تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852716841




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«چمدان‌های هسته‌ای»؛ با دورنمای تدوین پیش‌نویس توافق نهایی رهسپار وین می‌شوند/ سایه حاشیه‌‌آفرینی تندروها بر سر متن مذاکرات ایران و 1+5


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
«چمدان‌های هسته‌ای»؛ با دورنمای تدوین پیش‌نویس توافق نهایی رهسپار وین می‌شوند/ سایه حاشیه‌‌آفرینی تندروها بر سر متن مذاکرات ایران و 1+5

«چمدان‌های هسته‌ای»؛ با دورنمای تدوین پیش‌نویس توافق نهایی رهسپار وین می‌شوند/ سایه حاشیه‌‌آفرینی تندروها بر سر متن مذاکرات ایران و 1+5
سومین نشست هسته‌ای ایران و 1+5 برای نخستین بار در سال جدید با دورنمای تهیه و تدوین پیش‌نویس متن توافق نهایی و جامع برای حل و فصل برنامه هسته‌‎ای ایران از سر گرفته می‌شود.
خدیجه غبیشاوی، ظریف و همکارانش از یک سو و هیئت های هسته ای قدرت های جهانی از سوی دیگر، امشب چمدان های سفر به وین را برای سومین بار خواهند بست تا ایران و گروه 1+5 (آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس و آلمان) در میانه تلاش های فشرده دیپلماتیک گامی رو به جلو بردارند.

سه روز مذاکرات کارشناسی در وین اتریش روز گذشته به پایان رسید؛ در این نشست سه روزه جنبه های مختلف برنامه هسته ای ایران و تعهدات غرب مورد بررسی قرار گرفت تا مقدمات حضور ظریف و اشتون بر سر میز مذاکره در شهر موسیقی و کافه در اروپا فراهم شود. از اظهارات طرفین این گونه برداشت می‌شود که تلاش ایران و 1+5 برای رسیدن به امضای پیش نویس نهایی و بحث پیرامون آنها آغاز شده است. چنانکه ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با رسانه‌های گروهی گفته بود که ایران به تمام تعهداتش پایبند بوده است که این اظهارات خوشبینی کارشناسان برای رسیدن به توافق نهایی بیش از گذشته کرده است.

وی در مورد مذاکرات جامع هسته‌ای و دور تازه آن هم گفت: در این سه دور طرفین بیشتر بر «تبادل نظر» و بیان ایده‌های کلی متمرکز بوده‌اند. هارف با اشاره به اظهارات «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گفته بود در دور قبلی مذاکرات مسئله غنی‌سازی، آب سنگین اراک، تحریم‌ها و همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای مطرح شده افزود: در دور پیش‌رو دیگر موضوعات باقی‌مانده مورد بحث قرار می‌گیرند. وی ادامه داد: دور اول مذاکرات واقعا در مورد تعیین دستورکار و چارچوب گفت‌وگوها بود. در دور دوم و همچنین مذاکراتی که این هفته برگزار می‌شود هم نظرات روی میز می‌آید و در آن‌ها مداقه می‌شود. کارشناسان ما پیش از آنکه خود ما عازم وین شویم، به آنجا می‌روند و ما برای آنکه بتوانیم روی موضوعات بسیار فنی کار کنیم، در سطح کارشناسی در ارتباط مداوم هستیم.

وزارت خارجه آمریکا و یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود هم ضمن تاکید بر پیشرفت قابل توجه و محسوس مذاکرات کارشناسی عنوان کردند که پس از نشست روز دوشنبه ظریف و اشتون در وین، مرحله تهیه و تنظیم پیش نویس توافق نهایی حدود ماه می (اردیبهشت) آغاز می شود؛ موضوعی که بیش از پیش حساسیت مذاکرات را بالا خواهد برد و توجهات بسیاری را در جهان متوجه خود خواهد ساخت.

آب سنگین اراک؛ همچنان محور اختلاف و نگرانی

از مذاکرات پیشین در وین، مشخص بود که رفع نگرانی درمورد رآکتور آب سنگین اراک جزو موارد سخت مذاکره‌ است. وزیر خارجه ایران تاکید دارد که «رآکتور اراک بخشی از برنامه هسته‌ای ماست و ادامه خواهد یافت. اگر نگرانی درباره اشاعه آن باشد باید آنها رفع شود.»او در مورد درخواست غرب برای تعطیل‌شدن رآکتور اراک و توقف غنی‌سازی گفت: «برخی خیلی سخت با واقعیت روبه‌رو می‌شوند اما من به آنها نصیحت می‌کنم، سریع‌تر با واقعیت کنار بیایند. ما هیچ چیز که متضمن برچیده‌شدن برنامه هسته‌ای ما شود را نمی‌پذیریم و فکر می‌کنم طرف مقابل این را فهمیده و درک کرده است.» با این‌حال او گفت که «هنوز به یک پیشنهاد مشترک درباره اراک نرسیده‌ایم.»

همچنین وزیر خارجه ایران تاکید کرد «باید قطعنامه‌های شورای امنیت «بسته» شوند. معنا نمی‌دهد که توافق کنیم و هنوز قطعنامه شورای امنیت علیه ایران وجود داشته باشد. به نحوه مختومه‌شدن قطعنامه شورای امنیت درباره ایران در این مذاکرات پرداخته می‌شود.» او در مورد لغو تحریم‌ها نیز گفت: «ما دیدگاه‌هایمان را درباره نحوه لغو تحریم‌ها بیان کردیم که آیا در یک مرحله یا مراحل مختلف یا به طور دسته‌بندی‌شده لغو شوند، صحبت می‌کنیم وگرنه در اینکه اصل تحریم‌ها طبق توافق ژنو باید لغو شوند، شکی نیست. در حال نزدیک‌شدن به پیشنهاد مشترک درباره لغو تحریم‌ها هستیم. اما الان برداشت من از مذاکرات این است که زمانی می‌توانیم با قاطعیت صحبت کنیم که روی یک متن به توافق برسیم و الان نمی‌شود با قطعیت درباره پذیرش ایده‌ها و دیدگاه‌ها صحبت کرد.» او با ابراز خوش‌بینی به مذاکرات گفت: «ما تمام تلاش‌مان برای رسیدن به نتیجه است و تمام حسن نیت و اراده سیاسی مجموعه حاکمیت جمهوری اسلامی هم برای رسیدن به این تفاهم بسیج شده اما با چشمان باز و بدون خوش‌باوری. با این حال ما با انرژی مثبت تلاش می‌کنیم تا مردم ایران به حقوق‌شان برسند درعین‌حال که تمام گره‌هایی که برای مردم در عرصه بین‌الملل ایجاد شده باز شود.»

سایه حاشیه همچنان بر سر متن مذاکرات هسته ای

تیم های نام آشنای مذاکره کننده ایران و جهان اما در حالی رهسپار دفتر نمایندگی سازمان ملل در وین می شوند که مجموعه ای رخدادها و حواشی مختلف بطن مذاکرات را هدف قرار داده است؛ هرچند که این حواشی و رخدادها مسبوق به سابقه است اما به نظر می‌رسد که ایران و غرب بدون توجه به آن و با تکیه بر مذاکرات و تعهدات فی مابین مسیر تعیین شده برای حل و فصل آنچه ظریف «بحران غیرضروری» خوانده بود را طی می‌کنند.

تک و پاتک نمایندگان مجلس ایران و کنگره آمریکا که از پیش از آغاز رسمی مذاکرات هسته ای در تابستان گذشته آغاز شده بود اکنون نیز با همان رویه و با اشکال جدیدی همچنان ادامه دارد؛ مجلسیان در ایران که طرح غنی سازی 60 درصدی را امضا و ارائه کرده بودند روز گذشته در اقدامی دیگر خواستار توقف مذاکرات هسته ای در واکنش به قطعنامه اخیر اتحادیه اروپاشدند، مذاکراتی که به اذعان همه سیاسیون و تحلیلگران از سرعت و پیشرفت مناسبی برخوردار است.

بر این اساس، «محمدحسن آصفری» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از پیشنهاد نمایندگان در جلسه علنی فردای مجلس شورای اسلامی برای توقف مذاکرات هسته‌ای در قبال قطعنامه حقوق بشری پارلمان اروپا و ارائه آن به دولت خبر داد. وی ادامه داد: در صورتی که این پیشنهاد مورد حمایت دولت قرار نگیرد، نمایندگان به صورت جدی با ارائه طرحی در این باره دولت را موظف به اقدام جدید در قبال این مسئله خواهند کرد.

قطعنامه ضد ایرانی اتحادیه اروپا که چندی پیش از سوی پارلمان اتحادیه اروپا به تصویب رسید نیز همانند دیگر داستان هایی که در سفر هیئت های ایرانی به خارج از کشور و سفر هیئت های اروپایی به ایران حواشی بسیاری را به همراه داشت، با جنجال بسیاری در داخل کشور همراه بود. اتحادیه اروپا به رسم هرساله خود قطعنامه ای ضد ایرانی تدوین کرد و در آن با طرح ادعاهای حقوق بشری علیه ایران مسائلی را در این زمینه مطرح کرد، قطعنامه ای که بتوان گفت خود حدیث جداگانه می طلبد و هیچ ارتباطی با بحت مذاکرات هسته ای و برنامه اتمی ایران ندارد.

هرچند در مجلس ایران هماهنگی بالایی برای مقابله با دولت و مذاکرات هسته ای وجود دارد و نمایندگانی هستند که تمام قد به مذاکرات هسته ای پشت کرده اند در واشنگتن اما دو دستگی بیداد می‌کند؛ دموکرات ها و محافظه کاران، گاه متحد می شوند و خواستار تحریم علیه ایران، گاه نامه می نویسند و خواستار پذیرش حق غنی سازی برای تهران می شوند.

بر این اساس، شماری از نمایندگان کنگره آمریکا طی چند روز گذشته پیش نویس طرحی را تهیه کرده اند که براساس آن غنی سازی اورانیوم در ایران پذیرفته می شود. هرچند پیش نویس این طرح هنوز در مراحل مقدماتی است اما برای تبدیل شدن به قانون باید به تصویب اعضای دو مجلس سنا و نمایندگان و سپس رئیس جمهور آمریکا برسد.

«حمید ابوطالبی» نماینده جدید ایران در سازمان ملل متحد اما از دیگر حواشی این روزهای ایران در عرصه سیاست خارجی است که بازهم ضمن بی ارتباطی با پرونده هسته ای این مذاکرات را نشانه رفته است.

در حالی که تنش هایی بر سر ادعای عضویت ابوطالبی در گروه تسخیر کننده سفارت آمریکا در تهران در سال 59 به وجود آمده است، تاکنون علی رغم درخواست ایران، ویزای وی برای حضور در سازمان ملل از سوی وزارت خارجه آمریکا صادر نشده است.

در همین رابطه، تعدادی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامه ای به باراک اوباما، خواستار عدم اجازه به حمید ابوطالبی برای ورود به خاک آمریکا شدند. این 29 سناتور در نامه خود نوشته‌اند: دولت آمریکا نباید به فردی که در اقدامات علیه آمریکا و شهروندانش مشارکت داشته، اجازه ورود دهد.

کاخ سفید اما با تاکید بر اینکه این موضوع تاثیری بر روند مذاکرات هسته ای با ایران نخواهد داشت، بیان کرد: ما بر روی یک موضوع بسیار ویژه تمرکز کرده ایم که آن حل دیپلماتیک چالش برنامه هسته ای ایران است.

جی کارنی سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت که گزینه ایران برای نمایندگی این کشور در سازمان ملل هیچ تاثیری بر روی مذاکرات هسته ای بین ایران و آمریکا نخواهد گذاشت.






1393/1/17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن