تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833288441




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفسیر روزنامه دولتی روسیه از تلاش اوکراین برای احیای توانمندی هسته ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تفسیر روزنامه دولتی روسیه از تلاش اوکراین برای احیای توانمندی هسته ای مسکو - ایرنا- روزنامه راسیسکایا گازتا ارگان دولت روسیه در شماره روز چهارشنبه خود در مقاله ای به قلم سرگئی پتیچکین با اشاره به تحرکات جدید برخی سیاستمداران و نظامیان اوکراین برای احیای توانمندی هسته ای خود این سوال را مطرح کرد که آیا قدرت هسته ای جدیدی در جهان شکل می گیرد؟


به گزارش ایرنا، در مقاله روزنامه راسیسکایا گازتا آمده است: دعوت افرادی که خود را رهبران فعلی اوکراین می نامند، به برخورداری فوری از ˈبمب اتمˈ و موشک های قاره پیما، هر چند حرفی بچه گانه به نظر می رسد، ولی خالی از خطر و آزار نیست.
بیستم ماه مارس امسال در پارلمان اوکراین موسوم به رادا لایحه ای مطرح شد که بر اساس آن این کشور توافقنامه مربوط به عدم گسترش تسلیحات هسته ای مربوط به اول جولای سال 1968 را فسخ می کند. این لایحه از سوی دو حزب باتکیوشنا و حزب توسعه دموکراتیک برای اوکراین که رهبری ناآرامی های ˈمیدان استقلالˈ و سرنگونی دولت ˈویکتور یانوکوویچˈ رئیس جمهور سابق این کشور را برعهده داشتند، به پارلمان ارائه شد.
گزارش حاکی است: اظهارات علنی مبنی بر اینکه کی یف باید از رژیم عدم اشاعه فناوری های موشکی و هسته ای خارج و دوباره قدرت هسته ای شود، متعلق به امروز و دیروز نیست. ولی در بهار سال جاری این گونه دعوت های جنون آمیز شدت یافته است.
در مقاله روزنامه روسی اضافه شده است: یادآوری می شود بعد از فروپاشی اتحاد شوروی سلاح های هسته ای در خاک بلاروس و اوکراین که مستقل شدند، باقی مانده بود. مینسک و کی یف فوراً حاضر شدند این زرادخانه های خطرناک را به روسیه منتقل کنند. آنها نه از روی انسان دوستی بلکه بر اساس غریزه بقای وجود رفتار کردند زیرا با توجه به بی ثباتی اوضاع داخلی سیاسی در کشورهایی که ناگهان استقلال کامل به دست آوردند، تقبل مسئولیت هسته ای در برابر تمام جامعه جهانی کار واقعاً خطرناکی بود.
بر پایه مقاله راسیسکایا گازتا، روز 5 دسامبر سال 1994 در بوداپست یادداشت تفاهم درباره وضع حقوقی غیر هسته ای اوکراین به امضا رسید، ولی روز 28 اوت سال 2009 شورای منطقه ترنوپول از یوشنکو رئیس جمهور، تیموشنکو نخست وزیر و لیتوین رئیس وقت پارلمان دعوت کرد وضع حقوقی هسته ای اوکراین را تجدید کرده و توافقات بوداپست را لغو کنند.
در مقاله آمده است: در آن زمان تصمیمی در این مورد اتخاذ نشد ولی اکنون ادعاهای موشکی و هسته ای دوباره با شدت مضاعف گل کرده است. حتی شایعه ای منتشر شده است مبنی بر این که به هنگام واگذاری زرادخانه های هسته ای به روسیه، بعضی افسران میهن دوست بخشی از مهمات هسته ای را به صورت پنهانی برداشته و برای روز مبادا در جایی نگهداشته اند.
بنابر مقاله راسیسکایا گازتا، حالا آن ˈروز مباداˈ فرا رسیده و اوکراین باید توانمندی هسته ای مستقل حفظ شده خود را به جهانیان نشان دهد.
سرگئی برزگون پروفسور آکادمی علوم نظامی و عضو آکادمی مسایل ژئوپلتیکی در این مورد به راسیسکایا گازتا می گوید: بعید است که در اوکراین کسانی پیدا شده باشند که طی تلاش انتحاری سعی کنند به دستگاه هسته ای نظامی واقعی دست بیابند. خرج هسته ای حتی برای نظامیان نیروی هسته ای ارتش شوروی و افراد کمیته امنیت دولتی شوروی که در تأمین فنی سلاحهای هسته ای دست داشتند، همیشه ˈجعبه سیاهˈ بوده است و این وضعیت در حال حاضر نیز مصداق دارد.
برزگون اضافه می کند: کار آنها با این وسایل فوق العاده محدود است و ناظر بر آشنایی با ساختار خرج هسته ای نیست. در جهان هیچ متخصص تسلیحاتی وجود ندارد و نمی تواند وجود داشته باشد که شخصاً صاحب تمامی اطلاعات علمی، مهندسی، تولیدی و کاربردی لازم برای سرویس زرادخانه هسته ای باشد. چگونگی رژیم اطلاعات مربوطه که همیشه مجزا و جزئی است، مانع از ظهور چنین متخصصی یا گروهی از متخصصین می شود.
وی یادآور شد: فیزیکدان صاحب بخشی از اطلاعات است، طراح فنی اطلاعات دیگری دارد، مسئول برگزاری آزمایشات جنبه سوم و تولید کننده صنعتی جنبه چهارم اطلاعات مربوطه را دریافت می کند.
وی تشریح کرد: در حال حاضر کسی نیست که همزمان طراح و سازنده خرج هسته ای باشد. به عنوان مثال، زمانی یک شخص می توانست جهاز پرنده ابتدایی ولی قادر به بلند شدن در هوا را طراحی کرده و بسازد ولی مگر در حال حاضر یک یا چند مهندس با استعداد می توانند هواپیمای جت، موتور و همه اجزای ترکیبی آن را طراحی کنند؟ به این منظور چند واحد صنعتی با تخصص متفاوت فنی لازم هستند ولی ساخت سلاح های هسته ای از این نیز دشوار تر است.
مقاله روزنامه ارگان دولت روسیه حاکی است: اوکراین به منظور تبدیل شدن به قدرت هسته ای باید صاحب صنایع هسته ای تسلیحاتی خود شود که این کار پیچیده و پر هزینه است که اوکراین در حالت فعلی خود از عهده آن بر نمی آید.
بر پایه مقاله، درست است که نیروهای مفسده جوی هسته ای نمی توانند برنامه های خود را عملی کنند ولی این گونه سیاستمداران حتی بدون بمب هسته ای خطرناک هستند. اگر درباره فناوری های موشکی که اوکراین از این فناوری ها به طور کامل برخوردار است، صحبت کنیم، این خطر واقعی است.
در مقاله روزنامه روسی اضافه شده است: نیرومند ترین موشک های بالستیک قاره پیمای جهان مسوم به وئوودا-36ام2 (در نامگذاری ناتو Satana) در مجتمع ˈیوژنویهˈ شهر دنپروپتروفسک اوکراین طراحی و ساخته شدند. همه اسناد مربوط به طراحی و فناوری تا به امروز همانجا نگهداری می شود.
بنا بر مقاله، در رسانه های گروهی اطلاعاتی منتشر شده است مبنی بر اینکه که گویا نمایندگان این مجتمع در ترکیه مشغول مذاکرات با شرکای بازرگانی خود هستند. در شهر دنپروپتروفسک مذاکرات رسمی با نمایندگان چین شروع شده است. روسیه نباید از این امر احساس نگرانی کند ولی آمریکایی ها دلیلی برای اضطراب دارند.
به عقیده نویسنده مقاله، مقام های رسمی اوکراین که در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند، حاضرند به هر خس و خاشاکی آویزان شوند تا روی آب بمانند و غرق نشوند. اگر پکن در عوض، وام چندین میلیاردی پیشنهاد کند، می تواند همه اسناد فنی و فناوری های ساخت موشک نیرومند ˈساتاناˈ را دریافت کند.
پتیچکین نوشت: کسانی که در شرایط جاری زمام امور کی یف را در دست دارند، تمایل خود را به قطع کامل همکاری نظامی فنی با روسیه اعلام کرده اند. کشورمان می تواند از خیر این همکاری بگذرد ولی طراحان اوکراینی سلاح های موشکی بیکار شده و از حق اخلاقی برای فروش دانش خود به چین و حتی کره شمالی برخوردار خواهند شد.
وی افزود: مهم این است که خریداران بالقوه به آنها پول بپردازند. تردیدی نیست که به این متخصصین پول خوبی خواهند پرداخت. یک کشور با آمریکا روابط هر چه بدتری داشته باشد، پول بیشتری خواهد پرداخت.
وی اضافه کرد: در خصوص موشک نیرومند راهبردی ˈوئوودا-آر-36ام2ˈ باید گفت که نیروهای مسلح روسیه به تدریج و بدون سر و صدا این موشک را از رده خارج کرده و با موشک ساخت روسیه عوض می کنند.
اروپام/518** 1337
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن