تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه که روزه مى ‏گیرى باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه ‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852954396




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در قانون یا وزارت امر به معروف و نهی از منکر،حق مردم را هم بدهید!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در قانون یا وزارت امر به معروف و نهی از منکر،حق مردم را هم بدهید!
بعد از شهادت یک ناهی از منکر بعد از دوره طولانی جراحت، این بار به نظر می‌رسد که عزم قوای مختلف برای تصویب یک قانون امر به معروف و نهی از منکر در مسیر اجرایی شدن قرار گرفته است. سوال مهم این است که آیا این قانون، یک حق مهم مردم را نیز بر عهده انها خواهد گذاشت یا خیر؟
کد خبر: ۳۹۱۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۵ - 09 April 2014


بعد از شهادت یک ناهی از منکر بعد از دوره طولانی جراحت، این بار به نظر می‌رسد که عزم قوای مختلف برای تصویب یک قانون امر به معروف و نهی از منکر در مسیر اجرایی شدن قرار گرفته است. سوال مهم این است که آیا این قانون، یک حق مهم مردم را نیز بر عهده انها خواهد گذاشت یا خیر؟

به گزارش «تابناک»، در همه سال‌های گذشته حدود وظایف و اختیارات دولت و مردم در موضوع امر به معروف و نهی از منکر و مهم‌تر از آن ساز و کار اجرایی شدن آن محل مناقشه بوده است. اگر چه حتی در مواردی درخواست تشکیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر نیز به طور جدی مطرح شده ولی تنها بعد از شهادت یک ناهی از منکر در ایام نوروز 93 و بعد از دوره‌ای طولانی از جراحت بود که فشار رسانه‌ای و افکار عمومی و نیز درخواست‌های رئیس قوه قضائیه بود که مجلس را به سمت نهایی کردن قانون مربوط سوق داد.

اگر چه طبق اصل‏ هشتم در جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ دعوت‏ به‏ خیر، امر به‏ معروف‏ و نهی‏ از منکر وظیفه‏‌ای‏ است‏ همگانی‏ و متقابل‏ بر عهده‏ مردم‏ نسبت‏ به‏ یکدیگر، دولت‏ نسبت‏ به‏ مردم‏ و مردم‏ نسبت‏ به‏ دولت‏، ولی بخش پایانی این اصل که گفته «شرایط و حدود و کیفیت‏ آن‏ را قانون‏ معین‏ می‏ کند» تاکنون به جایی نرسیده و بعد از حوادث اخیر بود که دستگاه قضا زبان به گلایه گشود و با بیان اینکه همه دستگاه‌ها از جمله قوه قضاییه در مسئله امر به معروف و نهی از منکر وظایفی بر عهده دارند، گفت: با اینکه قانون اساسی تصریح داشته حدود و کیفیت امر به معروف و نهی از منکر را قانون مشخص می‌کند، متاسفانه قوه مقننه این کار را زمین گذاشته است.

همین سخن برای حرکت بخشی از مجلس برای تصویب چنین کافی بود و بنا به گفته نمایندگان مجلس، پس از اعلام نظرات کارشناسی قوه قضائیه و جمع‌بندی مباحث کارشناسی در ارتباط با موضوع امر به معروف و نهی از منکر طرح قانونی لازم در این ارتباط تهیه و حداقل با قید یک فوریت به هیات رئیسه مجلس تحویل داده می‌شود.

این جدیت فعلی مجلس این سوال را به میان خواهد کشید که آیا مجلس در طرح خود همه اصل هشتم قانون اساسی را لحاظ خواهد کرد یا خیر.

اصل هشتم قانون اساسی، سه گونه از امر به معروف و نهی از منکر را به رسمیت شناخته است که عبارتند از وظیفه بر عهده‏ مردم‏ نسبت‏ به‏ یکدیگر، دولت‏ نسبت‏ به‏ مردم‏ و مردم‏ نسبت‏ به‏ دولت.
بعید است منظور نویسندگان قانون اساسی از کلمه «دولت» در اصل هشتم قانون اساسی، تنها قوه مجریه باشد و احتمالا به معنای حاکمیت است. سوال دقیق‌تر این است که آیا مجلس توانایی این را دارد که به گونه‌ای قانون بنویسد که به مردم امکان دهد که قوای مختلف و دیگر نهادهای کشور را امر به معروف و نهی از منکر کنند یا این که در قانون احتمالی فقط مردم باید همدیگر را امر به معروف و نهی از منکر کنند؟

مجلس احتمالا در بخش‌های فرهنگی و اجتماعی، حقوق و حمایت‌هایی را برای مردم تعیین خواهد کرد و به عنوان پایانی بر اختلافات بر سر نقش دولت در امر به معروف و نهی از منکر، برای دولت نیز وظایفی تعیین خواهد کرد. آن چیزی که احتمال دارد فراموش شود روش‌های امر به معروف و نهی از منکر حاکمیت توسط مردم و چگونگی حمایت قانونی از مردم در مقابل حاکمیت خواهد بود.
 امر به معروف و نهی از منکر در فقه، دارای شرایط وجوب و مراتب مشخصی است که از اشارات نشان دهنده نارضایتی تا توسل به زور را در بر می‌گیرد. اگر چه قاعدتا نمی‌توان مجموعه دولت را به زور امر به معروف و نهی از منکر کرد ولی آیا مردم در مقابل کارکنان و مقامات دولت چنین وظیفه‌ای خواهند داشت یا خیر؟

بخش مهمی از آن چه که امروز قوه قضائیه و مقننه را به این صرافت انداخته که قانون مربوط به امر به معروف و نهی از منکر را پیگیری کنند، ضرورت حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر است و این مساله مهم چگونگی حمایت قانونی از کسانی را پیش می‌آورد که قصد امر و نهی به دولت را داشته باشند.

در حالی که دولت‌ها و دیگر نهادها در همه سال‌های گذشته، پرونده‌های مختلفی علیه مطبوعات و افراد منتقد خود را با عناوین مجرمانه مختلف گشوده‌اند، اگر قرار باشد امر به معروف و نهی از منکر مردم نسبت به دولت قانونی شود، حاکمیت شاید درگیر کردن مردم در پیچ و خم‌های حقوقی را راهی برای محدود کردن آنها بداند و از هیچ تلاشی در این جهت فروگذار نکند.















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن