تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850965591




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش آسوشیتدپرس از چالش‌های اجتماعی پیش روی آینده سلطنت عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش آسوشیتدپرس از چالش‌های اجتماعی پیش روی آینده سلطنت عربستان

گزارش آسوشیتدپرس از چالش‌های اجتماعی پیش روی آینده سلطنت عربستان
"در حالی که خاندان سلطنتی عربستان پشت درهای بسته در حال برنامه‌ریزی برای آینده سلطنت سعودی‌ها هستند، برخی، حساس‌ترین موضوعات این کشور را که زیر سوال بردن قدرت مطلق خاندان حاکم و حق بلامنازع آنها برای استفاده از ثروت نفتی این کشور است، زیر سوال برده‌اند."
به گزارش نامه نیوز، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به بررسی آینده سلطنت عربستان و چالش‌های اجتماعی پیش روی آن پرداخته و می‌نویسد: «حداقل 10 عربستانی در هفته‌های اخیر ویدئوهایی با موضوع انتقاد شدید از خاندان سلطنتی این کشور و درخواست برای تغییر، در سایت یوتیوب منتشر کرده‌اند. به گفته مقامات امنیتی عربستان که خواستند نامی از آنها برده نشود، حداقل سه تن از آنها و هم‌چنین هفت تن دیگر که با این ویدئوها در ارتباط بودند، تاکنون دستگیر شده‌اند.

هر چند درک گستردگی احساسات بیان شده در این ویدئوها در اذهان عمومی عربستان غیرممکن است اما با توجه به اینکه انتقاد از پادشاه عربستان شدیدا ممنوع است می‌توان گفت که هجمه چنین ویدئوهایی نشان‌دهنده میزان بالای نارضایتی از این خاندان است. این موضوع، چالش‌های پیشروی مقامات عربستانی برای رسیدگی به نیازهای جوانان این کشور، شفافیت، اصلاحات و شرکت مردم در تصمیم‌گیری‌های حکومتی را برجسته می‌کند.

در عین حال خانواده سلطنتی عربستان با این پرسش مهم روبرو است: چگونه سلطنت را به نسل بعدی این خاندان منتقل کند؟

از دهه 30 میلادی که عبدالعزیز السعود این پادشاهی را پایه‌گذاری کرد، سلطنت بین پسران او از زن‌های مختلفش دست به دست شده است. انتقال قدرت از برادری به برادر دیگر در دهه‌های اخیر به آرامی صورت گرفته است. اما زمان آن فرا رسیده است تا این خاندان تصمیم بگیرد که پسر کدام برادر پادشاه آینده خواهد شد و اینکه احتمالا یک شاخه در مقابل دیگر شاخه‌ها به قدرت خواهد رسید.

ملک عبدالله، که حدودا به مدت یک دهه پادشاه عربستان است در سن 90 سالگی به سر برده و اخیرا با یک ماسک اکسیژن در انظار عمومی ظاهر شد! برادر ناتنی او سلمان نیز که در آستانه 80 سالگی قرار دارد ولیعهد محسوب می‌شود. عبدالله هم‌اکنون از دو برادر ناتنی خود که ولیعهد بودند، بیشتر عمر کرده است.

عربستان اخیرا در اقدامی غیرمعمول، ولیعهد دوم پس از سلمان را "مقرن" تعیین کرد که 68 سال سن دارد و جوان‌ترین پسر عبدالعزیز است.

جوزف کچیچیان، نویسنده کتاب‌های زیادی درخصوص پادشاهی در عربستان در این باره عنوان کرد: مقرن که یک مشاور نزدیک عبدالله است به عنوان یک مهره انتقالی برای گذار سلطنت عربستان به نسل بعدی تعیین شده است.

به گفته تحلیلگرها این انتقال قدرت بسیار تعیین‌کننده است زیرا شاهزاده‌های بسیاری در میان نوه‌های عبدالعزیز از شاخه‌های مختلف وجود دارند که می‌توانند پس از مقرن به سلطنت برسند.

پادشاه آینده عربستان کشوری را به ارث خواهد برد که نیمی از جمعیت 20 میلیونی ‌آن زیر 25 سال سن دارند و نیازمند شغل، مسکن و آموزش هستند. هر چند عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان، ثروتی افسانه‌ای دارد اما اختلاف دارایی‌ها و اشتغال بین جوانان این کشور در حال رشد است. انتظار می‌رود که جمعیت عربستان با رشدی چشمگیر تا 2050 به 45 میلیون نفر برسد.

مقامات سلطنتی عربستان نشان داده‌اند که از چالش پیش رو آگاهند. مقرن اخیرا در یک کنفرانس از گزارشی حکومتی در خصوص حداقل درآمد مورد نیاز خانوارها برای تامین نیازهای اساسی‌شان پرده برداشت.

شاهزاده مشعل، حاکم مکه و یکی از پسرهای ملک عبدالله ماه گذشته میلادی در یک نشست اقتصادی اعلام کرد که جوانان عربستانی باید مشارکت بیشتری در طرح‌ریزی‌ها و پیشرفت این کشور داشته باشند.

در همین حال ویدئوهای انتقادی ذکر شده پس از انتصاب مقرن به عنوان ولیعهد دوم عربستان در یوتیوب منتشر شدند. در این ویدئوها، اشخاصی که اکثرا 20 یا 30 ساله و برخی نیز حدود 50 ساله هستند کارت شناسایی خود را نیز نشان می‌دهند که اقدامی آشکارا برای اعتراض است. دو تن از این شخصیت‌ها زن هستند که صورت‌های خود را نیز پوشانده‌اند.

به گزارش ایسنا، در اولین ویدئویی که به دیگران در این اقدام، الهام بخشید، فردی که خود را عبدالعزیز الدوساری معرفی می‌کند می‌گوید که درآمد ماهیانه‌اش به میزان 500 دلار، کفاف زندگی‌اش را نمی‌دهد و از خانواده سلطنتی عربستان می‌خواهد که مقداری از ثروت نفتی عربستان را که حق مردم این کشور نیز هست به مردم تهی‌دست بدهند. این ویدئو بیش از 1.8 میلیون بار در یوتیوب مشاهده شده است. دوساری پس از انتشار این ویدئو دستگیر شد.

در گذشته منتقدان خاندان سعود یا افراطیونی همچون القاعده بودند که خواستار سرنگونی حکومت سلطنتی می‌شدند و یا اقلیت شیعه عربستان که خواستار برابر اجتماعی بودند. مقامات عربستانی بدون اینکه اشاره‌ای به دست داشتن این گروه‌ها در این ویدئوها داشته باشند، ایران را مسئول این ویدئوها دانستند اما جزئیاتی در این خصوص ارائه نکردند.

این در حالی است که این اشخاص وابستگی به هیچ حرکت سیاسی را مطرح نکردند. برخی در ویدئوهای خود خاندان سلطنتی را به فساد متهم کرده و برخی دیگر نیز خواستار محاسبه دارایی این خاندان و دریافتی آنها از صندوق‌های مالی این کشور شدند. برخی دیگر حتی این کشور را عربستان نخوانده و آن را "سرزمین دو مکان مقدس" خواندند. عربستانی‌های طبقه متوسط به ندرت به مقام‌های دولتی منصوب می‌شوند. اکثر سمت‌های ارشد به اعضای خانواده سعود سپرده می‌شود. یک شورای غیرمنتخب که متشکل از اعضای قبایل اصلی و دیگر بخش‌های جامعه عربستان است نیز تنها می‌تواند به پادشاه مشاوره بدهد.

مذاکرات خاندان سلطنتی درخصوص انتقال قدرت به پادشاه بعدی کاملا داخلی صورت گرفته و معمولا همه اعضا نیز در خصوص انتخاب نهایی اتفاق نظر دارند.

ملک عبدالله سال‌ها پیش شورایی مشتکل از 34 عضو ایجاد کرد تا در این خصوص تصمیم‌گیری کنند.

آدام ارلی، سفیر سابق آمریکا در بحرین، مهمترین مساله پیش روی پادشاه آینده عربستان را "مسئولیت‌پذیری" دانست.

وی در این خصوص گفت: مشخصا نسل جدید مقامات عربستان دیدگاهی متفاوت نسبت به موضوع اصلاحات دارند و می‌دانند که باید مسئولیت‌پذیر باشند.»




1393/1/23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن