واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عملیات احیا بلوط درسطح 12 هزار هکتار از جنگل های پلدختر در حال انجام است خرم آباد - ایرنا - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: عملیات احیا درختان بلوط در سطح 12 هزار هکتار از جنگل های پلدختر آغاز شده و در دست اقدام است.
مهرداد بهاروندی روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: به رغم تلاش های انجام شده، تاکنون درمان قطعی برای بیماری جنگل های بلوط لرستان یافت نشده و و درمان های موقتی که با تایید تایید کارشناسان فائو رسیده برای جلوگیری از گسترش زوال بلوط در دستور کار قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: هم اکنون عملیات بهداشتی به منظور قطع درختان آلوده، عملیات پرورشی به منظور هرس و مقاوم سازی درختان و عملیات تولید و کاشت نهال های مقاوم در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه در آخرین آمار اعلام شده، سطح خشکیدگی و زوال جنگل های بلوط لرستان به 561 هزار هکتار افزایش یافته تصریح کرد: جنگل های بلوط شهرهای چگنی، خرم آباد و پلدختر شامل بیشترین سطح زوال هستند.
وی ادامه داد: در بیماری فعلی درختان بلوط، نوعی سوسک با لانه گزینی در درخت بلوط موجب زوال وخشکیدگی آن می شود که تاکنون دلیل هجوم این سوسک ها به جنگل های بلوط شناسایی نشده است.
وی با بیان اینکه حشره تنها به درختان بلوط حمله ور می شود گفت: کارشناسان دلایل متعددی از جمله گرد و غبار، خشکسالی و حتی اثرات ناشی از بمب های شیمیایی در زمان جمگ تحمیلی را از عوامل پیدایش و حمله این سوسک ها به جنگل های بلوط عنوان می کنند.
وی اضافه کرد: برخی کارشناسان معتقدند که قارچ و سوسک عامل ثانویه خشک شدن و نابودی درختان بلوط است و بدنبال علت بوجود آمدن قارچ ها و سوسکها هستند، عاملی که از آن به عنوان بیماری زوال درختان بلوط یاد می شود.
بهاروندی گفت: ذخیرهسازی آب در مناطق جنگلی و تخصیص اعتبارات آبخیزداری بصورت 100 درصد بهمنظور مبارزه با خشکسالی در عرصههای جنگلی از راهکارهای مناسب به منظور جلوگیری از زوال جنگل های بلوط است.
وی با بیان اینکه در مجموع بیش از نیمی از عرصه های طبیعی استان تحت تاثیر بیماری قرار گرفته اند افزود: سازمان جنگلها و مراتع کشور با انجام تحقیقات مختلف در حال بررسی و شناسایی و مبارزه با بیماری زوال درخت بلوط بوده، اما با تمام این اوصاف راه حل قطعی پیدا نشده و در حال حاضر قطع شاخههای بیمار و آلوده بهمنظور عدم سرایت آن به سایر درخت ها در اولویت قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه 70درصد علل بیماری ، خشکسالی تشخیص داده شده تصریح کرد: به همین منظور70 میلیارد ریال اعتبار ملی برای مبارزه با موضوع خشک شدن درختان و جنگل های بلوط در این استان اختصاص یافته که به صورت مرحله ای و برای اجرای طرح های پیشگیری از خشکیدگی درختان بلوط منطقه زاگرس از جمله جنگل های استان لرستان پرداخت و هزینه خواهد شد.
7269//681/630
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]