واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صنایع دستی نیازمند توجه و حمایت مسوولان است ساوه- ایرنا- صنایع دستی که دست ساخته انسان با ذوق و هنرمند است نشان از اصالت و هویت تاریخی یک منطقه دارد نیازمند توجه و حمایت مسوولان است .
صنایع دستی هر خطه هنر پرور ایران اسلامی متاثر از فرهنگ و تاریخ آن دیار است که حفظ آن به نوعی پاسداشت هنر قلمداد می شود.
هم اکنون بیش از ده ها رشته صنایع دستی در شهرستان ساوه فعال است و تعدادی نیز با پیشرفت جوامع رنگ باخته و از بین رفته است.
یک هنرمند ساوه در این خصوص می گوید: توجه و حمایت از صنایع دستی به عنوان شالوده اقتصاد و فرهنگ در این شهرستان بیش از پیش ضروری است.
ˈمریم خداشناسˈ با اشاره به نامگذاری امسال به نام ˈاقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ افزود: توجه به صنایع دستی در ارتقای فرهنگ و توسعه اقتصادی و معرفی آن به اقصی نقاط کشور و جهان موثر است.
وی اظهار کرد: فرهنگ سازی و تشویق مردم به خرید کالای ایرانی، کاربردی کردن صنایع دستی و توجه به عنصر خلاقیت، بازاریابی، ساماندهی قیمت های داخلی، احیای صنایع فراموش شده می تواند به احیای صنایع دستی کمک کند.
وی بیان کرد: به دلیل نبود بازار عرضه صنایع دستی بیشترین سود در این عرصه نصیب دلال ها و واسطه ها می شود بنابراین باید شرایطی را فراهم کرد که تولید کننده به طور مستقیم با عرضه کننده در ارتباط باشد.
این هنرمند گفت: از نظر کیفی طراحان صنایع دستی باید بتوانند اشیائی که تاکنون متناسب با فرهنگ ایرانی تولید شده را در فرهنگ جهانی و نیازمندی های دنیای امروز تغییر دهند و با حفظ اصالت ایرانی تولیدات را از حالت تزئینی خارج و به سوی کاربردی شدن سوق دهند.
وی افزود: احیای رشته های فراموش شده نیازمند حمایت از تولیدکنندگان و هنرمندان صنایع دستی است.
وی اظهار کرد: با منسوخ شدن صنایع دستی ساوه که پیشینه تاریخی و فرهنگی مردم را بیان می کند، نگاه جامعه به فرهنگ و سنت گذشته کمرنگ می شود.
یک کارشناس صنایع دستی در ساوه می گوید: سوزن دوزی، سفالگری، پته دوزی، معرق سازی، آینه کاری، گلیم و قالی بافی و گلابتون دوزی از جمله رشته های صنایع دستی پویا در این شهرستان است.
ˈافسانه کریمیˈ افزود: برای حفظ و صیانت از صنایع دستی در این شهرستان کلاس های آموزشی برگزار شده و افراد بسیاری آن را فرا می گیرند اما بدلیل نبود بازار فروش و عرضه پس از مدتی هنرمندان آن را رها می کنند.
وی به دیگر رشته های صنایع دستی این شهرستان مانند ساخت آلات موسیقی، گچبری، خاتم کاری، خوشنویسی، حصیربافی، تولید چرم و آویزه های تزئینی اشاره کرد و اظهار کرد: ماندگاری صنایع دستی در گرو وجود بازار عرضه و فروش دست ساخته ها است.
کارشناس امور بانوان و خانواده فرمانداری ساوه نیز گفت: سالانه یک هزار نفر در کلاس های آموزشی صنایع دستی این شهرستان شرکت کرده و گواهی مربوطه را دریافت می کنند.
ˈمعصومه ملا احمدیˈ افزود: این افراد در رشته های گلیم، معرق، طراحی، تابلو سه بعدی، قلم زنی، سرمه دوزی و گلسازی آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
وی اظهار کرد: شکوفایی صنایع دستی در توسعه و رونق فرهنگی و اقتصادی کشور موثر است.
کارشناس و سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه گفت: حمایت جدی مسوولان مربوطه می تواند به رونق و پویایی صنایع دستی کمک کند.
ˈمحسن نبویˈ افزود: هم اکنون رشته های مختلف صنایع دستی مانند سفالگری، سوزن دوزی، گلیم و جاجیم بافی در این شهرستان ضروری است.
وی اظهار کرد: رونق صنایع دستی در این شهرستان نیازمند بهره مندی از اساتید مجرب و برگزاری کلاس های آموزشی است.
وی ادامه داد: نبود مکانی برای عرضه صنایع دستی مهم ترین مشکل هنرمندان این شهرستان است که با همکاری شهرداری، سازمان فنی و حرفه ای این شهرستان می توان نسبت به این مهم اقدام کرد.
نبوی گفت: بیشتر صنایع دستی این شهرستان بدلیل نبود بازار هدف به تهران ارسال می شود.
وی با اشاره به این که هنرمندان می توانند دست ساخته های خود را به بازارهای بین المللی عرضه کنند، افزود: برای تحقق این مهم باید صنایع دستی مهر اصالت دریافت کنند.
وی اظهار کرد: برای راه یافتن صنایع دستی به سبد خانوار همکاری و تعامل دستگاه های اجرایی ضروری است.
وی بیان کرد: راه اندازی انجمن هنری از سوی هنرمندان صنعتگر می تواند بحث تولید، توزیع و فروش را مدیریت کند که تاکنون هنرمندان این شهرستان در این خصوص اقدامی نکرده اند.
نبوی رونق صنایع دستی را در گرو حمایت واقعی از صنعتگران داخلی و ایجاد کارگاه های تولیدی در رشته های مختلف دانست.ک/4
7337/686/ 605
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
23/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]