تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844140128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش نرخ سودسپرده بانک ها نجات از ورشکستگي يا بي تدبيري


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ فروردين ۱۳۹۳ (۱۰:۱۱ق.ظ)
افزايش نرخ سودسپرده بانک ها نجات از ورشکستگي يا بي تدبيري گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، ظاهراً شوراي پول و اعتبار به صورت رسمي به بانک‌ها اجازه افزايش نرخ سود بانکي را نداده و اين مجوز به صورت شفاهي به مديران عامل بانک‌هاي دولتي و خصوصي داده شده است ؛ اقدام اخير بانک‌ها مبني بر افزايش نرخ سود بانکي موجب شده تا منتقدين زيادي نسبت به عملکرد بانک مرکزي و شوراي پول و اعتبار ديدگاه‌هاي خود را عليه اين سياست مطرح کنند.
وضعيت جذب منابع در بانک‌هاي دولتي پيش از افزايش نرخ سود بانکي به شدت ضعيف بوده و مديران بانک‌هاي دولتي در اين زمينه نگراني‌هاي خود را به شوراي پول و اعتبار منتقل و تاکيد کرده‌اند اگر وضعيت به همين روال ادامه يابد تمام منابع به سمت بانک‌هاي خصوصي حرکت خواهد کرد.
هم اکنون بانک ‌هاي دولتي و خصوصي با اعلام نرخ‌هاي سود بالا براي سپرده‌هاي کوتاه مدت و مدت دار خود سعي در جذب منابع دارند و اين وضعيت اصلا مناسب نيست.
افزايش نرخ سود سپرده در سيستم بانکي موجب افزايش قيمت تمام شده پول و در ‌‌نهايت افزايش قيمت توليد مي‌شود و همچنين افزايش 25 درصدي حقوق و دستمزد موجب افزايش قيمت کالا و خدمات در جامعه خواهد شد و همين امر تورم بالايي را به همراه مي‌آورد.
احتمال آن وجود دارد که در سه ماه ابتدايي سال جاري نرخ‌هاي سود سپرده بانک‌ها به بيش از 30 درصد و نرخ‌هاي تسهيلات آن‌ها به بيش از 35 درصد افزايش يابد و ظاهرا تصميم گيران بانکي کشور قصد دارند فاصله بوجود امده در نرخ‌هاي سود جديد بانکي را جبران کند و به بانک‌ها بگويد حداکثر سود پرداختي آن‌ها از نرخ تورم موجود در جامعه بالا‌تر نرود.
اما نظر نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نسبت به اين تصميم را باهم مرور مي کنيم

بانک مرکزي نبايد دنباله روي جهش تورم باشد
محمدرضا پورابراهيمي نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص گفت: هزينه هايي که امروز بابت خسارت به توليد وارد مي شود به مراتب بالاتر از انتفاعي است که از محل سود سپرده از منابع برخوردار مي شويم.
بانک مرکزي بايد روال و منطق غيرکارشناسي را که امروز در پيش گرفته را تصحيح کند ؛ قرار نيست هرجايي تورم پرشي عمل کرد، بانک مرکزي دنبال روي اين جهش باشد و سودسپرده را افزايش دهد؛ بانک مرکزي بايد با محاسبه تورم سالانه، سود سپرده را تعيين کند، مصداق اين موضوع مثالي است که آدم تشنه به دريا برسد، ولي آب شور دريا را بخورد، طبيعي است که تشنگي فرد دو چندان مي شود.
دولت مي گويد، نرخ تورم را کاهش داده، پس بايد هر هفته با سود سپرده ها بازي کنيم ؛ بايد دولت و بانک مرکزي ميانگين بلند مدت سود سپرده را به جاي افزايش سود سپرده محاسبه کند و بايد سبب کاهش تورم باشد ، البته اين بايد هنر بانک مرکزي باشد نه اينکه نرخ سود سپرده ها را بالا ببرد.

مجوز چراغ خاموش براي افزايش سود سپرده و تسهيلات
سيد محمد حسين ميرمحمدي عضو کميسيون اقتصادي مجلس گفت: بانک مرکزي دستورالعملي براي افزايش سود سپرده، تسهيلات و تعداد ضامنين صادر نکرده، اما دخالت نکردن در اينباره به معني نشان دادن چراغ سبز به بانک ها است.
البته گفته مي شود که اين سکوت، در راستاي حمايت از بانک ها و به منظور جذب منابع بيشتر بوده تا بتوانند با پرداخت تسهيلات از توليد حمايت کنند.
البته بانک مرکزي بايد نظارت و کنترل کافي بر اين موضوع داشته و سکوت نيز بايد با برنامه باشد، چون گاهي تامل باعث بهتر پيش رفتن خواسته ها مي شود و اين سکوت بانک مرکزي نيز در همين راستا است.

افزايش نرخ سود بانکي در سايه سکوت بانک مرکزي
محمد حسن نژاد عضو ناظر مجلس در شوراي پول و اعتبار اظهارکرد: شوراي پول و اعتبار مصوبه اي براي افزايش سود سپرده هاي بانکي ابلاغ نکرده، اما بانک ها نرخ سود سپرده و تسهيلات را افزايش داده اند و بانک مرکزي نيز برخوردي با متخلفين نداشته است.
از اين رو مطالبه ما به عنوان نماينده مردم در خانه ملت از بانک مرکزي شفاف سازي در اين خصوص است، يعني اگر نرخ هاي جديد را قبول دارد به صورت رسمي اعلام کند و اگر هم با اين موضوع مخالف است با بانکهاي متخلف برخورد کند.
افزايش سود سپرده هاي بانکي سبب کاهش نقدينگي موجود در جامعه مي شود، البته اگر به جاي سود سپرده، سود اوراق مشارکت افزايش يابد قطعا اثرات مثبت بيشتري در پي دارد.

و اما افزايش سود سپرده هاي بانکي چه تاثيراتي بر اقتصاد، بورس و خود بانک ها دارد که به هرکدام خلاصه اشاره اي خواهيم کرد.
بانک ها
طبيعتا افزايش نرخ سود سپرده هاي بانکي مسبب افزايش هزينه پول براي بانک هاي کشور شده و از طرفي ديگر سود ناخالص آنها را کاهش مي دهد.
از سوي ديگر اگر بانک ها بتوانند موانع سرريز شدن نقدينگي موجود در جامعه را ابتدا به سوي بانک و سپس به سمت توليد سوق دهند، ممکن است بتواند سود ناخالص و خالص خود را افزايش دهد.
البته بايد به يک نکته حائز اهميت ديگر نيز اشاره اي داشته باشيم، نرخ تسهيلات اعطايي و اختلاف نرخ آن با هزينه پول يکي ديگر از مهمترين مواردي است که بايد به آن اشاره داشته باشيم.
به عبارت ديگر افزايش نرخ سود سپرده ها براي بانک ها حاوي يک فرصت(افزايش منابع به دليل هجوم نقدينگي) و يک تهديد(افزايش هزينه پول) است.
بنابراين در صورتي که بانک ها بتوانند نرخ سود تسهيلات اعطايي خود را افزايش دهند و اختلاف نرخ سود سپرده ها و نرخ سود تسهيلات را بيش از پيش نمايند تهديد ذکر شده نيز به يک فرصت تبديل خواهد شد ؛ اين موضوع مي تواند ما را نسبت به آينده صنعت بانکداري کمي خوشبين سازد و حتي تاثير ساير اخبار منفي(نظير افزايش تحريم ها) را براي اين صنعت خنثي سازد.

بورس
در شرايط فعلي سپرده گذاران، حتي با سرمايه‌هاي اندک به دنبال سپرده‌گذاري با نرخ‌هاي بالاتر هستند. با توجه به شرايط تورم بالاي فعلي اين حق سپرده گذاران است تا بتوانند ارزش پول خود را حفظ کنند.
اما رکود در بازارهاي موازي از جمله بازارهاي دلالي مانند دلار و سکه و همچنين کالاهاي سرمايه اي مانند خودرو و مسکن و همچنين بازار سرمايه که اشاره شد، پول‌ها جايي براي رفتن ندارند.
اما رکود فعلي، نشان مي‌دهد که سرمايه‌ها به سمت توليد هدايت نشده است، حال آن که از ويژگي‌هاي اصلي اقتصاد مقاومتي، اتکا بر توليد و توليد محور بودن است.
با اين حال مي‌توان با نگاهي ديگر، آرامش در بازارهاي موازي را ناشي از افزايش نرخ بهره و کاهش فاصله تورم با نرخ بهره دانست.
تشخيص علت و معلول دشوار است؛ با اين حال اين موضوع، شرايط فعلي اقتصاد را نشان مي‌دهد ؛ نرخ بهره به آرامي در بانک‌ها شروع به افزايش کرد و تا اينکه سود سپرده‌هاي کوتاه‌مدت به حدود سقف سود آخرين بسته پولي و بانکي رسيد.
اما با افزايش نرخ سود اوراق مشارکت بانک مرکزي به 23 درصد، عملا نرخ‌هاي بهره سپرده‌هاي کوتاه مدت و روزشمار به بيش از 20 درصد افزايش داشته است؛ اين امر موجب افزايش بازده بازار پول به عنوان بازار رقيب بازار سرمايه شد.
در نتيجه بازار پول، به عنوان بازار موازي بازار سرمايه با افزايش بازده مورد انتظار روبرو شده است و سود نهايي مورد انتظار بازار کاهش داشته است.
اثرات اين امر در کاهش سود نهايي در ماه هاي اخير و به تبع آن کاهش بازده بازار در اواخر سال 1392 محسوس بود.

اقتصاد
مطمئنا افزايش نرخ بهره موجب افزايش سرمايه گذاري و کاهش تقاضاي پول خواهد شد و به همين دليل مي توان اين امر را يک سياست مالي انبساطي غير مستقيم و يک سياست انقباضي مستقيم دانست.
به نظر مي رسد برآيند اين سياست ها بدون توجه به ساير امور جاري در کشور نظير تداوم پرداخت يارانه هاي نقدي، تورم و ... به کاهش نقدينگي کل جامعه، افزايش اندک در سرمايه گذاري ها و افزايش پس انداز ملي منجر شود.
همچنين افزايش نرخ بهره در ايران به خودي خود موجب ترغيب سرمايه گذاران خارجي به سرمايه گذاري در ايران خواهد شد و در صورتي که ساير عوامل نظير ريسک سياسي، تحريم ها و ... موجب کاهش سرمايه گذاري خارجي نگردد، اين موضوع مي تواند سرمايه گذاري خارجي در ايران را توسعه دهد و پول ملي را کمي تقويت نمايد.
افزايش سرمايه گذاري داخلي و خارجي، تقويت پول ملي، کاهش نقدينگي به دليل سياست انقباضي و کاهش نرخ رشد تورم از نکات مثبتي است که اين اقدام مي تواند در سطح کلان اقتصادي به دنبال داشته باشد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن