تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835330566
توسعه بوم گردی؛ ورود به دنیای اشتغال و کارآفرینی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توسعه بوم گردی؛ ورود به دنیای اشتغال و کارآفرینی تهران - ایرنا- زندگی و فضای جامعه روستایی مملو از کار و اشتغال است اما بیشترین افراد جویای کار در شهرها را همین گروه تشکیل می دهند؛ بوم گردی می تواند بار دیگر این افراد را در محیط روستا جمع کند.
زندگی روستایی مملو از کار و تلاش است و این کوشش خستگی ناپذیر در فضایی سرشار از زیبایی و منطقه ای بکر روی می دهد.
فارغ از این فضای پر رمز و راز، سراسر زندگی اهل روستا مملو از آداب و رسوم دست نخورده و شگفت انگیز است که هر تازه واردی را متحیر می کند.
درجریان زندگی روستایی آیین ها و رسوم غنی جاری و ساری است که گردشگر با شناسایی هریک از آنها با دنیایی از تجربیات، فنون و مهارت زندگی روستایی آشنا می شود.
حضور گردشگران و مسافران در روستا و اقامت هرچند کوتاه آنان در این مناطق به توسعه روستا کمک شایانی می کند. گردشگر در مدت اقامت در روستا از تمام امکانات روستایی برای چند روز اقامت بهره می گیرد.
در این مدل گردشگر در اتاق هایی که روستایی مهیا می کند اسکان می یابد و ضمن آشنایی با آداب و رسوم آنها هزینه های اقامت و پذیرایی که به مراتب کمتر از شهرها خواهد بود می پردازد.او در این نوع گردشگری هم با جاذبه ها و آداب و رسوم غنی روستا آشنا می شود و هم هزینه کمتری بابت اقامت و دیدار از مناطق دیدنی و بکر پرداخت می کند.
** اقامتگاه های بوم گردی
اقامتگاه های بوم گردی در محیط های طبیعی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری و سیمای طبیعی منطقه احداث شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی ، زمینه حضور و اقامت طبیعت گردان را با کیفیتی قابل قبول و تعریف شده در محیط های طبیعی فراهم می کند.
** پایدارترین کسب و کار
اما در زمانی که اغلب روستاهای کشور مملو از زمینه های اشتغال و کارآفرینی است روستاییان با سفر به مناطق شهری در پی اشتغال بر می آیند.
این عمل حکایت این شعر حافظ را به یاد انسان می آورد که می گوید:
سـالها دل طـلب از جام جم از ما می کرد و آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد
گـوهری کز صدف کون ومکان بیرون است طـلـب از گمشدگان لب دریا می کرد
این نوع اقامتگاه های بوم گردی موفق ترین و پایدارترین کسب و کارها است زیرا امکان اشتغال و کارهای کوچک در محیط خانواده برای همه ساکنان خانه فراهم می شود.
در این رویکرد تمام افراد خانواده می توانند به فعالیتی مشغول شوند و از این طریق به اقتصاد خانوار کمک کنند.
در اقامتگاه های بوم گردی روابط مستقیم و متقابل میزبان و مهمان در خانه و املاک خانواده گردشگر پذیر صورت می گیرد و این حضور و مشارکت از سوی خانواده برای تجربه و رضایت گردشگر و توسعه پایدار مقصد گردشگری و جامعه محلی، امری حیاتی است.
** کارکرد متفاوت اقامتگاه ها
کارکرد این اقامتگاه ها تنها جنبه اقامتی ندارد بلکه درآنها فعالیت های مختلفی همچون ارائه غذا و نوشیدنی بومی، ساخت، آموزش و فروش صنایع دستی محلی هم صورت می گیرد.
اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادهای بومی و تورها و فعالیت های بوم گردی از دیگر فعالیت های این اقامتگاه ها برای گردشگران است.
با این حال مکان فیزیکی اقامتگاه، به دلیل سبک معماری، مصالح ارگانیک به کار رفته، طراحی داخلی و مبلمان بومی آن نیز به عنوان اکوموزه بومی، بخشی از یک جاذبه گردشگری است.
الگوی توسعه گردشگری در اقامتگاه های بوم گردی، براساس گردشگری جامعه محور است که می تواند نقش عمده ای را در توانمندسازی مردم محلی، توسعه منابع انسانی، تنوع و رشد اقتصادی و همچنین خلق فرصت های شغلی جدید ایفا کند.
اکولوژها بر این باورند که با معرفی و آشنایی گردشگران با محیط انسانی(فرهنگ و اجتماع) مقصد خود، می توانند فرهنگ بومی را صادر کنند و همچنین با آشنایی گردشگران با طبیعت منطقه خود، در حفاظت و نگهداری آن محیط نیز مؤثر واقع شوند.
انگیزه اصلی توسعه این اقامتگاه ها رشد زندگی جامعه محلی است و از سوی دیگر گردشگر نیز ضمن کسب تجربه ناب و بکر به رضایتمندی می رسد که همین محصول بومی چرخه توسعه پایدار گردشگری راکامل می کند.
** روستا مهد فرهنگ
کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ایجاد مسافر کاشانه در روستاها یکی از موضوعاتی است که در سال های اخیر برای کسب و کار و اشتغال در این مناطق در دستور کار قرار گرفته است.
فیروز ناظری افزود: در این رویکرد روستاییان برای پذیرش گردشگر به تغییر منزل مسکونی اقدام می کنند که ایجاد سرویس های پذیرایی و بهداشتی از جمله این تغییرات است.
وی اظهار کرد هم اکنون دستورالعمل این طرح به همه استانهای کشور ارسال شده تا اقامتگاه های بوم گردی و مسافر کاشانه ایجاد کنند.
ناظری تصریح کرد این مسافرکاشانه ها و اقامتگاه های بوم گردی باید براساس شرایط منطقه و بافت تاریخی روستا احداث و هیچ تغییری نباید در محیط زیست و طبیعی آنجا ایجاد شود.
وی اظهار کرد هم اکنون مجوز احداث مسافرکاشانه در برخی استان ها صادرشده و در این اقامتگاه ها فرهنگ روستایی به نمایش گذاشته می شود.
این کارشناس گفت: دراین اقامتگاه ها حتی موسیقی محلی، غذاها و پوشاک محلی ارایه شده و همین فعالیت باعث می شود که فرهنگ روستا به سایر مناطق انتقال یابد.
وی تصریح کرد روستاها همواره مهد فرهنگ بوده و معمولا محیط های فرهنگی ما ابتدا در روستا شکل گرفته و سپس به شهرها منتقل شده است.
ناظری گفت: مردم روستا فرهنگ های مختلف از جمله پوشش ،آداب و رسوم محلی، موسیقی و زبان و گویش را حفظ کرده و می توانند فرهنگ های ملی را پوشش دهند.
** استفاده از ظرفیت های جامعه محلی
اما برای رشد و ماندگاری این صنعت در روستا باید از ظرفیت های محلی و نیروهای بومی استفاده کرد زیرا روستایی بیش از هر کس دیگر نسبت به مناطق بکر و تاریخی روستای خود آشنا است.
آنان همچنین برای حفظ محیط زیست خود دغدغه بیشتری دارند اما نیروهای غیر بومی هرگز به مانند آنان این نگرانی را ندارند.استفاده از افراد ناآشنا و غیرمتخصص و سوء مدیریت می تواند برنامه های گردشگری کشور بویژه در این مناطق را به نابودی بکشاند.
انگیزه اصلی افراد غیربومی برای ورود به این کار سود اقتصادی است و تخریب محیط زیست برای آنان اهمیت چندانی ندارد به همین منظور نیروهای محلی بهترین افراد برای اداره چنین مکان هایی هستند.
اقامتگاه های بوم گردی شکل خاصی از مهمان نوازی ایرانی و آداب و رسوم زندگی ایرانیان را به گردشگران ارائه می کنند و از این رو بهترین افراد برای معرفی این سنت ها ساکنان روستا است.
هدف جامعه محلی و بومی های یک منطقه از تاسیس اقامتگاه های بوم گردی در مرحله نخست تجارت اقتصادی نیست بلکه هدف حفظ خانه های روستایی، حفظ محیط زیست و پس از آن ارز آوری و ایجاد اشتغال در کشور است.
روند رو به رشد بوم گردی در ایران و استقبال بی نظیر گردشگردان داخلی و خارجی از اقامتگاه های بومی، نشانگر این است که دست یافتن به اهداف افق 1404گردشگری، نیازمند سرمایه گذاری ویژه در بخش گردشگری روستایی و عشایری است.
آنچه اکنون می تواند راهگشای مسیر توسعه پایدار گردشگری در ایران باشد، به رسمیت شناختن اقامتگاه های بوم گردی و توسعه آنها براساس استانداردها است.
از : علی حبیبی
فراهنگ (5) ** 1569
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
توسعه کارآفرینی زمینه اشتغال در خوزستان را فراهم میکند
یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۸ رییس دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری ادارهکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت با توسعه خلاقیت و کارآفرینی هم زمینه اشتغال در استان فراهم میشود و هم میتوان از سرمایههای موجود به صورت بهینه استفاده کرد حسین نظری در گفتوگو با خبرنگارلزوم توجه و حمایت از نیروهای بومی و توانمند شهرستان جم/ توسعه شهرستان نیازمند تعاملات سازنده
استانها جنوب بوشهر حجتالاسلام گنجی لزوم توجه و حمایت از نیروهای بومی و توانمند شهرستان جم توسعه شهرستان نیازمند تعاملات سازنده جم - خبرگزاری مهر امام جمعه شهرستان جم بر لزوم توجه و حمایت از نیروهای بومی و توانمند شهرستان جم تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهر حجتالاسلاجادوی گردشگری در ایجاد اشتغال و کارآفرینی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
ویژگی گردشگری کارآفرینی اشتغال سریع و درآمد زیاد است صنعتی که ظرفیت و پتانسیل آن به وفور در ایران یافت می شود اما هنوز از این فرصت ها برای رشد اقتصادی کشور استفاده نشده است این پتانسیل ها شامل آثار باستانی تاریخی وطبیعی است که در جای جای ایران وجود دارد و حالا برای کسب درآمد اتشکل های صنفی در تحقق اهداف توسعه بخش اقتصاد و اشتغال موثر هستند
تشکل های صنفی در تحقق اهداف توسعه بخش اقتصاد و اشتغال موثر هستند گرگان - ایرنا- سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت تشکل های صنفی نقش موثری در راستای تحقق اهداف توسعه بخش اقتصاد و اشتغال دارند به گزارش ایرنا مهندس امراله عباسی روز شنبه در دیدار با اعضای هیأدر بخش اوز لارستان صورت گرفت برگزاری نخستین همایش توسعه و اشتغالزایی پایدار
در بخش اوز لارستان صورت گرفتبرگزاری نخستین همایش توسعه و اشتغالزایی پایدارنخستین همایش جذب سرمایهگذاران در بخش اوز لارستان با شعار توسعه و اشتغالزایی پایدار با اولویت سرمایهگذاری در شهرک صنعتی برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتیجانشین مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه پارس خبر داد استخدام نیروهای بومی در پروژههای صنعتی عسلویه
جانشین مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه پارس خبر داداستخدام نیروهای بومی در پروژههای صنعتی عسلویهجانشین مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه پارس از استخدام نیروهای بومی در پروژههای صنعتی عسلویه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه محمد موسویزاده عصر امروز در مراسم افتتابوم گردی و اکوتوریسم به کمک اشتغال گلستان بیاید/ تعامل دستگاه های اجرایی راه گشای گردشگری طبیعی
استانها شمال گلستان مهر بررسی می کند بوم گردی و اکوتوریسم به کمک اشتغال گلستان بیاید تعامل دستگاه های اجرایی راه گشای گردشگری طبیعی گرگان - خبرگزاری مهر یکی از مهم ترین زمینه های جذب اکوتوریسم در شمال ایران به خصوص در استان گلستان به مانند دیگر استان های هم جوار دریای خزرحمایت از کارآفرینی شرط لازم توسعه همه جامعه در کشور است
حمایت از کارآفرینی شرط لازم توسعه همه جامعه در کشور است لیکک - ایرنا- مدیر عامل بانک سپه گفت حمایت از کارآفرینی و فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای جلب سرمایه گذاران شرط لازم برای توسعه همه جانبه در کشور است سید کامل تقوی نژاد روز جمعه در همایش عمران و توسعه شهرستان بهمئی افزوافزایش دوبرابری اتوبوسهای درون شهری و برنامه 5 ساله توسعه / احتمال کم ورود اتوبوسهای برقی در سال 93
افزایش دوبرابری اتوبوسهای درون شهری و برنامه 5 ساله توسعه احتمال کم ورود اتوبوسهای برقی در سال 93 مدیر کل برنامهریزی و توسعه شهری امور حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران از افزایش دو برابری اتوبوسهای درون شهری تا پایان برنامه 5 ساله توسعه خبر داد مسعود رنجبریان درگفتگو با خبرنگاتوسعه صنعت فرش برای افزایش اشتغال زایی در استان کرمان دنبال می شود
توسعه صنعت فرش برای افزایش اشتغال زایی در استان کرمان دنبال می شود کرمان – ایرنا- استاندار کرمان گفت توسعه صنعت فرش دستباف استان کرمان به منظور توسعه اقتصادی و افزایش فرصت های اشتغال در این استان به صورت جدی دنبال می شود به گزارش ایرنا علیرضا رزم حسینی عصر یکشنبه در نشست ستامعاون اشتغال وزارت کار در نخستین جلسه برنامهریزی توسعه اشتغال روستایی مطرح کرد: تدوین راهبردهای توسعه اشتغال
معاون اشتغال وزارت کار در نخستین جلسه برنامهریزی توسعه اشتغال روستایی مطرح کرد تدوین راهبردهای توسعه اشتغال روستایی تمرکز منابع در شهرها دلیل کاهش بهرهوری روستاهامعاون اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه با اشاره به لزوم تدوین راهبردهای توسعه اشتغال و کاهش فقر روستایی کشور گفت تمرفارس میزبان همايش ملی توسعه و اشتغالزايي پايدار
شیراز فارس میزبان همايش ملی توسعه و اشتغالزايي پايدار نخستین همایش کشوری توسعه و اشتغالزایی پایدار با شعار توسعه و اشتغالزایی با اولویت سرمایه گذاری در شهرک صنعتی بخش اوز لارستان برگزار شد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز در این همایش که افزون بر 180 نفر از محققانهمایش توسعه واشتغالزایی پایدار در لارستان
همایش توسعه واشتغالزایی پایدار در لارستان خبرگزاری پانا نخستین همایش ملی توسعه و اشتغالزایی پایدار با شعار توسعه و اشتغالزایی ار با اولویت سرمایه گذاری در شهرک صنعتی بخش اوز لارستان برگزار شد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۱ فروردين ساعت 09 50 به گزارش خبرگزاری کانون دانش آموزی پانا در این هماایجاد اشتغال و کارآفرینی
ایجاد اشتغال و کارآفرینیویژگی گردشگری کارآفرینی اشتغال سریع و درآمد زیاد است صنعتی که ظرفیت و پتانسیل آن به وفور در ایران یافت می شود اما هنوز از این فرصت ها برای رشد اقتصادی کشور استفاده نشده است این پتانسیل ها شامل آثار باستانی تاریخی وطبیعی است که در جای جای ایران وجود داردرئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد ورود اتاق بازرگانی ایران در تعیین اولویتهای توسعه اقتصادی خراسانجنوبی
رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کردورود اتاق بازرگانی ایران در تعیین اولویتهای توسعه اقتصادی خراسانجنوبیرئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت اتاق بازرگانی ایران در تعیین اولویتهای توسعه اقتصادی هشت استان کشور به ویژه خراسانجنوبی ورود پیدا کرده است به گزارش خبرتوسعه واحدهای تولیدی صنفی می تواند اشتغال را رونق دهد
توسعه واحدهای تولیدی صنفی می تواند اشتغال را رونق دهد اسدآباد-ایرنا-فرماندار اسدآباد با اشاره به تمرکز زدایی از شهرکهای صنعتی گفت توسعه واحدهای تولیدی کوچک صنفی در درون فضاهای شهری می تواند اشتغال را رونق دهد به گزارش ایرنا مسعود بکایی روز یکشنبه در کارگروه اشتغال و سرمایه گمعاون استاندار اردبیل: انصراف از یارانه نقدی به اشتغال و توسعه پایدار می انجامد
معاون استاندار اردبیل انصراف از یارانه نقدی به اشتغال و توسعه پایدار می انجامد اردبیل - ایرنا - معاون برنامه ریزی و توسعه استاندار اردبیل انصراف از یارانه نقدی را در اشتغال زایی و توسعه پایدار موثر دانست به گزارش روز چهارشنه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان اقتصاد و دارایی اس-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها