تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826202329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احیاء و توسعه گیاهان دارویی طی سال جاری در بیش از 50 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

احیاء و توسعه گیاهان دارویی طی سال جاری در بیش از 50 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی تهران - ایرنا - مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، مراتع و ابخیزداری کشور گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده احیاء و توسعه گیاهان دارویی طی سال جاری در بیش از 50 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور عملیاتی می شود.


فریبرز غیبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس برنامه های ارایه شده، اعتباری برای توسعه کشت گیاهان دارویی در نظر گرفته شده است که با تامین اعتبار آن، این طرح اجرایی خواهد شد.
وی با بیان این که، هم اکنون گیاهان دارویی در عرصه های جنگلی، بیابانی و مرتعی کشور کشت می شوند گفت: می توانیم با یک برنامه ریزی مناسب برای بهره برداری منطقی و اصولی، درآمدی را برای روستائیان ایجاد کنیم که همین امر موجب پایداری منابع طبیعی می شود.
مشاور رئیس سازمان جنگل ها تصریح کرد: در حال حاضر کشت گیاهان دارویی در دو بخش زراعی و عرصه های منابع طبیعی انجام می شود که متولی آن بخش از گیاهان دارویی که در اراضی زراعی تولید می شود دفتر امور سبزی و صیفی، گیاهان زینتی و دارویی معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی است که بخش عمده این محصولات تولیدی به مصرف داخل و مابقی نیز صادر می شود.
وی با بیان این که، سالانه بین 40 تا 80 هزار هکتار از اراضی زراعی کشور زیر کشت گیاهان دارویی از جمله زیره و زعفران می رود گفت: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور متولی بخشی دیگری از گیاهان دارویی تولیدی است که در عرصه های منابع طبیعی کشت می شود که جنبه صادراتی دارد.
وی اظهار داشت: سالانه به طور متوسط حدود یک هزار تن از گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی کشت و به کشورهای آسیای میانه و اروپایی صادر می شود.
غیبی افزود: ارزش این گیاهان دارویی به طور متوسط بالغ بر 80 میلیون دلار است که نسبت به ارزش تجارت گیاهان دارویی دنیا رقم ناچیزی به شمار می رود، البته مجموع این ارزآوری مربوط به گیاهان دارویی عرصه منابع طبیعی نیست، بلکه بخشی از آن نیز به گیاهان دارویی زراعی مربوط می شود.
وی ادامه داد: در نظر داریم با احیاء و توسعه 50 هزار هکتار از گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی علاوه بر حفظ منابع طبیعی، تامین مواد اولیه مورد نیاز برخی کارخانجات داخلی با افزایش صادرات این محصولات ارزآوری خوبی برای کشور ایجاد کنیم.
غیبی افزود: در حال حاضر یکی از فعالیت های تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در قالب طرح اهلی کردن گیاهان دارویی بوده که این فعالیت تحقیقاتی به پایان رسیده و نتایج آن موجود است.
وی اظهار داشت: در تلاش هستیم برای کاهش فشار بر عرصه های طبیعی کشور، گیاهان دارویی را در قالب طرح اهلی کردن گیاهان دارویی در اراضی زراعی کشت کنیم که این امر در اولویت برنامه های امسال قرار دارد.
به گفته غیبی، گیاهان دارویی صادراتی با عنوان گیاهان مجاز مشروط در قالب قرارداد و طرح احیاء و بهره برداری منابع طبیعی برداشت می شود.
وی بیان کرد: همچنین در نظر داریم امسال عملیات بهره برداری گیاهان دارویی تحت نظارت کارشناسان منابع طبیعی صورت گیرد تا بهره برداران ملزم به عملیات احیای همان گونه گیاهی برداشت شده در همان عرصه یا در نهایت عرصه مجاور باشند که این امر حفظ پایداری منابع طبیعی را در پی خواهد داشت.
عضو شورای عالی جنگل گفت: در حال حاضر گیاهان دارویی برخی مناطق کشور همچون گیاه زرشک در حال برداشت است، اما برداشت بخش عمده گیاهان دارویی صادراتی در فصل تابستان انجام می شود.
وی افزود: طبق آخرین آمار ستاد گیاهان دارویی کشور حدود 2400 گونه گیاه دارویی در کشور کشت و تولید می شود.
اقتصام(4)9186**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن