تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس از مكّه بر گردد و تصميم داشته باشد كه سال بعد هم به حجّ برود، بر عمرش افزو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833157894




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی پرداختی دولت زیاد و پرداختی مردم کم می شود!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

وقتی پرداختی دولت زیاد و پرداختی مردم کم می شود! تهران - ایرنا - در حاشیه نگاری که سایت تابناک به بهانه آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانه ها با عنوان « وقتی «یک» پرداختی دولت زیاد می شود و «چند» پرداختی مردم کم! » منتشر کرد آمده است:براستی چگونه یارانه پرداختی به مردم دیده می شود اما دریافتی از ایشان را که همیشه به روز شده و افزایش می یابد، کسی نمی بیند؟!


در این مطلب می خوانید: هر جور حساب می کنیم، یک جای کار می لنگد؛ اینکه مدیران دولتی، نمایندگان مجلس و امثال ایشان بخواهند از دریافت یارانه انصراف بدهند، نه تنها برایمان طبیعی نیست، بلکه برایمان بسیار جای تعجب دارد، چراکه نمی دانیم چگونه از طرحی که قرار بود در حمایت از مستضعفان اجرایی شود، به یارانه دادن به مسئولان مملکتی رسیده ایم و حالا می خواهیم با فرهنگ سازی جبران مافات کنیم!
از نخستین دقیقه روز چهارشنبه، نام نویسی دوباره از متقاضیان دریافت یارانه در حالی آغاز خواهد شد که مدت هاست دولتمردان با همراهی نمایندگان مجلس، رسانه ملی و دیگر مقامات و ابزارهایی که دارند، از مردم می خواهند در صورت برخورداری از تمکن مالی، از دریافت یارانه انصراف دهند تا مبلغی که به این روش نزد دولت می ماند، صرف اموری همچون سامان دادن به وضعیت بهداشت و درمان و حوزه سلامت شود.
تا اینجای کار همه چیز در راستای فرهنگ سازی و طبیعی به نظر می رسد، جز اینکه نمی دانیم چرا از طرحی که قرار بود به حمایت از مستضعفان آمده و با شیوه خوشه بندی، سهم نیازمندان را افزایش داده و سهم متمکنان را از دریافت یارانه بر خدمات و کالا بکاهد، به این نقطه رسید که حالا برای تشویق مردم به انصراف از یارانه، نمایندگان سر شناس مجلس بر صفحه تلویزیون حاضر می شوند و از انصراف از دریافت یارانه می گویند؛ گویی تعریف مستضعف نزد ایشان با تعریف ذهن ما متفاوت بوده و یا اینکه از آغاز قرار نبوده هدفمندی چیزی جز پرداخت ماهانه مبلغی به مردم باشد!
البته این تنها ابهام فاز نخست هدفمندی یارانه ها نیست که چند سال از اجرای آن می گذرد و در باور عمومی، تورم و نابسامانی اقتصادی، بزرگ ترین رهاورد آن بوده است و اگر بگوییم اکثریت خواستار بازگشت به زمان پیش از اجرای آن هستند، به نظر اشتباه نکرده ایم.
سال ها از اجرای فاز نخست می گذرد و هنوز مردم نمی دانند چقدر از محل پرداخت یارانه نقدی به ایشان، به دولت و کشور نفع رسید و این نفع در کجا صرف شد و به تناسب همین ابهام نمی توانند درک کنند تا چه اندازه شعارهای این روز ها، مبنی بر بهبود خدمات حوزه سلامت با اجرای فاز دوم هدفمندی می تواند جامه عمل بپوشد؛ اما به نظر آنچه برای مجریان اهمیت ندارد، رفع این ابهامات است.
در این سال ها نرخ آب، برق، سوخت و هر چه به این مقوله ها مرتبط است، افزایش یافته و اینقدر به نسبت دوران قبل از اجرای فاز نخست هدفمندی تغییر کرده که هدفمندی در ذهن جامعه مترادف شده است با تورم و گرانی و از آن بد تر، ضربه زدن به مستضعفانی که پیش از این طرح، اوضاعشان بهتر بود و حالا بر همه نداری هایشان، وابستگی به جیب دولت هم اضافه شده است؛ وابستگی رنج آوری که گاه با دیرکرد در پرداخت یارانه نقدی ماهانه و گاه با هزار و یک شایعه پیرامون این موضوع به دردی دو چندان تبدیل می شود و گریزی از آن نیست.
اگر به این موارد بیفزاییم که شعارهای پیش از اجرای هدفمندی همچون رونق تولید، توسعه سیستم حمل و نقل عمومی، کاستن سهم مردم از هزینه درمان و ... هیچ کدام در فاز نخست محقق نشدند، ولی به رغم این ناکامی، بی هیچ توضیحی به عنوان اهداف فاز دوم بیان می شوند، آن زمان به نظر اشتباه نکرده ایم اگر بگوییم وفاق و همدلی مورد نیاز برای هر تغییری درباره یارانه ها وجود ندارد و البته سهم دولت فعلی در شکل گیری این فضا اندک است.
به عبارت بهتر، آنچه از هدفمندی از دولت قبل میراث مانده و به دست دولت یازدهم رسیده، به شکستی بزرگ می ماند که جز شجاعت دولت وقت از اجرای طرح بر زمین مانده دولت های مختلف، کمتر نکته مثبتی از آن در ذهن مردم نقش بسته است و اکنون هم گویا تکرار آن روند در حال رقم خوردن باشد!
از این روی، از تکرار آن روند سخن به میان می آوریم که می بینیم به رغم مشکلات متعدد معیشتی در جامعه، همچنان مالیات بر ارزش افزوده ـ که مردم را به عنوان مصرف کننده نشانه رفته ـ زیاد می شود و افزون بر آن، در یکی دو ماه اخیر، بار دیگر نرخ آب، برق و گاز افزایش یافته و با قطع برخی سهمیه های سوخت، آزادسازی نرخ بنزین و گازوئیل با حواشی فراوان در دست اقدام است و جز این ها، به مناسبت آغاز سال نو و به دلیل تغییر نرخ حامل های انرژی، گرانی چند باره و چند مرحله ای در نرخ حمل و نقل عمومی و خصوصی و به دنبال آن، در ریز ترین مسائل روزمره زندگی در پیش است؛ اما همه این ها به راحتی ندید گرفته شده، حال آنکه یک پرداختی دولت به مردم آشکارا دیده می شود.
در حالی که مردم باید همه افزایش نرخ ها را تاب آورده و تنش های ناشی از آن ها را در زندگی خود مهار کرده و سخت ترین اوضاع مالی و روحی را تحمل کنند، نگرانی مسئولان و دولتمردان و همراهان ایشان، تنها یارانه ای است که می پردازند و بر این باورند، بخشی از آن ناصواب پرداخت می شود.
همه از مردم توقع دارند از گرفتن یارانه، یگانه پرداختی نقدی دولت به مردم انصراف دهند و دست دولتمردان را بگیرند؛ اما پرداختی های متعدد مردم را که به ایشان تحمیل می کنند، ندید می گیرند و حتی از خود نمی پرسند، مگر یارانه را افزایش داده ایم که نرخ آب و برق را زیاد کردیم؟ آیا این کار ایراد ندارد که هیچ مسئول و نماینده ای به آن اعتراض نکرد؟
چرا دستگاه هایی که با کم شدن ذره ای از بودجه شان آسمان و زمین را به هم می دوزند، به این نمی اندیشند که چگونه بودجه خانوار ها ثابت می ماند و هزینه هایشان در پی تصمیمات ایشان افزایش می یابد و به رغم این روند همیشگی، باز توقع دارند خانوار ها از حق خود بگذرند؟
اول**1104
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن