واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش روزنامه اماراتی از مذاکرات هستهای: ایران پس از توافق هم آمریکا را به چالش میکشد/ توافق هستهای به نفع همه است
روزنامه اماراتی در گزارشی به بررسی مذاکرات هستهای ایران پرداخته و مینویسد که توافق احتمالی هستهای میان ایران و 1+5 به نفع کشورهای حاشیه خلیج فارس و منطقه خاورمیانه خواهد بود.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه اماراتی انگلیسی زبان «گلف نیوز» در گزارشی توافق هسته ای را به نفع همه منطقه و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس دانسته و می نویسد: دیپلمات های ایران و گروه 1+5 برای ادامه مذاکرات هسته ای در وین به سر می برند. در حالی که بسیاری از کشورها از دیپلماسی هسته ای ایران و غرب استقبال و حمایت کردند، اسرائیل و برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، مخالفان مذاکرات هسته ای هستند. این مخالفت اما اشتباه است. در واقع، منطقه خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس، کلیدیترین ذی نفع توافق موفقیت آمیز هسته ای ایران و 1+5 هستند که در ادامه به دلایل آن خواهیم پرداخت.
برخلاف سناریوهای مختلفی که در این باره منتشر میشود، پس از توافق هستهای با ایران برنامه هسته ای این کشور از مسیر نظارت و اقدامات شفاف سازانه پیگیری میشود و در صورت انحراف برنامه هسته ای ایران جامعه بین المللی، به سرعت از آن باخبر خواهد شد و برای ممانعت از آن وارد عمل میشود.
ممانعت از پیشرفت برنامه هستهای ایران، از رقابت تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه برای مجهز شدن به سلاح اتمی جلوگیری جلوگیری خواهد کرد. اینها فواید آشکار و روشنی هستند که نباید به آسانی نادیده گرفته شوند.
موضوع مهم دیگر در این باره آن است که این توافق از بروز جنگ علیه ایران جلوگیری خواهد کرد. در واقع مقابله نظامی آمریکا با ایران در جایی که تهران به دنبال گسترش حواشی جنگ به تمام منطقه است برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مهم است.
اقتصاد باز کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به طور ویژه برای ثبات منطقه حساس و مهم است. فراتر از آن، در صورت وقوع حمله، فرماندهان نظامی و سیاسی ایران بارها تاکید کره اند که این جنگ احتمالی را به کشورهای حوزه خلیج فارس گسترش خواهند داد. همانطور که عراق در سال 1991 جنگ را به عربستان سعودی نیز گسترش داد.
برخی صداها در شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر اینکه اقدام نظامی علیه ایران با هدف بازسازی تعادل در منطقه مورد نیاز است، شنیده میشود، تعادلی که با حمله نظامی آمریکا به عراق برهم خورده است.
اما فکر کردن در این باره که جنگ می تواند تعادل در منطقه را به پیش از سال های 2003 برساند به همان اندازه ابلهانه است که فکر کنیم حمله به عراق برای منطقه خاورمیانه دموکراسی به همراه دارد.
از سوی دیگر، نگرانی ها از این بابت که توافق موفقیت آمیز هسته ای به بهبود روابط ایران و آمریکا و دوستی این دو کشور می انجامد نیز با واقعیت مطابقتی ندارد آن هم به دو دلیل، نخست: هیج تمایلی در واشنگتن برای برقراری ارتباط با تهران به عمر تشکیل انقلاب اسلامی ایران وجود ندارد و دوم جمهوری اسلامی ایران نیز هیچ تمایلی برای برقراری رابطه با آمریکا به دلیل آنکه واشنگتن در منطقه به دنبال برقراری هژمونی است ندارد.
تهران هیج رقابتی با ریاض، آنکارا و تل آویو برای تبدیل شدن به بهترین دوست آمریکا در منطقه ندارد، علاوه بر آن تهران پس از دستیابی به توافق هسته ای به ادامه موضع خود در به چالش کشیدن آمریکا ادامه خواهد داد.
1393/1/20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]