واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: پشت پرده و اما و اگرهای تولید نانودارو در زنجان خبرگزاری پانا: با وجود گذشت چند سال از جریان اطلاع رسانی نخستن نانوداروهای کشور در زنجان همچنان فرایند تولید انبوه این داروها با اما و اگرهای فراوانی مواجه است
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۰ فروردين ساعت 13:03
به گزارش سرویس خبر پانا، دانشکده دارو سازی استان زنجان به گفته مسوولان جزو سه مرکز برتر کشور به شمار می رود و به لحاظ انجام کارها و فعالیت های پژوهشی قطب نانو معرفی شده و سوالات مربوط به تولید نانوداروها در زنجان با عدم تخصیص اعتبار مورد نیاز سالهاست که بی پاسخ مانده است. رییس دانشکده داروساز استان زنجان که مدیر گروه پژوهشی تولید این داروها است در این زمینه گفت: راه اندازی خط تولید 16نانودارو آماده این استان نیازمند اعطای تسیهلات مورد نیاز است.
دکتر مهرداد حمیدی در گفتگو با خبرنگار پانا، افزود: سرمایه گذاری و عدم حمایت های دولتی از جمله علل کندی فعالیت مربوط به عرضه نانوداروها این استان است.
وی یادآورشد: متاسفانه با وجود کارهای انجام گرفته کارخانه تولید فناوری های دارویی این استان به دلیل نبود اعتبارات لازم با پیشرفت فیزیکی 30 درصدی در شهرک صنعتی شمار یک زنجان راکد مانده است.
به گفته مدیر گروه پژوهشی تولید این داروها ، در صورت سرمایه گذاری و تخصیص اعتبار مناسب برای راه اندازی خط تولید کارخانه نانو داروها و عرضه آن به جامعه، تحولاتی شگرف در این حوزه ایجاد خواهد شد.
حمیدی افزود: معمولا در تمامی جوامع دولتها به عنوان رکن اساسی درحوزه نانو فناوری وارد عمل می شوند و در واقع این موضوع مهم نوعی سرمایه ریسک پذیر به شمار می رود.
وی اظهار کرد: اقتصاد دارو در کنار انرژی و تسلیحات نظامی جزو سه صنعت سود آور جهان محسوب می شود و کشورهای جهان در این بخش سرمایه گذاری و رقابت شدیدی دارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: بی توجهی به حوزه نانو داروها و بی مهری دولت هیچ نوع رغبت و انگیزه ای را برای ماندگاری محققان فراهم نمی کنند و این موضوع از ابعاد گوناگون تبعات منفی دارد.
وی اظهار کرد: ایران ظرفیت های بی بدیلی در حوزه های گوناگون دارد و در صورت سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه می تواند از کشورهای پیشرو در جهان باشد.
حمیدی افزود: بر اساس برآوردهای انجام گرفته تا سال 2050 نیمی از داروهای قفسه دارویی را نانو داروها تشکیل خواهند داد و این موضوع برای جوامع پیشرفته از ابعاد گوناگون اهمیت ویژه ای دارد.
وی ویژگی نانو دارو ها را سریع تر و جذب طولاتی مدت اثر دارو عنوان و اظهار کرد: داروهای کنونی مدت اثر محدودی دارند و با استفاده از نانو داروها می توان معضلات کنونی در این بخش را کاهش داد.
رییس دانشکده دارو سازی استان زنجان با اشاره به اینکه هم اکنون برای احداث خط تولید کارخانه نانو دارو اعتباری بالغ بر 400 میلیارد ریال مورد نیاز است اظهار کرد: اعطای این مبلغ در قالب تسهیلات روند و ادامه فعالیت های محققان را بیش از گذشته هموارتر می کند.
وی یادآورشد: برای دستیبابی به پیشرفت های لازم در حوزه نانوداروها ورود و مشارکت سرمایه گذاران و اعمال مشوق های لازم در این بخش امری مهم وضروری است.
به گزارش پانا، نانو واستاتین پایین آورنده چربی خون، نانوپروفن ضددرد بسیار سریع الاثر، نانو گلی ناید ضد دیایت خوراکی، نانو دیلول ضد فشار خون، نانو سپورین ضد درد پیوند،،نانو فبرات پایین آورنده چربی خون و نانو مایسین توعی انتی بیوتیک، نانو مینوفن ضد درد و ضد تب بسیار قوی، نانوستات پایین آوردن چربی خون و وزن و نانو پیتانت ضد تهوع در افراد سرطانی مجموع داروهای خوراکی هستند.
داروهای تزریقی نیز شامل نانو متازون ضد التهاب طولانی مدت، نانو متادون ترک اعتیاد طولانی مدت، نانو رفین ترک اعتیاد با اثرات طولانی و نانو ستیگمین برای درمان آلزایمر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]