تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826017079




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزی برای محمدعلی کلی و همدردانش/ آنها چند نفرند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

روزی برای محمدعلی کلی و همدردانش/ آنها چند نفرند؟ تهران - ایرنا - محمد علی کلی بدترین تصویر از یک نوع بیماری است که امروز 11 آوریل مصادف با روز جهانی آن است.


این بوکسور بزرگ که در مقابل مشتهای رقبای بزرگی چون جورج فورمن زانو نزده بود در مقابل ضربات این بیماری کاملا بی دفاع ماند.
بیماری پارکینسون برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون (James Parkinson) در سال 1817 میلادی توصیف شد و بنابراین نام این بیماری به او تعلق گرفت.
این بیماری همان لرزش در وضعیت استراحت است که شیوع آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده می شود شیوع آن در تمام مناطق دنیا یکسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمی کند بطور کلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول های ترشح کننده ماده ای به نام دوپامین (که یک انتقال دهنده عصبی) است رخ می دهد. افزایش نسبت استیل کولین به دوپامین در عقده های قاعده ای مغز موجب علائم ترمور ، ریجیدیتی عضلات وکندی حرکات می شود.

**علائم پارکینسون
پارکینسون بر اساس دو علامت یا بیشتر از چهار علامت اصلی بیماری مشخص می شود. ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل این چهار علامت اصلی را تشکیل می دهند.
در مراحل اولیه بیماری، ارتعاش اندام ملایم و معمولا در یک طرف بدن وجود دارد و احتیاجی نیز به درمان ندارد اما با پیشرفت بیماری فردی که دست لرزان خود را در جیب یا پشت خود پنهان می کند یا چیزی را برای کنترل ارتعاش مدام در دست می گیرد، دیگر قادر به پنهان کردن لرزشهای شدید اندام به ویژه به هنگامی که می خواهد تمرکز بیشتری به خود دهد نیست.
چهار علامت شایع بیماری ارتعاش دست و پا در حالت استراحت (لرزش بیمار همزمان با ارتعاش دست و پا در حالت استراحت) آرام شدن حرکت (برادیکینسیا / Bradykinesia) سختی حرکت (و خشک شدن) دست و پا یا بدن تعادل بد (تعادل ضعیف) در حالی که دو یا بیشتر از این علایم در بیمار دیده شود، مخصوصاً وقتی که در یک سمت بیشتر از سمت دیگر پدیدار شود، تشخیص پارکینسن داده می شود مگر اینکه علایم دیگری همزمان وجود داشته باشد که بیماری دیگری را نمایان کند.
بیمار ممکن است در اوایل، بیماری را با لرزش دست و پا یا با ضعیف شدن حرکت احساس کند و دریابد که انجام هر کاری بیشتر از حد معمول طول می کشد و یا اینکه سختی و خشک شدن حرکت دست و ضعف تعادل را تجربه می کند.
اولین نشانی های پارکینسون مجموعه ای متفاوت از ارتعاش، برادیکنسیا، سفت شدن عضلات و تعادل ضعیف هستند. معمولاً علایم پارکینسون ابتدا در یک سمت بدن پدیدار می شوند و با گذشت زمان به سمت دیگر هم راه پیدا می کنند.این بیماری در صورت پیشرفت حتی ممکن است باعث شود بیمار به دلیل شدت انقباضات عضلات بلع نتواند غذا بخورد و از بین برود.

**درمان
این بیماری درمان قطعی ندارد اما داروهایی مثلاً لوودوپا (levodopa) آمانتادین، بی پریدن و سلژیلین در درمان آن تجویز می شود. گاه از جراحی نیز استفاده می شود.
البته نقش کاردرمانی و فیزیوتراپی در این زمینه بسیار زیاد است زیرا مانع پیشرفت بیماری و محدودیت عملکرد می شود. تحقیقات جدید نشان داد خوردن مواد غذایی حاوی نیکوتین مانند فلفل و گوجه فرنگی به کاهش پارکینسون منجر می شود.
محققان آمریکایی دریافتند: خوردن موادغذایی حاوی حتی کمی نیکوتین، مانند فلفل و گوجه فرنگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می دهد.
هم اکنون یک مرکز پیشرفته درمان پارکینسون به نام محمد علی کلی در آمریکا مسئول درمان و اکتشاف راههای تازه برای مبارزه با این بیماری است.

**پیشرفت درمان پارکینسون در ایران
پژوهشگران کشور با استفاده از سلولهای بنیادی جنینی و تمایز آنها با ماده موثره ˈکندرˈ روشی را برای درمان بیماری پارکینسون در مرحله آزمایشگاهی ارائه کردند.
مژگان عباسی - مجری طرح در گفت وگو با مهر، بیماری پارکینسون را یک اختلال تحلیل رونده عصبی توصیف کرد و افزود: در این بیماری سلولهای دوپامین ساز از بین می رود.
وی در خصوص دوپامین توضیح داد: دوپامین سیگنالها را میان سلولهای عصبی جا به جا می کنند و در صورت از بین رفتن سلولهای دوپامین ساز، ماده دوپامینی در بدن وجود ندارد تا این سیگنالها را میان سلولهای عصبی رد و بدل کند از این رو بیماری پارکینسون ایجاد می شود.
مجری طرح به زمینه های دارو درمانی این بیماری اشاره کرد و یادآور شد: در گذشته از داروهایی از قبیل استفاده ˈلودوپاˈ (Levodopa) به عنوان پیش ساز دوپامین استفاده می شد این دارو هر چند می تواند تا حدودی عوارض این بیماری را کاهش دهد اما علاوه بر آنکه اثرات این دارو کوتاه مدت است، در بیماران عوارض جانبی چون تسریع در ایجاد حرکات غیر ارادی (لرزش دست و پا) را به دنبال دارد.
عباسی از ارائه روش سلول درمانی برای درمان بیماری پارکینسون خبر داد و خاطر نشان کرد: در این تحقیقات سلول درمانی به عنوان یک راه درمانی به جای شیمی درمانی مطرح شده است.
وی به جزئیات این طرح اشاره کرد و ادامه داد: در این طرح از سلولهای بنیادی جنینی موشی استفاده شد و با استفاده از یکسری از فاکتورها این سلولها را تبدیل به سلولهای تولید کننده دوپامین کردیم در ادامه تحقیقات سلولهای تولید کننده دوپامین به بیمار پیوند زده می شود و بیماران پارکینسونی با استفاده از این روش درمان می شوند.
این پژوهشگر با بیان اینکه برای تمایز سولهای بنیادی به سلولهای دوپامین ساز از ماده موثر ˈکندرˈ استفاده شد، اضافه کرد: در این تحقیقات بر اساس یک روش ابتکاری برای تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای عصبی از ماده موثره کندر به نام BBA که قبلا اثر آکسون زایی آن به اثبات رسیده بود به کار برده شد.
عباسی دراین باره توضیح داد: برای تغییر سلولهای بنیادی به سلولهای عصبی و تولید کننده سلولهای دوپامین، تحقیقاتی انجام و مشاهده شد که ماده موثره کندر باعث می شود که طول آکسونها و دندریت های سلولهای عصبی افزایش یابد. بنابراین احتمال دادیم که این ماده می تواند در تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای عصبی نقش داشته باشد.
به گفته وی بر این اساس آزمایشهای مختلفی در این زمینه انجام شد و نتایج اثبات کرد که راندمان کار چندین برابر افزایش می بابد
عباسی با تاکید بر اینکه این طرح در مرحله آزمایشگاهی است، ادامه داد: فاز آزمایشگاهی این تحقیقات به پایان رسیده است و باید سلولهایی که به دست آمده را در موشهایی که مدل پارکینسونی هستند تزریق کنیم. در صورت کسب نتایج مورد نظر وارد فاز بالینی می شویم و سلول را از بیمار جدا و تبدیل به سلولهای تولید کننده دوپامین می کنیم.
برآورد می شود شیوع پارکینسون در ایران، 150 مورد در یکصد هزار نفر جمعیت کشور (یعنی 15 مورد در ده هزار نفر) باشد. در حال حاضر حدود 3 هزار بیمار شناخته شده مبتلا به پارکینسون در کشور وجود دارد.
حدود 15 درصد مبتلایان به پارکینسون پیش از 50 سالگی تشخیص داده می شوند. شیوع این بیماری با افزایش سن، زیاد می شود. علت این بیماری ناشناخته است و در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما تعدادی از روش های دارو درمانی و جراحی برای بهبود علائم وجود دارند.
امروزه در جهان پیش بینی می شود چیزی حدود 7 میلیون نفر با این بیماری دست وپنجه نرم می کنند تنها در آمریکا 60000 هزار مورد شناخته شده ازمبتلایان به این بیماری زندگی می کنند.
درسال 2005 تعداد مبتلایان به این بیماری 4.5 میلیون نفر بود و پیش بینی می شود تا سال 2030 این تعداد به 9.5 الی 10 میلیون نفر افزایش یابد.
**منبع: خبرآنلاین
اول**1516
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




22/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن