واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
احیاء و توسعه گیاهان دارویی طی سال جاری در بیش از 50 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی تهران - ایرنا - مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، مراتع و ابخیزداری کشور گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده احیاء و توسعه گیاهان دارویی طی سال جاری در بیش از 50 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور عملیاتی می شود.
فریبرز غیبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس برنامه های ارایه شده، اعتباری برای توسعه کشت گیاهان دارویی در نظر گرفته شده است که با تامین اعتبار آن، این طرح اجرایی خواهد شد.
وی با بیان این که، هم اکنون گیاهان دارویی در عرصه های جنگلی، بیابانی و مرتعی کشور کشت می شوند گفت: می توانیم با یک برنامه ریزی مناسب برای بهره برداری منطقی و اصولی، درآمدی را برای روستائیان ایجاد کنیم که همین امر موجب پایداری منابع طبیعی می شود.
مشاور رئیس سازمان جنگل ها تصریح کرد: در حال حاضر کشت گیاهان دارویی در دو بخش زراعی و عرصه های منابع طبیعی انجام می شود که متولی آن بخش از گیاهان دارویی که در اراضی زراعی تولید می شود دفتر امور سبزی و صیفی، گیاهان زینتی و دارویی معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی است که بخش عمده این محصولات تولیدی به مصرف داخل و مابقی نیز صادر می شود.
وی با بیان این که، سالانه بین 40 تا 80 هزار هکتار از اراضی زراعی کشور زیر کشت گیاهان دارویی از جمله زیره و زعفران می رود گفت: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور متولی بخشی دیگری از گیاهان دارویی تولیدی است که در عرصه های منابع طبیعی کشت می شود که جنبه صادراتی دارد.
وی اظهار داشت: سالانه به طور متوسط حدود یک هزار تن از گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی کشت و به کشورهای آسیای میانه و اروپایی صادر می شود.
غیبی افزود: ارزش این گیاهان دارویی به طور متوسط بالغ بر 80 میلیون دلار است که نسبت به ارزش تجارت گیاهان دارویی دنیا رقم ناچیزی به شمار می رود، البته مجموع این ارزآوری مربوط به گیاهان دارویی عرصه منابع طبیعی نیست، بلکه بخشی از آن نیز به گیاهان دارویی زراعی مربوط می شود.
وی ادامه داد: در نظر داریم با احیاء و توسعه 50 هزار هکتار از گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی علاوه بر حفظ منابع طبیعی، تامین مواد اولیه مورد نیاز برخی کارخانجات داخلی با افزایش صادرات این محصولات ارزآوری خوبی برای کشور ایجاد کنیم.
غیبی افزود: در حال حاضر یکی از فعالیت های تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در قالب طرح اهلی کردن گیاهان دارویی بوده که این فعالیت تحقیقاتی به پایان رسیده و نتایج آن موجود است.
وی اظهار داشت: در تلاش هستیم برای کاهش فشار بر عرصه های طبیعی کشور، گیاهان دارویی را در قالب طرح اهلی کردن گیاهان دارویی در اراضی زراعی کشت کنیم که این امر در اولویت برنامه های امسال قرار دارد.
به گفته غیبی، گیاهان دارویی صادراتی با عنوان گیاهان مجاز مشروط در قالب قرارداد و طرح احیاء و بهره برداری منابع طبیعی برداشت می شود.
وی بیان کرد: همچنین در نظر داریم امسال عملیات بهره برداری گیاهان دارویی تحت نظارت کارشناسان منابع طبیعی صورت گیرد تا بهره برداران ملزم به عملیات احیای همان گونه گیاهی برداشت شده در همان عرصه یا در نهایت عرصه مجاور باشند که این امر حفظ پایداری منابع طبیعی را در پی خواهد داشت.
عضو شورای عالی جنگل گفت: در حال حاضر گیاهان دارویی برخی مناطق کشور همچون گیاه زرشک در حال برداشت است، اما برداشت بخش عمده گیاهان دارویی صادراتی در فصل تابستان انجام می شود.
وی افزود: طبق آخرین آمار ستاد گیاهان دارویی کشور حدود 2400 گونه گیاه دارویی در کشور کشت و تولید می شود.
اقتصام(4)9186**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]