واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
«نبود مدیریت واحد» سدی در برابر توسعه روستایی
توسعه کالبدی سکونتگاههای روستایی به منظور ساماندهی و بهسازی روستاها در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته اما نبود یک مدیریت واحد و منسجم در روستاها مانعی در برابر عملیاتی کردن مبانی توسعه توسط دستگاههای ذیربط است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، روستاها یکی از ارکان پیشرفت و توسعه کشورها در بخشهای مختلف به ویژه بخش اقتصادی هستند. با توجه به این امر تأمین امکانات مورد نیاز روستائیان و فراهم آوردن محیطی متناسب برای زندگی میتواند از مهاجرت روستائیان به شهرها و مشکلات حاشیهنشینی در شهرها جلوگیری کند. نخستین بحثی که در این زمینه میتوان به آن پرداخت توسعه روستاها است که میتوان با توسعه همهجانبه در روستاها و بهبود شرایط موجود امید به زندگی را در بین ساکنان روستاها افزایش داد. با توجه به این امر در سالهای اخیر توجه به توسعه کالبدی سکونتگاههای روستایی به منظور ساماندهی و بهسازی روستاها در دستور کار دستگاههای ذیربط قرار گرفته است. برنامههایی چون اجرای طرح هادی روستایی، بهسازی بافتهای باارزش روستایی، مقاومسازی مساکن روستایی و توسعه کالبدی روستاها نقش بسزایی در توسعه پایدار و عمران روستاها دارد. با توجه به این مباحث و اقداماتی که در راستای توسعه کالبدی روستاها در سطح استان، اجرایی شده و مشکلاتی که در این زمینه در سطح استان وجود دارد با مسئول مربوطه به گفتوگو نشستیم.
*بهرهبرداری از 2 هزار و 614 واحد مسکن روستایی در سال گذشته مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با اشاره به عملکرد این بنیاد در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: امسال نیز بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و متناسب با برنامهها و سیاستهای دولت و نظام برنامههای توسعه روستایی در حد اعتبارت ابلاغی استان و ملی پیش خواهد رفت. حسن ظفری افزود: در سال گذشته بالغ بر 2 هزار و 614 واحد مسکن روستایی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه توجه به مساکن روستایی و مبانی و توسعه روستایی به بهرهبرداری رسید. وی با بیان اینکه در سال جاری نیز با سرعت و وفاق بیشتری توسعه روستاها پیگیری میشود، بیان داشت: بر اساس قوانین مندرج در لایحه بودجه و تأیید، تصویب و ابلاغ بودجه این نوید به چشم میخورد که در سال 93 بهتر از سال گذشته بهسازی روستاها و برنامههای توسعه کالبدی روستاها مبتنی بر اعتبارات استانی و ملی پیش رود. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان تصریح کرد: امید است با مشارکت هر چه بیشتر مردم و نهادهای محلی موجود در روستاها و تعامل بسیار خوب شورای اسلامی روستاها، دهیاران و مجموعههای مدیریتی که در سطح روستاها فعالیت میکنند توسعه کالبدی روستاها با سرعت بیشتری ادامه یابد. وی با اشاره به اقدامات انجام شده ابراز داشت: از آغاز طرح بهسازی در سطح استان همدان در 427 روستا فاز یک اجرایی بهسازی شروع شده است.
*اتمام فاز یک اجرای طرح هادی در 253 روستای همدان ظفری با بیان اینکه در 253 روستا نیز فاز یک اجرای طرح هادی به بهرهبرداری رسیده است، گفت: 149 روستا نیز در قالب پروژههای نیمه کاره در دستور کار امسال قرار دارد. به گفته وی از 427 روستا، 13 روستا نیز تبدیل به شهر شده و عملاً از حیطه فعالیت و اختیار بنیاد مسکن استان همدان خارج شده است. مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان با اشاره به آغاز بحث بهسازی روستاها از سال 67 تحت عنوان طرحهای روانبخشی ابراز داشت: این مهم عمدتاً طی چند سال اخیر با عنوان توسعه کالبدی روستاها مورد توجه و عنایت دستگاههای ذیربط قرار گرفته و برای نخستین بار در قانون برنامه پنجم بخشی با عنوان فصل توسعه روستایی مطرح شده است. وی ابراز امیدواری کرد مبتنی بر قانون برنامه پنجم و توجهاتی که دولت و مجلس به مبانی توسعه کالبدی روستاها دارند هر چه بیشتر شاهد شکوفایی و توسعه کالبدی فضای روستاها باشیم. ظفری افزود: به طور یقین این مهم بدون مشارکت مردم و نهادهای محلی، ریشسفیدان و معتمدان، شورای اسلامی و دهیاریها محقق نخواهد شد.
*763 روستای استان دارای نقشه ثبتی و تفکیکی هستند / صدور 28 هزار جلد سند مالکیت مسکن در روستاها وی با اشاره به دیگر اقدامات بنیاد مسکن استان یادآور شد: از 941 روستای بالای 20 خانوار در سطح استان تاکنون 763 روستا دارای نقشه ثبتی و تفکیکی شدهاند. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان تصریح کرد: تاکنون بیش از 28 هزار جلد سند مالکیت نیز با همکاری سازمان ثبت اسناد و بنیاد مسکن صادر شده و در اختیار مالکین واحدهای مسکن روستایی قرار گرفته است. وی با اشاره به برنامههای سال جاری خاطرنشان کرد: صدور بیش از 10 هزار جلد سند مالکیت نیز برای امسال هدفگذاری شده است. ظفری با اشاره به مزایای صدور سند مالکیت مساکن روستایی گفت: تثبیت مالکیت اماکن روستایی، رسمیت بخشیدن به مالکیت افراد، استفاده از اسناد مالکیت روستایی به عنوان وثائق بانکی در نظام بانکی استان و کشور، ارتقا و افزایش ارزش افزوده مسکن در روستا و نزدیک کردن مسکن به قیمت واقعی آن در روستاها از مزایای این طرح محسوب میشود. وی با اشاره به چالشها و مشکلات بیان داشت: از عمده معضلات بنیاد مسکن تأمین منابع مالی برای فعالیتهای عمرانی و اجرایی و تنظیم و تدوین قوانین متقن و محکم است. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همدان اظهار کرد: رسیدن به یک مدیریت واحد در سطح روستاها نیز به عنوان یکی از موضوعات مطرح است که میتواند بخش عمدهای از معضلات جامعه روستایی را حل و فصل کند. وی با بیان اینکه در حال حاضر روستاها از نبود این مدیریت در رنج هستند، خاطرنشان کرد: امید است این مهم توسط مسئولان چارهاندیشی شود تا با سرعت بیشتری نسبت به گذشته در راستای عملیاتی کردن مبانی توسعه در سطح روستا اقدام کنیم. انتهای پیام/89006/ی40
93/01/23 - 12:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]