واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توانمندسازی جوامع محلی، اولویت نخست مدیریت جنگل است نوشهر - ایرنا - معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توانمندسازی جوامع محلی و همچنین پایش و افزایش کیفیت و سلامت ساختار اداری، اولویت نخست مدیریت جنگل ها به ویژه در جنگل های شمال است.
به گزارش ایرنا، ˈبهزاد انگورجˈ عصر روز یکشنبه در جلسه ناظران طرح های جنگل داری غرب مازندران در اداره کل منابع طبیعی نوشهر افزود: مدیریتی که از بالا اعمال شود و حقوق جنگل نشینان را رعایت نکند، نتیجه مطلوبی ندارد.
وی اظهار داشت: مردم باید احساس کنند اجرای طرح های جنگل داری، حقوق طبیعی آنان را محدود نمی کند بلکه بر عکس برای جنگل نشینان حق مشارکت نیز در نظر گرفته می شود.
انگورج با اشاره به این که حدود 90 درصد مساحت کشور به نوعی در حوزه کاری منابع طبیعی قرار دارد، گفت: در هیچ کجای قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور، حقوق عرفی مردم نادیده گرفته نشده است.
وی ادامه داد: در چند دهه گذشته اقدامات سازمان جنگل ها مبتنی بر اصول علمی و فنی بود ولی به دلیل کمبود مشارکت مردمی و همچنین بازتاب نامناسب عملکردها، نگرش عمومی نسبت به منابع طبیعی با واقعیت ها انطباق کامل ندارد.
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: برخی از انتقادهایی که به سازمان جنگل ها می شود به دلیل توجه نکردن به همین نکات و ظرایف فنی است زیرا چون آگاهی کافی وجود ندارد، بعضی از فعالیت های مدیریت جنگل به اشتباه، تخریب منابع طبیعی تلقی می شود.
انگورج بر ضرورت پایش (monitoring) در جنگل های هیرکانی تاکید کرد و افزود: اگر شناخت درست و دقیقی از رخدادهای جنگل نداشته باشیم و نظارتمان کامل نباشد نمی توانیم به اهداف مدیریت جنگل برسیم.
وی تصریح کرد: جنگل مجموعه ای زنده است و ناظران جنگل نیز باید پیوسته در صدد افزایش آگاهی و شناخت و همین طور معلومات خود باشند.
انگورج در مورد مصوبه اخیز هیات دولت و ایجاد تغییراتی در رویکرد مدیریتی جنگل ها اظهار داشت: مقصود از این مصوبه، توقف بهره برداری یا همان تنفس جنگل نیست بلکه هدف از آن، تمرکز بهره برداری در چارچوب عملیات پرورشی است.
در این جلسه، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر گفت: اگر بهره برداری را به معنای قطع بی حساب درختان تلقی کنیم همه با آن مخالفیم.
ˈاسحاق عطاییˈ افزود: آنچه امروز در جنگل های غرب مازندران و بلکه شمال انجام می شود اغلب به صورت عملیات پرورشی یعنی کمک به حفظ درختان آینده دار است.
وی تاکید کرد: در این زمینه ما در پی افزایش کیفیت عملکرد خود هستیم و به تازگی راهکار عملیات زراعی که یکی از بخش های مهم پرروش جنگل است تدوین شده و مجریان طرح های جنگل داری موظف اند خراش و بذرپاشی را بر این اساس و در زمان مقرر انجام دهند.
مراتع و جنگل های هیرکانی با 9/1 میلیون هکتار جنگل و 7/1 میلیون هکتار مرتع از آستارا در شمال استان گیلان تا گلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد.ک/2
7517/621/402
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]