوطالبی، به مسئلهای اینچنینی که بیشتر شبیه به دیوار و یا سدی در راه ایران و آمریکا است، تبدیل شود.
وی با بیان اینکه انتخاب ابوطالبی به بهانهای برای تندروها و مخالفان دولت تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: مخالفان تنشزدایی با آمریکا و نیز مخالفان توافق هستهای با غرب، بعد از مدتها فرصت خوبی یافتهاند، تا هم راه را برای عادی سازی روابط ایران و آمریکا و هم در راه رسیدن به توافق نهایی مانعی ایجاد کنند و به همین دلیل هم در حال برزگنمایی ماجرا هستند و میخواهند این تصویر را در افکار عمومی ایجاد کنند که نپذیرفتن سفیر ایران، توهین بزرگی به ایران است. این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه ماجرای نپذیرفتن آقای ابوطالبی بهانهای هم برای تندروهای آمریکایی شده است، تصریح کرد: در آمریکا هم همه کسانی که دلخوشی از توافق هستهای نداشتند اوباما را زیر فشار گذاردهاند تا تحت هیچ شرایطی ابوطالبی را نپذیرد تا از این طریق عادی سازی روابط و توافق هستهای صورت نگیرد. زیباکلام در پاسخ به این سوال مخالفان دولت میگویند انفعال دولت موجب صدور قطعنامه پارلمان اروپا و عدم پذیرش ابوطالبی شده است، اظهار داشت: سیاستهای دولت در عرصه داخلی و خارجی اشتباه نبوده است، اما معتقدم آقای روحانی در مراجعه به افکار عمومی و یاری طلبیدن از آنها در برابر اصولگرایان تندرو ضعیف عمل کرده است. وی با تاکید بر اینکه روحانی میتواند خیلی راحت تندروها را کیش مات کند، یادآور شد: کافی است آقای روحانی اندکی به وضعیت کشور به خاطر هشت سال مملکتداری آنها بوده است، اشارهای کند که چگونه کشور را به چاهی ویلمانند فرستادند. استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره اینکه آیا عدم پذیرش سفیر ایران از سوی آمریکا میتواند راه را برای رسیدن به توافق جامع نهایی در مذاکرات دشوار سازد؟ بیان کرد: به گمان من نه قطعنامه پارلمان ایران و نه ماجرای آقای ابوطالبی مسئلههایی تاثیرگذار نیستند،چرا که هم جمهوری اسلامی ایران و هم آمریکا عزم خود را برای حل پرونده هستهای ایران جزم کردهاند و همانطور که آقای ظریف هم اشاره کردهاند قرار نیست در مذاکرات هستهای، به مسائلی غیر از پرونده هستهای پرداخته شود.
1393/1/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]