تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850725908




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لبنان / گشایش سیاسی ، انفجار اجتماعی و حالا هشدار برای بحران اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

لبنان / گشایش سیاسی ، انفجار اجتماعی و حالا هشدار برای بحران اقتصادی بیروت – ایرنا – گویی بی ثباتی و ناآرامی در طالع لبنان نوشته شده است، بعداز آنکه « چوب جادوگری» ، منازعه سیاسی را به گشایشی سیاسی در لبنان که در آستانه خطری بزرگ و حتی جنگ خانگی قرار گرفته بود، تبدیل کرد، ناگهان زخم های کهنه یکی یکی باز شدند و انفجاری اجتماعی همه لبنان را فراگرفت.


به گزارش ایرنا، سندیکاها و سازمان ها و انجمن ها و جمعیت ها انگار منتظر چنین روزی نشسته بودند تا دولت تشکیل شود و مجلس کار خود را آغاز کند و به خیابان ها و دریا!! بریزند و مطالبات کهنه که سالها پاسخ نداده شده است از جمله اضافه حقوق ها و وضعیت استخدامی را خواستار شوند.
خیابان های پایتخت و شهرهای دور و نزدیک و حتی دریای مدیترانه در چند روز گذشته صحنه تحصن ها ، اعتصاب ها ، تظاهرات ، راه بندان ها و گاهی با آشوب ها و تنش ها همراه بود و بیش از همه شعارها و خطابه های آتشین که کانال های تلویزیونی دولتی و خصوصی در پخش آنها رقابت می کردند.
هنوز محافل سیاسی و رسانه ای از درک اسرار این تحول ناگهانی و انفجار اجتماعی و اقتصادی در حالی که گشایش سیاسی امور را در این شرایط سخت امنیتی با توافق شکل گرفته به جلو می برد ، برنامه امنیتی به موفقیت های خوبی دست یافته و لبنان با کاهش انفجارهای تروریستی انتحاری، نفسی کشیده است، ناتوان مانده اند.
اما کارشناسان اقتصادی و بانکی نسبت به یک بحران اقتصادی در صورت تصویب مطالبات به زمین مانده بویژه افزایش حقوق ها هشدارهای جدی داده اند.
نکته مهم اینکه هیچ گروه و حزبی و هیچ شخصیت سیاسی ، پارلمانی و دولتی نمی تواند حقوقی را که مردم خواستار شوند، انکار کنند و از کنار آن بگذرند.
این انفجار اجتماعی بی موقع شاید از این جهت که نمایندگان مجلس را از وظیفه اصلی خود یعنی تشکیل جلسات در فضایی آرام برای انتخاب رییس جمهوری جدید باز داشته است، بیش از هر نکته دیگری حائز اهمیت است.
کارشناسان معتقدند که لبنان برای تثبیت این وضعیت آرامش نسبی و نیم بند سیاسی و امنیتی نیاز جدی دارد که به موقع رییس جمهوری جدید را انتخاب کند تا وارد تونلی تاریک و بحرانی جدید نشود.

** پیامدها و نگرانی ها
به باور ناظران ، درحالی که پارلمان لبنان مجبور شده است برای پاسخگویی به مطالبات روز افزون مردمی که به خیابان ها آمده قانونگذاری شتابزده کند تا آنها به خانه ها برگردند که کارشناسان اقتصادی و بانکی نسبت به پیامدهای این قانون های جدید و فروپاشی اقتصادی و مالی هشدار داده اند بویژه اینکه بار مالی زیاد و چند میلیارد دلاری را به دولت تازه جان گرفته لبنان وارد می کند.
آمارهای اعلام شده حاکی هستند که حدود 225 هزار کارمند در بخش عمومی لبنان شاغل هستند اما اعتبار دراختیار دولت لبنان برای پرداخت به 175 هزار کارمند کفایت می کند و 45 هزار نیروی قرارداد موقت وجود دارد.
بخش عمومی لبنان ازجمله شامل ادارات عمومی ، وزارتخانه ها، سازمان های نظامی و امنیتی ، مدارس و موسسات آموزشی و دانشگاه ها می باشد.
مقامات لبنانی نگران هستند که تصویب قانون افزایش حقوق ها و تثبیت وضعیت استخدامی ها به رسمی دولت را با کسری شدید بودجه حدود دو و نیم میلیارد دلار مواجه کند که امکان تامین آن در داخل وجود ندارد.
این درحالی است که گفته می شود دولت لبنان با یک بدهی کلان 52 میلیارد دلاری داخلی و خارجی مواجه است و هیچ فرصت فعالیت های تولیدی درآمدزای چشمگیر در این کشور که چشم به گردشگری و صنایع دستی کوچک و تولیدات کشاورزی ناچیز دوخته شده ، وجود ندارد و منابع نفت و گاز آن هم معطل مانده است.
از سوی دیگر صنعت گردشگری این کشور هم این روزها به دلیل مشکلات امنیتی تقریبا تعطیل شده و دولت لبنان از این ناحیه هم درآمدی بدست نمی آورد.

** روند اعتراض ها و اعتصاب ها
در لبنان اتفاق نادری است که یک توفان اجتماعی این کشور را در نوردد تا جاییکه برخی سندیکاها و اتحادیه های شغلی گفتند که خود را برای « انتفاضه اجتماعی و مطالبات» آماده می کنند.
هرکسی که در لبنان مطالبه ای داشته از خواب بیدار شده است و گرمای سوزان شعله های آتش انفجار اجتماعی که دیگر زیر خاکستر نیست در دو هفته گذشته در صحن پارلمان لبنان و کمیسیون های آن احساس می شود و برای خاموش کردن این آتش نمایندگان تصمیم گرفته اند تا نشست های بیشتری برگزار کنند.
اعتراض ها و اعتصاب ها در لبنان با تحرکات کارکنان روزمزد سازمان برق لبنان کلید خورد و بعداز آن تحرکات اعتراضی مالکان و مستاجران آپارتمان های مسکونی و مغازه های تجاری شروع شد و با ورود معلم ها ، کارکنان رسانه ها ، اساتید بازنشسته دانشگاه لبنان و نیروهای داوطلب سازمان های امدای وارد مرحله ای جدید شد.
این اعتصاب ها و تظاهرات خیابانی، وزارتخانه ها، سازمان ها ، اداره ها و نهادهای دولتی ، مدارس و حتی رسانه های ملی مانند خبرگزاری و رادیو را از دایره فعالیت از چند ساعت تا چند روز خارج کرده است و هر مراجعه کننده با درهای قفل زده مواجه می شدند و هنوز هم در برخی از این نهادها وضعیت تغییری نکرده است.

* صحنه هایی از اعتصاب ها
** 180هزار خانواده بی مسکن
بیش از 180 هزار خانواده لبنانی بعداز 6 سال هنوز صاحب خانه ای نشده اند و قانون اجاره خانه جدید هم برای بیشتر سرپرست این خانواده ها که اغلب هم در مرحله سن بازنشستگی قرار دارند در حالی که از هیچ حق و حقوق بازنشستگی هم برخوردار نمی باشند، نگران کننده شده و آنها را به خیابان ها کشانده است.
« وجیه الامرجی» سخنگوی مستاجرین قدیمی از رییس جمهوری لبنان خواسته است تا قانون مصوب مجلس را برای اجرا امضا نکند و نپذیرد که یک « جنایت ضد فقرا» تکمیل شود.

** قرار داد موقت 65درصد کارکنان رسان های رسمی لبنان
« احمد منصور» رییس اداره کارکنان وزارت اطلاع رسانی دولت لبنان هم گفته است که « برخی از ما ها 30 تا 40 سال است که قرارداد کار موقت داریم و 65 درصد کارکنان این وزارتخانه را که رسانه های رسمی لبنان بر دوش آنها سالها قرار داشته است ، تشکیل می دهند».
خبرگزاری ملی لبنان برای همبستگی با کارکنان قراردادی یک روز از انتشار خبر امتناع کرد.

** تهدید بزرگترین سندیکای لبنان
کمیته هماهنگی سندیکاها و اتحادیه ها که مطالباتی قدیمی و جدید دارد بیشترین تحرکات اعتراضی را داشته و تهدید کرده است که اگر مجلس و دولت لبنان برای ترمیم حقوق ها و تثبیت وضعیت کاری و مبارزه با گرانی ، حیف میل اموال عمومی و فساد اقدام نکنند، لبنان با یک اعتصاب فراگیر و کشنده مواجه خواهد شد.

** تحصن در دریا
اما اعتراضات نیروهای داوطلب سازمان های امدادی لبنان بیش از دیگر اعتصاب ها و تحصن ها نگاه رسانه ها ، مجلس و دولت را جلب کرد و همین روش هم به آنان کمک کرد تا به مطالبات خود دست یابند و به خانه و کار بازگردند.
آنها به دو گروه تقسیم شدند، یک عده مقابل ساختمان مجلس در قلب بیروت تحصن کردند و گروهی هم با لباس رسمی به ساحل دریا رفتند و علاوه بر تمیز کردن ساحل در غرب بیروت، با برگزاری مسابقات شنا و تحصن در داخل دریا نگاه ها را به خود جلب کردند.
نیروهای داوطلب سازمان های امدادی که برخی از هنرمندان و مردم لبنان به آنها در ساحل دریا پیوستند، گفتند که دریا را ترک نمی کنند تا به مطالبات خود دست یابند.
سه تن از این نیروهای امدادی بعدازچندین کیلومتر شنا در دریا برای درمان به بیمارستان منتقل شدند در حالیکه بادی سرد وزیدن گرفته بود و جان بقیه آنها درخطربود.
.اما همه آنها سه ساعت بعد که قانون وضعیت استخدام رسمیشان در مجلس به تصویب رسید با برگزاری یک جشن به خانه و محل کار بازگشتند.

** معلم ها ما را فراموش نکنید
معلم ها و کارکنان اداری مدارس و موسسات آموزشی دولتی و خصوصی لبنان هم فرصت یافته اند که برای تثبیت وضعیت استخدامی و افزایش حقوق خود به خیابان ها بیایند و در این چند روز گذشته مدارس و موسسات آموزشی لبنان نیمه باز بودند.
آنها که می گویند با مشکل مزمن حقوق کم و زندگی سخت مواجه می باشند ،نگران عدم تصویب مطالباتشان درمجلس و دولت لبنان هستند.
خاورم ** 1324
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




22/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن