واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران مهر پیگیری می کند؛
خطر تبدیل تپه تاریخی طالقانی به ایستگاه CNG / میراث فرهنگی: حریم تپه حفظ شود
قائم شهر - خبرگزاری مهر: تپه طالقانی از تپه های باستانی مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد در قائمشهر بوده که زمزمه های ساخت ایستگاه سی ان جی و احداث رینگ شهری این دو اثر تاریخی را تهدید می کند.
به گزارش خبرنگار مهر، تپه طالقانی قائمشهر مربوط به هزار دوم قبل از میلاد در سال 76 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و اکنون شهرداری خواهان ایجاد ایستگاه سی ا جی در ورودی حریم این تپه باستانی است. رئیس شورای اسلامی شهر قائم شهر خواستار نصب CNG در ورودی حریم تپه و نیز تبدیل تپه گردکوه به پارک موزه شد. حامد ابراهیمی گفت: درخواست تبدیل تپه به پارک موزه ،تعیین تکلیف بخش رینگ داخلی که به علت وجود داشتن در حریم تپه ابتر مانده و نیز تملک آن توسط شهرداری قائم شهر داده شد. مدیرکل میراث و گردشگری مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام مخالفت از نصب CNG در محدوده این تپه باستانی که دارای حریم تعریف شده قانونی است شد و با اعلام رضایت از پارک موزه کردن تپه توسط شهرداری قائم شهر اذعان داشت : با فراهم شدن زیر ساخت ها و انجام اقدامات جدی توسط شهرداری ، ادره میراث مطالعات اختصاصی را از فردا در این منطقه آغاز خواهد کرد. حریم تاریخی تپه باستانی طالقانی باید حفظ شود دلاور بزرگ نیا با اشاره به ورود غیرمجاز شهرداری قائم شهر به حریم تپه طالقانی که در چند سال گذشته صرفا به خاطر دلسوزی و رفع ترافیک به احداث رینگ داخلی در این محدوده منجر شد، افزود: طبق قانون ، اجازه تخریب اثر تاریخی وجود ندارد. مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران به این نکته اشاره کرد: که قائم شهر شهری اقامتی نیست و سود جدی از گردشگری نمی برد و برای جلب توقف و اقامت مسافران باید به میراث و آثار باستانی شهر خود توجه فراوان داشته باشد و هنر خود را با فراهم کردن زیر ساخت ها و تبلیغات رسانه ای در شناسایی این اماکن نشان دهد.
ساخت دهکده فرهنگی نیاز گردشگری کشور بزرگ نیا با تاکید به اینکه بهترین مورد جذب گردشگر در ایران ساخت دهکده های فرهنگی است،بیان داشت: در هر کجای دنیا که دهکده فرهنگی ایجاد شد مردم صف های کیلومتری تشکیل دادند تا از دهکده بازدید کنند. این مسئول خاطرنشان کرد: دهکده فرهنگی مکانی است که در آن همه آداب و رسوم، معماری و ویژگی های منحصر به فرد بومی، اقلیمی و طبیعی حفظ شده و مردم با ورود به این دهکده با حال و هوای گذشته برخورده و لحظات زیبایی را سپری می کنند. وی افزود: این کار هزینه بالایی دارد ولی دست نیافتنی نیست. بزرگ نیا از موزه تاریخی قائم شهر نیز که همان عمارت شهرداری سابق است و این عمارت در سال 1389 با هدف تبدیل شدن به موزه مورد مرمت و نوسازی قرار گرفت، تصریح کرد: مقرر شد تجهیز و ترمیم آن تا هفته دولت امسال پایان یافته و به بهره برداری برسد. بزرگ نیا در این مورد اذعان داشت: امیدواریم با همکاری صمیمانه شهرداری و شورای شهر قائم شهر این موزه امسال گشایش یابد و انتظار 10 ساله مردم قائم شهر برآورده شود. همچنین معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رفع مشکل ساخت موزه در ساختمان قدیم شهرداری قائم شهر با اعضای شورای شهر، اذعان داشت: شورای شهر ساختمان را برای ساخت موزه به میراث فرهنگی واگذار کرد. مهدی باقری به بهره برداری موزه قائم شهر ظرف مدت 2 سال اشاره و اظهارداشت: با توجه به بحران اقتصادی این پروژه تاکنون عملیاتی نشد. وی بیان کرد: برای ادامه اجرای پروژه موزه شهرستان تفاهم نامه ای بین سازمان میراث فرهنگی و شهرداری قرار است، امضاء شود. ایزدی به برآورد هزینه برای ادامه اجرای این پروژه و کامل شدن آن با 500 میلیون تومان اعتبار اشاره و گفت: از زمان آغاز اجرای این پروژه تاکنون 500 میلیون تومان هزینه شد.
۱۳۹۳/۱/۲۴ - ۱۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]