واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > کرمان گزارش مهر/
هجوم لاروهای پروانه به مزارع و روستاهای رودبار جنوب/ زندگی مردم مختل شد
کرمان – خبرگزاری مهر: طی روزهای اخیر و پس از افزایش بارندگیها لاروهای پروانه به مزارع و منازل مسکونی مردم در رودبار جنوب در استان کرمان حمله کرده اند تعداد حشرات به حدی است که برخی از مردم خانه های خود را ترک کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از بارندگیهای اخیر در استان کرمان و به خصوص در مناطق جنوبی کرم ابریشم یا همان لارو پروانه ها به روستاها، مزارع و منازل مسکونی مردم هجوم برده اند. تعداد این کرمها به حدی است که در سطح زمین و حتی دیوار خانه ها مملو از این حشرات است و زندگی مردم دچار اختلال شده است. لاروها روزانه 5 برابر وزنشان تغذیه می کنند گفته می شود دلیل افزایش ناگهانی این حشرات بارندگی و رشد و نمو این حشره است که پس از مدتی و تغذیه روزانه 5 برابر وزنش، تبدیل به پروانه خواهد شد. هر چند گفته می شود این حشره تا کنون خسارتی به مزارع نداشته اند اما مردم محلی و کشاورزان نگران هجوم این حشرات به مزارع کشاورزی و از بین رفتن محصولات کشاورزی هستند. یکی از ساکنان رودبار در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: از چند روز قبل شاهد حضور این حشرات در محل زندگی و مزارعمان هستیم. کرمها مردم را از خانههایشان فراری دادند وی گفت: کارشناسان کشاورزی می گویند این کرمها برای کشاورزی ما ضرری ندارد اما با توجه به فصل کشت زرع در جنوب کرمان و اینکه این حشرات در هر روز 5 برابر وزنشان تغذیه می کنند این نگرانی وجود دارد که به مزارع نیز خسارت وارد کنند. و به دلیل وجود این لاروها بسیاری از مردم خانه های خود را ترک کرده اند.
خسارت لاروها به مراتع و علوفههای دامها/ مسئولان گفتند خودتان سمپاشی کنید این کشاورز رودباری ادامه داد: یکی از مشاغل اصلی مردم در این منطقه کشاورزی و دامداری است و اگر به دشتها نگاهی بکنید به سادگی خسارت شدید این حشرات به مراتع قابل مشاهده است که به دامداری خسارت وارد می کند. وی گفت: برای کسب تکلیف در این خصوص به مسئولان مراجعه کردیم اما مقداری سم به ما داده اند و گفته اند خودتان بروید و سم پاشی کنید. یک زن خانه دار نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: تمام زندگی ما پر از این حشرات شده است در تانکر های آب آشامیدنی و اتاق های خانه هایشمان مملو از این کرمها است و در صورت ادامه این روند نگران آلودگیهای ناشی از حضور این حشرات هستیم. وی گفت: در اتاقهای خانه های ما مملو از این حشرات است و حتی شبها هنگام خواب نیز از آنها در امان نیستیم. مردم نگران خطرات بهداشتی لاروها هستند وی با ابراز نگرانی از خطرات بهداشتی این حشرات گفت: مسئولان به ما می گویند کاری به این حشرات نداشته باشید زیرا خود به خود تبدیل به پروانه می شوند و خواهند رفت اما سوال این است که آیا این راه حل مناسبی برای این مشکل است. یکی دیگر از ساکنان این منطقه به خبرنگار مهر گفت: تعداد قابل توجهی از این حشرات در منابع آب آشامیدنی و تانکرهای آب تجمع کرده اند و نگران آلودگی منابع آبی هستیم. این ساکن رودبار ادامه داد: بسیاری از مراتع و علفهای موجود در روستاها نیز تخریب شده اند اما تاکنون آسیبی به مزارع گوجه فرنگی وارد نشده است. وی خواستار رسیدگی مسئولان شد و گفت: نمی توان صبر کرد تا این کرمها پیله ببندند و به پروانه تبدیل شوند و باید دید آیا آن زمان پروانه این حشرات به آفت مزارع تبدیل خواهند شد یا نه. لاروها برای کشاورزان خطری ندارند محمد اسدی، کارشناس کشاورزی نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: این حشرات آفتی برای مزارع محسوب نمی شوند و تاکنون نیز خسارتی در خصوص وجود این حشرات گزارش نشده است. وی ادامه داد: این کرمها به زودی به پروانه تبدیل خواهند شد و آسیبی به مزارع وارد نمی کنند. وی گفت: پدیده تجمع حشرات در یک منطقه به دلیل افزایش رطوبت هوا در پی بارندگیهای اخیر روی داده است و جای هیچ گونه نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد. وی ادامه داد: گزارشی در خصوص خسارت به مزارع گوجه و هندوانه که هم اکنون فصل کشت آنها است دریافت نشده است.
۱۳۹۳/۱/۲۰ - ۱۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]