واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایران و ترکیه در تکاپوی دستیابی به 30 میلیارد دلار تبادلات تجاری آنکارا - ایرنا - سفر هیات تجاری یکصد نفره به سرپرستی ˈجودت یلمازˈ وزیر توسعه ترکیه به ایران از سوی کارشناسان به عنوان تلاش دو کشور برای دستیابی به 30 میلیارد دلار تجارت در سال 2015 میلادی ارزیابی شده است.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، سفر چهار روزه مسوولان اقتصادی و کارآفرینان ترکیه به ایران را شورای کار مشترک ایران و ترکیه به عنوان نهاد زیر مجموعه شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه وابسته به اتحادیه اطاقها و بورسهای این کشور سازماندهی کرده است.
هیات ترکیه ای علاوه بر دیدارهای رسمی در تهران، به شهرهای تبریز و ارومیه نیز سفر کرده و در این شهرها با کارآفرینان ایرانی مذاکراتی خواهد داشت.
اعزام این هیات در پی سفر اخیر ˈرجب طیب اردوغان ˈ نخست وزیر ترکیه به تهران و عقد توافقنامه هایی در رابطه با رونق دادن به تجارت میان دو کشور از سوی کارشناسان اقتصادی در ترکیه به عنوان اولین گام جدی در مسیر رسیدن به تبادلات تجاری دو کشور تا پایان سال 2015 ارزیابی شد.
به گفته کارشناسان اقتصادی ، سفر اردوغان هدف توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با ایران به منظور توسعه همکاریهای سیاسی و به تبع آن گسترش همکاریها در تحولات منطقه را دنبال می کرد و رهبران دو کشور با استقبال از این روند در صدد ایجاد فضای اعتماد برای توسعه همکاریها هستند.
سفر هیات تجاری بلندپایه ترکیه به ایران بعد از امضای موافقتنامه ˈترجیحات تجاریˈ بین دو کشور در سفر بهمن ماه گذشته اردوغان به تهران ، اولین سفر یک هیات تجاری از ترکیه به ایران است.
در این سفر همچنین دو کشور بیانیه ای را در خصوص تشکیل شورای عالی همکاری های راهبردی منتشر خواهند کرد.
ˈعثمان اولوسویˈ این در باره گفت: این سفر پس از شروع فرآیند لغو تحریم های بین المللی علیه ایران صورت می گیرد که حایز اهمیت است.
او با تاکید بر اینکه روابط اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه سابقه طولانی دارد، افزود: به رغم این امر، دو کشور هنوز نتوانسته اند حجم تبادلات تجاری خود را به سطح مطلوبی برسانند.
اولوسوی اضافه کرد که حجم تجارت ایران و ترکیه از حدود یک میلیارد دلار در سال 2000 به 5/14 میلیارد دلار در سال 2013 میلادی رسیده و هدف نهایی رساندن حجم تجارت دو کشور در دو سال آینده به 30 میلیارد دلار است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شرکتهای غربی در انتظار آن هستند تا به محض رفع تحریم های اعمال شده علیه ایران وارد بازار این کشور شوند، گفت: با این وجود ترکیه برای ورود و توسعه بازار ایران امتیازات زیادی دارد که باید از آن استفاده کند.
ˈعلیرضا بیکدلیˈ سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با ابراز رضایت از روند رو به توسعه روابط دو کشور اظهار امیدواری کرد که این روند در سال جدید تسریع شود.
بیکدلی افزود: روند توسعه روابط دو کشور در راستای اهتمام و پشتیبانی مقامات بلندپایه ایران و ترکیه صورت می گیرد.
وی به فعالیت های صورت گرفته در راستای تعمیم و گسترش روابط دو جانبه ایران و ترکیه در سال گذشته اشاره و ابراز امیدواری کرد که این روند در سال جاری با توجه به حمایت های به عمل آمده بیش از گذشته گسترش یابد.
در آستانه سفر هیات تجاری ترکیه به ایران، ˈمحسن مرتضایی فرˈ سرکنسول ایران در استانبول نیز از اعضای ˈبنیاد کارآفرینان فعال ترکیه ˈ خواست از فرصتهای موجود و تسهیلات ارایه شده از سوی دولت تدبیر و امید در ایران، استفاده کنند.
مرتضایی فر در خصوص راهکارهای توسعه همکاری های مشترک با ˈ محمد کوچ ˈ رییس و اعضای این بنیاد دیدار و گفت و گو کرد .
سرکنسول ایران در استانبول در این دیدار با اشاره به توسعه روز افزون مناسبات تجاری بین ایران و ترکیه ، با اشاره به ظرفیت های سرمایه گذاری در بخش های مختلف به ویژه صنعت گردشگری در جمهوری اسلامی ایران ، از اعضای این بنیاد خواست تا از فرصت های موجود و تسهیلات ارایه شده در دولت ˈتدبیر و امیدˈ استفاده کنند.
ˈمحمد کوچ ˈ رییس بنیاد کارآفرینان فعال ترکیه نیز در این دیدار ، به اهمیت توسعه روابط دو کشور به ویژه مناسبات اقتصادی اشاره کرد و افزود: این بنیاد به عنوان یک تشکل اقتصادی همواره آماده است تا از ظرفیت های موجود در جمهوری اسلامی ایران بهره مند شود.
کوچ همچنین از برنامه ریزی برای اعزام هیاتی متشکل از30 نفر از اعضای این بنیاد در روزهای 26 تا 31 اردیبهشت سال جاری به شهرهای تبریز و تهران و دیدار با مقامات اقتصادی ایران خبر داد و ابراز امیدواری کرد ، با این سفر طرفین به نتایج مطلوبی دست یابند.
به باور بسیاری از تحلیلگران، دولت ترکیه پس از بروز برخی چالش ها در روابط خود با همسایگان و همچنین برخی تنش های داخلی در ماه های گذشته، تلاش می کند تا به بازسازی روابط با همسایگان خود بپردازد.
در این میان روابط تهران و آنکارا را می توان یکی از باسابقه ترین روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در منطقه خاورمیانه به حساب آورد و با توجه به ریشه تاریخی و قابلیت های منطقه ای دو کشور، اهمیت روز افزونی یافته است.
یکی از حوزه های اصلی روابط بین دو کشور، حوزه اقتصادی است. بر اساس آمار ارایه شده از سوی مقام های ایران و ترکیه، حجم روابط تجاری بین دو طرف هم اکنون، حدود 20 میلیارد دلار در سال است و دو کشور تلاش می کنند تا سال 2015 میلادی این رقم را به 30 میلیارد دلار برسانند. مقام های ایران و ترکیه، رسیدن به رقم 50 میلیارد دلار را در آینده ای نزدیک دور از انتظار نمی دانند.
مهمترین زمینه همکاری اقتصادی دو کشور که بستر اصلی روابط دو جانبه را شکل داده است، حوزه انرژی و تجارت است. ایران به عنوان صادرکننده منابع زیرزمینی از قبیل نفت، گاز و مشتقات آنها به شریک راهبردی ترکیه تبدیل شده است که نیاز روز افزون این کشور به انرژی را پاسخ می دهد و در دیگر سو، ترکیه با فروش محصولات نساجی، مصالح ساختمانی، انواع محصولات چوبی، انواع مبلمان و محصولات الکتریکی، سهم مهمی در تجارت خارجی ایران دارد.
خاورم ** 2010** 230**1651
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]