واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ضرورت تدوین برنامه حمایتی قبل از اصلاحات اقتصادی چه زود 24 فروردین شد. کمتر از یک هفته به پایان نخستین ماه از سال جدید باقیمانده و دستگاه های دولتی هنوز برنامه مشخصی برای پایان رکود تولید در اقتصاد داخلی ارائه نکرده اند.
در ادامه یادداشتی که روز یکشنبه با عنوان «ضرورت تدوین برنامه حمایتی قبل از اصلاحات اقتصادی» به قلم « کامران نرجه» در ستون نگاه روزنامه اطلاعات منتشر شد آمده است:
به عبارت دیگر 8 درصد از فرصت یکساله مسئولان کشور برای اعمال مدیریت جهادی و به کارگیری عزم ملی در اقتصاد داخلی، این هفته از بین خواهد رفت؛ اما همچنان تولید ملی راکد و سردرگم است و دولتمردان طرح مشخصی برای پایان دادن به مشکلات آن ندارند.
این فرصت سوزی، فعالان اقتصادی را نسبت به آینده پیش رو نگران می کند و مشکلات آنها را افزون خواهد ساخت.
اجرای نادرست فاز نخست هدفمندی یارانه ها، چنان پیکر تولید ملی را نحیف و بیمار کرده است که توان تحمل تورم جدید را ندارد.
قرار بود پیش از شروع مراحل بعدی هدفمندی یارانه ها، طرحی برای التیام زخم های قبلی تولید داخلی و جبران بالارفتن هزینه های آن ارائه شود که نشد.
قرار بود سیستم بانکی نیاز فعالان اقتصادی به نقدینگی را برای بازسازی بنیان های آسیب دیده فراهم کند و یا بستر لازم برای تغییر ساختار تولید را مهیا سازد، اما هزار وعده خوبان بی عمل ماند.
حالا نیز سایه سنگین فاز دوم هدفمندی یارانه ها که هنوز زمان اجرای آن فرا نرسیده و پیامدهای مبهم این مرحله برای تولید ملی، باعث شده است تا فعالان اقتصادی، آهسته و محتاط گام بردارند و باقیمانده ظرفیت های تولیدی کشور نیزبه درستی مورد استفاده قرار نگیرد.
انتشار اخبار غیر موثق از نحوه قیمت گذاری حامل های انرژی و برنامه ضعیف دولت برای حمایت از تولید، شرایط سختی را برای کار آفرینان و تولیدکنندگان رقم زده است که ادامه آن باعث تشدید رکود در اقتصاد کشور خواهد شد.
چنین به نظر می رسد که دیو رکود به این سادگی از تولید ملی دست بردار نیست و مقابله با آن، نقشه ای حساب شده می خواهد.
خوب است در فرصت باقیمانده تا آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، دولت برنامه های حمایت از تولید ملی را اعلام کند و سپس قیمت حامل های انرژی را افزایش دهد تا از اضطراب فعالان اقتصادی نسبت به روزهای آینده کاسته شود و چرخ های تولید از حرکت بازنماند.
به لحاظ روانشناسی نیز ثابت شده است که هرگاه عواقب یک جراحی به همراه مکانیزم های دفاعی برای کاهش آسیب های احتمالی آن به بیماران توضیح داده شود، ضریب مشارکت و همکاری آنها برای حصول بهبودی بیشتر خواهد شد.
اگر باور داریم که اقتصاد داخلی مبتلا به بیماری رکود تورمی است، باید همانند یک طبیب صادق و دلسوز با او برخورد کنیم و با تشریح چالش های پیش رو و اقدامات دفاعی لازم، امید به زنده ماندن را در آن افزایش دهیم تا در فرآیند بهبودی، مشارکت کند.
اول**1104
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]