واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مقام مسوول در سازمان محیط زیست: تغییر کاربری دریاچه ارومیه غیرعلمی و مردود است تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، برخی طرح های پیشنهادی مبنی بر تغییر کاربری دریاچه ارومیه به چراگاه را مردود، غیرعلمی و غیرعملی دانست.
به گزارش ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، «محمد درویش» در واکنش به اظهارات اخیر پرویز کردوانی مبنی بر تغییر کاربری و تبدیل زیست بوم دریاچه ارومیه به چراگاه زیبا گفت: در طول تاریخ سابقه نداشته که کسی از تغییر کاربری زیست بومی به بزرگی دریاچه ارومیه صحبت کند.
وی خاطرنشان کرد: در این مورد با چند تن از متخصصان خبره مانند دکتر حسین آخانی متخصص گیاه شناسی، دکتر کوثری پدر علم آبخوان داری کشور و دکتر خسروشاهی هیدرولوژیست صحبت هایی داشتیم که همگی آنها، ایده تغییر کاربری دریاچه ارومیه را رد می کنند.
درویش تاکید کرد: اگر قرار باشد به محض بیمار و کم آب شدن یک تالاب و دریاچه، اعلام کنیم که این دریاچه مرده است و دیگر هیچ کاری برای آن نمی توان کرد، پس فلسفه فهرست مونترو و کنوانسیون رامسر برای چیست؟
وی سپس این سوال را مطرح کرد که چرا اعلام می کنیم برخی تالاب های بین المللی کنوانسیون رامسر در شرایط بحرانی به سر می برند و باید دولت ها و دانشمندان به طور ویژه برای بهبود وضعیت آنها تلاش کنند؟
عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور افزود: این اولین بار است که یک نفر در ایران اعلام می کند یک دریاچه شور می تواند تغییر کاربری داده و به چراگاه سرسبزی تبدیل شود!
وی خاطرنشان کرد: اینکه 5.5 میلیون هکتار از پهنه یک کشور به آسانی با پوشش 10 سانتیمتری شن و ماشه می تواند تغییر ماهیت بدهد، کار کاملا غیر علمی و غیر منطقی است و اگر چنین امکانی وجود داشت می توانستیم چراگاه های کشور را افزایش دهیم و کویرها را از بین ببریم.
این فعال زیست محیطی با بیان اینکه هیچ کسی نمی تواند بخش اعظمی از اکوسیستم خود را مرده بپندارد، گفت: برای نمونه، دریاچه آرال از 40 سال قبل خشک شده اما دانشمندان جهان هنوز برای احیای دوباره و بازگرداندن آن به شرایط اکولوژیکی سابق تلاش می کنند.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد با توجه ویژه ای که دولت یازدهم برای احیای دریاچه ارومیه معطوف داشته و همچنین اجماع و همکاری کارشناسان بین المللی، حیات ارومیه حفظ شود.
درویش ادامه داد: باید یادمان باشد که دریاچه ارومیه همچنان زنده و زیستگاه آن مامن 657 گونه گیاهی است و پیش بینی می شود تعداد واقعی گونه های گیاهی 10 برابر این رقم باشد که هنوز شناخته نشده است.
عضو کمیته راهبری ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: باید همچنان این گوهر ارزشمند فیروزه ای آذربایجان را حفظ و تلاش کنیم با جبران بی درایتی های گذشته، به تدریج زمینه بازگشت حیات به دریاچه ارومیه فراهم کنیم.
به گفته وی، فرآیند احیای دریاچه ارومیه حداقل پنج تا 15 سال به طول خواهد انجامید و در گام نخست باید میزان پسرفت دریاچه مهار شود.
درویش، عزم دولت و سازمان حفاظت محیط زیست را برای نجات دریاچه ارومیه بسیار جدی عنوان کرد و گفت: عزم و اراده ای که در دولت و سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای دریاچه ارومیه به وجود آمده، هیچ وقت سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه همه چشم به اجرای پروسه احیای دریاچه ارومیه دوخته اند، تاکید کرد: آنگاه که پروژه نجات دریاچه ارومیه موفقیت آمیز باشد، می توانیم به حل مشکل زاینده رود، تالاب گاوخونی، بختگان، مهارلو، دریاچه کافتر، ارژن و پریشان و جازموریان هم امیدوار باشیم.
مدیرکل آموزش سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری آخرین جلسه کمیته راهبری احیای دریاچه ارومیه به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف در روز گذشته(پنجشنبه) خبر داد و گفت: در این جلسه، پس از بررسی موضوع طرح های سدسازی، قرار شد مجریان پروژه های سدسازی در منطقه ارومیه، تا 10 روز آینده دلایل توجیهی و فنی خود را برای ادامه کارشان به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه کنند تا نظرکارگروه علمی احیای دریاچه ارومیه در خصوص این طرح ها اعلام شود.
علمی(1) ** 1055 ** 1071
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
22/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]