واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش سایت آمریکایی از تقابل فرهنگی دولت روحانی و مخالفانش /روحانی در مقابل مخالفت تندروهای قدرتمند محتاط عمل میکند
سایت شبکه خبری آمریکایی ان.پی.آر در گزارشی به جنگ فرهنگی در ایران اشاره کرده و مینویسد: روحانی با جنگ بسیار سختی در زمینه فرهنگ مواجه است.
به گزارش نامه نیوز، در این گزارش آمده است: در ایران، انتقادات تندروها منجر به راه افتادن کمپینی علیه «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران برای محدود کردن وعده هایش در خصوص باز کردن بیشتر فضای آزادی فرهنگی و اجتماعی، شده است.
«جنگ فرهنگی» در ایران سابقه ای به اندازه انقلاب اسلامی ایران دارد که سه دهه گذشته موجب روی کار آمدن روحانیون در این کشور شد. آخرین رخدادهای قابل توجه در ایران آن است که «حسن روحانی» در حالی مذاکرات هستهای با قدرت های جهانی برای دست یابی به توافق نهایی را پیگیری می کند و در این زمینه حمایت رهبر ایران را نیز به همراه دارد که تندروهای فرهنگی فشارهای داخلی را افزایش داده اند.
هادی قائمی، مدیر موسسه کمپین حقوق بشر در ایران مستقر در نیویورک در این باره می گوید: «روحانی در زمان تبلیغات ریاست جمهوری 24 خرداد سال گذشته وعده هایی را مطرح کرد که مردم ایران انتظار برآورده شدن آنها را دارند. در عمل اما رئیس جمهوری جدید ایران مبارزه بسیار سختی در پیش دارد. اما به نظر می رسد وی تاکنون آمادگی ورود و مقابله با این مبارزه را ندارد.»
روحانی به عنوان یک شخص میانه رو شناخته میشود که سال گذشته با رای بالای مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد اما تغییرات سیاسی مهمی در جهت آزادی سیاسی انجام نداده است. فعالان حقوقی بر این باور هستند که به نظر میرسد روحانی از مخالفت تندروهای قدرتمند در خصوص رویکرد وی در روابط با غرب بر سر پرونده هستهای ایران آگاه است.
روزبه پیروز، کسی که سرمایه گذاری های اقتصادی گسترده ای در ایران داشته است در این باره می گوید: روحانی مقید به محدودیت های سیستم است، مخالفان و منتقدان روحانی در پارلمان و قوه قضائیه هستند و وی برای فائق آمدن بر مخالفت های داخلی به سرمایه سیاسی هنگفتی احتیاج دارد. روحانی بر این باور است که میان موضوع پرونده هسته ای و فیس بوک، پرونده هسته ای موضوع بسیار مهم و حیاتی برای کشور به شمار می آید.
دامنهی تغییرات، جنگی که زنان پیروزاش بودند
پیست اسکی دیزین که در ارتفاعات شمال تهران قرار دارد یکی از نمونه های جنگ فرهنگی در ایران است. بیش از یک دهه گذشته، قوانین در این مکان از بین رفته اند. زنان و مردان به همراه یکدیگر در این مکان اسکی می کنند، پیست اسکی جایی است که حجاب اسلامی و چادر جای خود را به لباس اسکی براق و عینک های آفتابی برای زنان داده است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری جدید ایران پس از پیروزی در انتخابات در نخستین اقدام در زمینه گسترش آزادی اجتماعی و فرهنگی به نیروهای گشت ارشاد دستور داد که بازداشت زنان را به دلیل وضعیت پوشش آنها متوقف کند.
سعید لیلاز، اقتصاددان، روزنامه نگار و مشاور پیشین محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران در این باره می گوید: بازی به پایان رسید و نظام در این بازی شکست خورد، زنان پیروز شدند. شما نمی توانید امروز زنان حاضر در خیابان ها را با دو سال پیش مقایسه کنید.
خواست مردم ایران برای تغییرات بیشتر شده است
انتخاباتی که منجر به روی کار آمدن روحانی در قدرت در ایران شده است، رای به تغییرات بیشتر مهم بود و تنها به اینکه مردم ایران چه چیزی می توانند بپوشند محدود نمی شود بلکه به موضوعاتی همچون اینکه چه می توانند بگویند و چه میتوانند انجام دهند نیز ارتباط داشت. روحانی وعده روابط بهتر با غرب و پایان تحریم های اقتصادی در نتیجه برنامه هسته ای ایران را داد، در داخل کشور نیز وی متعهد شد تا محدودیت های سیاسی بر اینترنت را کاهش و قوانین سخت بر سینما، موسیقی و هنر را کاهش دهد.
گشایش هایی در این زمینه پدید آمد که با توجه به استانداردهای ایران قابل توجه است. تلویزیون ملی ایران تابوی چندین دهه گذشته در خصوص نشان دادن ابزار و آلات موسیقی را در یک کنسرت که به طور زنده پخش می شد را شکست.
روحانی همچنین با بازگشایی خانه سینما توییتی را در شبکه اجتماعی توییتر منتشر کرد، خانه سینما یک نهاد صنفی مهم برای کارگردانان و بازیگران ایرانی به شمار می رود که از سوی احمدی نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران بسته شده بود.
اصلاح طلبان در این بر این باورند که همچنان گام های برداشته شده اندک است.
1393/1/24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]