تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835194612
ماجرای گروگانگیری در جنوبشرقي ايران؛بایدها، نبایدها و چشم اندازهاي پیش رو
واضح آرشیو وب فارسی:سافتستان:
حادثه گروگانگیری در مرزهای شرقی کشور، واقعیتی تلخ بود که بیش از دو ماه به طول انجامید و علیرغم اینکه در ایام نوروز، ذائقه مردم عزیزمان را تلخ کرد اما پایانی نسبتاً خوشایند داشت که امید میرود با زنده بودن گروهبان جمشید دانایی فر این ماجرا ختم به خیر شود.
ماجرا به هفدهم بهمن ماه سال گذشته باز میگردد که پنج مرزبان ایرانی در منطقه «جکیگور» استان سیستان و بلوچستان ربوده شدند. دو روز بعد گروهکی موسوم به «جیشالعدل» با انتشار تصاویر آنان، مسئولیت این اقدام تروریستی را بر عهده گرفت. چندی بعد فیلمی از نحوه گروگانگیری منتشر شد که نشان میداد متأسفانه مرزبانان در لحظه حمله در وضعیت دفاعی مناسبی نبوده و به دلیل غافلگیری امکان واکنش نظامی یا شخصی نداشتهاند. با گذشت چند روزی گروهک مطالباتی مطرح نمود که نشان میداد گروهک میل و عجله چندانی برای شهادت مرزبانان ایرانی ندارد. از اینرو تلاشهای دیپلماتیک، امنیتی ـ اطلاعاتی و نیز میانجیگریهای محلی با گروهک جیشالعدل آغاز شد. در این میان تحرکات ارزشمندی نیز توسط فعالان سایبری صورت گرفت. حاصل این تلاشها کمپینی بینالمللی با بیش از یک میلیون امضا برای آزادی مرزبانان ایرانی بود. نامه نگاری وزیر امور خارجه کشورمان با دبیر کل سازمان ملل و تقاضا برای ثبت آن به عنوان سند رسمی این سازمان را نیز میتوان حرکتی در جهت بینالمللی کردن موضوع ارزیابی کرد. در جریان تلاشهای صورت گرفته از جانب دولت ایران، گروهک مذکور در سوم فروردین ماه جاری طی بیانیهای خبر از شهادت گروهبان جمشید دانایی فر داد ـ خبری که تاکنون سندی برای اثبات آن ارائه نشده و احتمال میرود که این مرزبان ایرانی هنوز زنده بوده و برای چانه زنی گروهک با کشورمان مورد استفاده تروریستها قرار گیرد و تهدید کرد که در صورت عدم برآورده شدن شروط، روز سیزدهم فروردین یکی دیگر از مرزبانان را به شهادت خواهد رساند. این خبر منجر به بروز موجی از خشم عمومی شد و تجمعاتی مقابل نمایندگیهای سیاسی دولت پاکستان با هدف اعمال فشار جهت همکاری برای آزادی مرزبانان ایرانی برگزار شد. به علاوه رایزنیهای دولتی و ریش سفیدان محلی و علمای اهل سنت به ویژه شیخ مولوی عبدالحمید شدت یافت و موجب شد تا گروگانگیران بپذیرند که تا پایان مذاکرات به مرزبانها آسیبی نرسانند. نهایتاً با پیگیریهای دولتمردان، پادرمیانی بزرگان قبایل و تلاشهای آقای مولوی عبدالحمید مسئله تا حدود زیادی مرتفع شده است. البته هر چند چهار تن از سربازان از دست گروهک تروریستی موسوم به جیشالعدل بدون برآورده شدن مطالبات این گروهک رهایی یافته و به آغوش گرم خانوادههایشان بازگشتهاند، اما هنوز سرنوشت گروهبان جمشید دانایی فر در هالهای از ابهام قرار دارد. امید آنکه هر چه سریعتر با تعیین وضعیت ایشان، این قضیه ختم به خیر شود. به نظر میرسد آنچه از خلال این حوادث شایسته توجه جدی است، عبرتهای این ماجراست که میبایست با دقت نظر و تجزیه و تحلیل صحیح، راهگشای آینده و مانعی برای وقوع حوادث مشابه در کشورمان باشد. نگارنده تلاش کرده است تا در این نوشته اجمالاً به این سؤال پاسخ گوید که چه باید ها و نبایدهایی باید برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه در مرزهای شرقی کشور و به طور خاص مرزهای استان سیستان و بلوچستان مد نظر قرار گیرند؟ به زعم راقم این سطور موارد و محورهای ذیل در این خصوص قابل طرح و بررسی است:
۱- تنبیه متخلفین
مرزهای شرقی کشور در طول تاریخ محل تاخت و تاز اقوام بیرونی قرار داشته و محل مناقشه برای حکومت مرکزی بوده است. هر چند گذر زمان و پیشرفتهای طبیعی بشر به تدریج این معضل را کمرنگ کرده، اما نمیتوان و نباید منکر تلاشهای سازمان یافته و هدفمند نیروهای نظامی کشور در کاهش ناامنی و افزایش چشمگیر ضریب امنیت منطقه سیستان و بلوچستان شد. نیروهای نظامی کشور با تلاش فراوان، از خودگذشتگی و تقدیم شهدای فراوان از جمله شهید بزرگوار سردار شوشتری، توانستهاند در سالهای اخیر ضریب امنیت منطقه شرق و به تبع آن کل کشور را به نحو چشمگیری افزایش دهند که این امر شایسته تقدیر و سپاس است؛ اما وقوع حادثه گروگانگیری توسط گروهک تروریستی جیشالعدل هر چند کوچک و کم دامنه اما تلخ و گزنده است.
بر اساس فیلم منتشره از حادثه، میتوان فارغ از تعصب و احساسات، غفلت سربازان مرزبانی را مشاهده کرد. البته شکستن کاسه غفلت بر سر این گروه خارج از قاعده انصاف است اما به نظر میرسد قصور و تقصیرهایی رخ داده که برای پیشگیری از تکرار مجدد حوادثی از این دست میبایست آنها را شناسایی و مورد توجه قرار داد.
۲- توجه به ظرفیتهای منطقهای جهت تأمین امنیت سیستان و بلوچستان
با توجه به بافت مذهبی و قومی استان سیستان و بلوچستان و نقش تأثیرگذار بزرگان اقوام و روحانیون مذهبی، به نظر میرسد میتوان ظرفیتهای استان را در جهت تأمین امنیت این منطقه به میدان آورد و با کمرنگ کردن دامنه فعالیتهای نظامی، از این امکان فرهنگی در راستای حفظ امنیت و به تبع آن تأمین منافع ملی به خوبی بهره برد. در همین حادثه شاهد فعال شدن بزرگان اقوام شه بخش، نواحی و زردکوهی بودیم که در کنار توصیههای مولوی عبدالحمید، توانستند گروگانگیران را مجاب به تحویل مرزبانان به کشور نمایند. به گمان نگارنده اتکا به این ظرفیتها میتواند راه سنگلاخ تأمین امنیت منطقه سیستان و بلوچستان را هموار نموده و هزینه این امر را به لحاظ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به نحو چشمگیری کاهش دهد.
۳- حل بنیادین مسائل امنیتی شرق کشور
مسئله امنیت امری چند بعدی و چند متغیری است. از این رو مواجهه تک عاملی با این مقوله نمیتواند به خوبی ابعاد مختلف معضل امنیت را شناسایی و آن را مدیریت نماید. به طریق اولی موضوع امنیت مرزهای شرقی کشور را نمیتوان به یک عامل ولو با اهمیت تقلیل داد. عواملی مانند عدم کنترل دولتهای همسایه بر مرزهای غربی خود و مجاور با کشورمان، تحریکات و تحرکات قومی، مذهبی و جداییطلبانه در دو سوی مرز، تلاش گروههای تکفیری جهت ایجاد انشقاق در وحدت مردم سیستان و بلوچستان، ضعف زیرساختهای امنیتی استان، ضعف بنیانهای اقتصادی منطقه، وضع نه چندان مناسب معیشتی مرزنشینان این استان و عواملی از این دست را میتوان به عنوان مؤلفههای ناامنی استان سیستان و بلوچستان برشمرد. به گمان نگارنده تلاش برای رفع یا کاهش اثر این عوامل باید در رأس برنامههای دولت در منطقه سیستان و سایر مناطق مرزی قرار گیرد.
۴- تلاش برای توسعه اقتصادی استان سیستان و بلوچستان
همانطور که اشاره شد مردمان ساکن مرزهای شرقی کشور عموماً به دلایل مختلف از جمله وضعیت جغرافیایی و اقلیمی نامناسب وضعیت اقتصادی مطلوبی ندارند. توسعه زیر ساختهای اقتصادی استان سیستان و بلوچستان در جهت بهبود وضع معیشتی مردم، اعطای امتیازات ویژه به بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری در این استان و نهایتاً تبدیل این منطقه به منطقه ویژه اقتصادی (تجربهای که در بانه کردستان اتفاق افتاده و نتایج مطلوب امنیتی به ارمغان آورده است) در راستای ارتقاء ضریب امنیت و نیز گره زدن امنیت به منافع اقتصادی مردم منطقه، اقداماتی است که در این حوزه قابل عملیاتی شدن است.
۵- تغییر رویه سربازگیری و حرکت به سمت تربیت نیروی نظامی حرفه ای
بر اساس فیلم منتشره توسط گروهک گروگانگیر، متأسفانه شاهد آن هستیم که مرزبانان در زمان حمله تروریستها در وضعیت مناسب دفاعی و نظامی نبوده و غافلگیر شده بودند. حال آنکه نظامیان حرفهای و موظف اهمیت حضور در چنین منطقهای را به خوبی درک کرده و در مواجهه با شرایط مشابه واکنش احتمالاً قابل قبولتری نشان میدهند. هر چند بخش قابل توجهی از بار امنیت کشور بر دوش سربازان است، اما بی شک نظامیان حرفهای و آموزش دیده کارکرد مناسبتری در صحنههای حساس خواهند داشت. از اینرو به نظر میرسد تغییر رویکرد نظام وظیفه به طور عام و سربازان شاغل در واحدهای مرزبانی به طور خاص در ممانعت از وقوع حوادث مشابه موثر باشد.
۶- تلاش بینالمللی جهت مبارزه با افراط گرایی اسلامی
از آنجا که همسایگان شرقی ما از وضعیت امنیتی خوبی در مرزهای غربی خود برخوردار نیستند و حوادث تلخ به وجود آمده در سالهای گذشته معمولاً ریشه در بیرون از مرزهای کشورمان داشتهاند، شایسته است تلاشهای منطقهای جهت تحکیم امنیت مرزها از جانب سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان صورت گیرد و در صورت لزوم با انعقاد قراردادهای نظامی و امنیتی، همکاریهای مشترکی در جهت مبارزه با تروریسم و افراط گرایی دینی در مرزهای مورد بحث انجام شود. همچنین میتوان تلاشهایی را از طریق سازمان ملل، سازمان همکاریهای اسلامی و نیز کشورهای اسلامی منطقه از جمله ترکیه و عربستان در راستای حل معضل افراطی گری دینی در منطقه سازماندهی نمود. بروز ناامنی در مرزهای شرقی کشور امری قابل اجتناب و مدیریت است که نیازمند اقدامات جدی پیشگیرانه و کنترلی در سطح داخلی، منطقهای و بینالمللی است. بسیج ظرفیتها و مقدورات موجود بی شک خواهد توانست عمق و دامنه فعالیتهای تروریستی در این منطقه را مهار یا حداقل کاهش دهد. امید آنکه با اقدامات مدبرانه دولت تدبیر و امید، شاهد کاهش آلام امنیتی منطقه شرق کشور باشیم.
۲۱ فروردین, ۱۳۹۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سافتستان]
[مشاهده در: www.softestan.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
پيشرفتهای پزشکی هستهای با برنامه چشم انداز رادیو سلامت
پيشرفتهای پزشکی هستهای با برنامه چشم انداز رادیو سلامت برنامه چشم انداز چهارشنبه 20 فروردين با موضوع بررسی پیشرفتهای پزشکی هستهای ایران از شبكه راديويي سلامت برروي موج اف ام ردیف 102 مگاهرتز ميرود برنامه چشم انداز چهارشنبه 20 فروردين با موضوع بررسی پیشرفتهای پزشکی هماجرای اعتصاب بازیکنان پرسپولیس پیش از دیدار با راهآهن
ماجرای اعتصاب بازیکنان پرسپولیس پیش از دیدار با راهآهن بازیکنان پرسپولیس در تمرین روز گذشته اعتصاب کردند که با درخواست علی دایی به اعتصاب خود پایان دادند به گزارش نامه نیوز روز گذشته اعلام شد که خبری از کمک دو میلیاردی وزارت ورزش به پرسپولیس نخواهد بود و همچنین اعلام شد که مسئپیشبینی بیماری آلزایمر با حرکات چشم
پیشبینی بیماری آلزایمر با حرکات چشم محققان آرژانتینی در تحقیقات جدید خود شاخص بالقوه دیگری را برای تشخیص بیماری آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل یافتهاند محققان دانشگاه باهیا بلانکای آرژانتین بعد از مشاهده بیماران با احتمال بیماری آلزایمر نتیجه گرفتند معاینه حرکات چشم آنان دپیشبینی رشد چشمگیر گردشگری ایران
پیشبینی رشد چشمگیر گردشگری ایران کد خبر ۳۹۰۵۹۵ تاریخ انتشار ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۱ - 05 April 2014 روزنامه انگلیسی تلگراف روز شنبه در گزارشی نوشت ایران در سال 2014 بعد از چندین سال مقصد گردشگران جهان خواهد بود و رشد گردشگری این کشور چشمگیر است به گزارش ایرنا تلگراف با اشابازخوانی گفتوگوهای شاخص گروه آیینواندیشه در سال۹۲/ ماجرای چشم برزخی دختر عشایر/ راهی که یک طلبه از دبی تا قم
بازخوانی گفتوگوهای شاخص گروه آیینواندیشه در سال۹۲ ماجرای چشم برزخی دختر عشایر راهی که یک طلبه از دبی تا قم پیمودمسئول گروه جهادی مروّجین مذهب درباره چگونگی طلبهشدن خود میگوید پس از دانشگاه شغل خوبی برای من در دبی امارات مهیا شده بود اما توصیه یک عالم ربانی مرا از این رو بهظریف: کارسختی در پیش داریم اما چشم انداز توافق روشن است
ظریف کارسختی در پیش داریم اما چشم انداز توافق روشن استبخش داخلی الف 28 اسفند 92تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۹ ۱۱ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفت هنوز کار سختی در پیش داریم و مذاکرات اصلی میان ایران و ۱ ۵ از اردیبهشت ماه ۹۳ اغاز خواهد شد البته چشم اندافناوری هسته ای، چشمگیرترین عرصه های پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی است
استانها شمال گیلان شفیع زاده فناوری هسته ای چشمگیرترین عرصه های پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی است رشت - خبرگزاری مهر امام جمعه موقت رشت گفت فناوری هسته ای از چشمگیرترین عرصه های پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که توسط جوانان این سرزمین به دست آمده است به گزارش33 سال پیش در چنین روزی ماجرای عملیات تحسین برانگیز اچ3
33 سال پیش در چنین روزیماجرای عملیات تحسین برانگیز اچ3نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران پس از یک برنامه ریزی دقیق موفق شد با هشت فروند هواپیما به دورترین پایگاه عراق که حدود 50 کیلومتری مرز اردن قرار گرفته و تا به حال صدام فکر می کرد این پایگاه خارج از دسترس جنگنده های ایران است حمپراندلی: تیم فوتبال انگلیس در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است
پراندلی تیم فوتبال انگلیس در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است پراندلی سرمربی تیم ایتالیا معتقد است تیم فوتبال انگلیس در سالهای اخیر پیشرفت زیادی داشته است به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران تیم فوتبال ایتالیا در بازی نخستش در جام جهانی 2014 برزیل به مصاف انگلیس خواهپیش بینی وضعیت صنعت در سال 93: چشم صنعت به دست دولت
پیش بینی وضعیت صنعت در سال 93 چشم صنعت به دست دولت اقتصاد > صنعت - کارشناسان معتقدند مشکل تامین سرمایه از مهمترین معضلات حوزه صنعت کشور است مینا یوسفی صنعت ایران که در سال های گذشته از کاهش سرمایه گذاری کمبود نقدینگی تاثیر افزایش قیمت حامل های انرژی بر تولید وقلعه نویی فوت مربیگری را به زنگا آموخت/ بازگشت آبی ها بجدول لیگ قهرمانان پیش چشم کروش
قلعه نویی فوت مربیگری را به زنگا آموخت بازگشت آبی ها بجدول لیگ قهرمانان پیش چشم کروش ورزش > فوتبال ملی - استقلال با پیروزی برابر الجزیره به جدول لیگ قهرمانان آسیا برگشت و از این بازی ها حذف نشد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین قلعه نویی فوت مربیگری اش را با دوقدمت هفت هزار ساله آوه پیش چشم گردشگران/ دومین قطب تشیع چشم به راه
استانها مرکز مرکزی مهر گزارش می دهد قدمت هفت هزار ساله آوه پیش چشم گردشگران دومین قطب تشیع چشم به راه ساوه - خبرگزاری مهر در اسناد تاریخی چند هزارساله هم آوه میخوانندش و هم آبه اما امروزیها آوه را زیباتر از واژه دیگری برای این شهر میدانند و اکنون که در بهار طبیعترئیس فدارسیون کاراته: کاراته قزوین در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است
رئیس فدارسیون کاراته کاراته قزوین در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته استرئیس فدارسیون کاراته گفت کاراته قزوین در این چند ساله پیشرفت چشمگیری کرده است که این امر نشان دهنده ظرفیت بالای این رشته در قزوین است علیرضا سمندر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس از قزوین در حاشیه جمعرهبر انقلاب: ایران در زمینه موشک به کوری چشم دشمن پیشرفت کرده است
رهبر انقلاب ایران در زمینه موشک به کوری چشم دشمن پیشرفت کرده استتاریخ انتشار جمعه ۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۲۴ حضرت آیت الله خامنهای در مشهد مقدس فرمودند ممکن است کسی بگوید اگر تحریم نبود از ظرفیت ها میتوانستید خوب استفاده کنید اما الان نمیتوانیم این خطاست و حرف درسایران در زمینه موشک به کوری چشم دشمن پیشرفت کرده است
اجمالی- رهبر معظم انقلاب اسلامی در مشهد مقدس ایران در زمینه موشک به کوری چشم دشمن پیشرفت کرده است حضرت آیت الله خامنهای در مشهد مقدس فرمودند ممکن است کسی بگوید اگر تحریم نبود از ظرفیت ها میتوانستید خوب استفاده کنید اما الان نمیتوانیم این خطاست و حرف درستی نیست ما در بسیاریماجرای گفت وگوهای هاشمی و روحانی پیش از انتخابات
ماجرای گفت وگوهای هاشمی و روحانی پیش از انتخاباتتاریخ انتشار شنبه ۲ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۳۱ آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن تاکید بر اینکه کاری که با توکل بر خدا و تکیه مردم باشد پشیمانی و شکست ندارد تاکید کرد با توجه به آنچه مردم از من خواستند و انجام دادم رد صلاحیت شورای نگهبموزههای قزوین چکیدهای از تاریخ و فرهنگ ایران/ گنجینههایی که تاریخ را پیش چشم بازدیدکنندگان به تصویر میکشند
استانها مرکز قزوین گزارش مهر موزههای قزوین چکیدهای از تاریخ و فرهنگ ایران گنجینههایی که تاریخ را پیش چشم بازدیدکنندگان به تصویر میکشند موزه های متنوع و گوناگون شهر قزوین با نمایش آثار و مفاهیمی غنی کهن و متنوع جذابیت این شهر را برای گردشگران به ویژه گردشگران نوروزی که-
گوناگون
پربازدیدترینها