واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
اوکراین سوریه را از یاد غرب برد خبرگزاری رسا ـ دیپلمات سابق اتحادیه اروپا: قدرتهای غربی نمیتوانند با روسیه همزمان بر سر چند مسئله درگیر شوند.
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، دویچه وله در خبری گفت: با تداوم بحران اوکراین شانس حل مسالمتآمیز مناقشه سوریه نیز رو به کاهش است.
به گزارش این خبرگزاری؛ به رغم کاهش وزن و اهمیت ائتلاف ملی سوریه، این گروه همچنان سعی میکند سیمایی فعال از خود ارائه دهد. چند روز پیش اعضای رهبری آن مجدداَ در هتلی در استانبول، هزار کیلومتر دورتر از دمشق، گرد هم آمدند تا نماینده سیاسی خود را تعیین کنند و وزرای بهداشت، آموزش و کشور را برگزینند. اما امکان این که این شورا زمانی بتواند سکان هدایت جایی را به دست بگیرد روز به روز کمتر میشود.
دویچه وله افزود: دومین کنفرانس ژنو با شرکت نمایندگان دولت و اپوزیسیون سوریه که در اواخر ژانویه برگزار شد بدون حصول هیچ نتیجهای پایان یافت. پس از بروز چالش و مناقشه میان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین به نظر میرسد که تدوام این مذاکرات بیش از پیش نامحتمل شده است.
به گفته دویچه؛ بحران کریمه عملا به سود دولت بشاراسد تمام شد و ضربه دیگری برای مخالفان مسلح آن بود. دولت آمریکا نه تنها ارسال اسلحه برای مخالفان را متوقف کرده است، بلکه برای ممانعت از تنش بیشتر در مناسبت با روسیه اعلام سیاست جدیدش در مورد سوریه را هم به تعویق انداخته است.
مارک پییرنی، دیپلمات سابق اتحادیه اروپا و کارشناس فعلی در موسسه کارنگی در اروپا در این رابطه به دویچه وله میگوید: قدرتهای غربی نمیتوانند با روسیه همزمان بر سر چند مسئله درگیر شوند. در حال حاضر بحران کریمه اولویت دارد، زیرا این احساس تهدید واقعی یا روانی را ایجاد کرده که روسیه دخالت نظامی را به درون خود اوکراین نیز سرایت دهد.
غرب در مجموع این نگرانی را دارد که هر چالشی با روسیه به مناقشهای بینالمللی با این کشور بدل شود. به گفته جاناتان ایتال "این حساسیت و وسواس در غرب حاکم است که موضعی گرفته نشود که غیرقابل برگشت باشد و احیانا به یک جنگ سرد جدید بیانجامد."
جاناتان ایال، مدیر مطالعات بینالمللی در موسسه سلطنتی یونایتد سرویس انگلیس افزود: غرب در موضوع ایران نیز روی رشتهای باریک حرکت میکند و به خوبی واقف است که هر گونه خدشهای در توافق با روسیه بر سر سوریه رویکرد نسبت به ایران را هم با دشواری مواجه میکند.
قابل ذکر است تردید و دودلیها در سیاست اوباما نسبت به سوریه به قبل از شروع بحران اوکراین برمیگردد. اوباما در تابستان گذشته، زمانی که پوتین توانست با رایزنی ها سوریه را به خلع سلاحهای شیمیایی متقاعد کند نفس راحتی کشید، زیرا به این ترتیب دیگر لزومی بر دخالت نظامی آمریکا در سوریه نبود.
به گفته ایال میتوان ادعا کرد که آمریکا اصولاَ سیاست منسجمی نسبت به سوریه ندارد و منافع درازمدت ایالات متحده عملا در تابستان گذشته که اوباما خودش خط قرمزی را که برای دخالت در بحران این کشور تعیین کرده بود نادیده گرفت قربانی شد.
/1421/1409/ح
۱۳۹۳/۱/۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]