تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فضیلت خواندن نماز در اول وقت نسبت به تأ خیر انداختن آن، مثل فضیلت آخرت بر دنیاست....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820962730




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آثار تاریخی قم در وضعیت قرمز / آسیب ها به میزان 400 سال


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

آثار تاریخی قم در وضعیت قرمز / آسیب ها به میزان 400 سال قم- ایرنا- معاون میراث فرهنگی ،اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: آثار تاریخی در این استان در 10سال اخیر معادل 400 سال گذشته آسیب دیده است.


عمار کاوسی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آثاری که از ابتدا مورد حمایت قرار نگرفته میزان تخریب آنها نیز بیشتر است.
وی با اشاره به بی توجهی و عدم تخصیص اعتبارات لازم به این بخش در سال های گذشته افزود: به مرور زمان و عدم رسیدگی به بناهای تاریخی وضعیت آثار بحرانی تر شده و به نابودی نزدیک تر می شود.
وی یادآوری کرد: در صورت عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز و گذر زمان علاوه بر نیاز به اعتبارات بیشتر آثار دچار فرسایش و تخریب تدریجی بیشتری می شود.
کاوسی ادامه داد: برخی از آثار تاکنون مرمت نشده اند و روز به روز بر میزان فرسایش و آسیب آنها افزوده می شود که برای نمونه می توان به کاروانسرای صدرآباد اشاره کرد.
وی تصریح کرد: این آثار از دوره سلجوقیان، صفویه، زندیه و قاجار به یادگار مانده است و حفظ و نگهداری آن از امور قابل توجه است.
وی خاطر نشان کرد: مرمت و احیا آثار و اماکن تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه این آثار را نمی توان به حالت اولیه آن بازگرداند بلکه تنها می توان از آسیب بیشتر آن جلوگیری کرد.
کاوسی اضافه کرد: در سالهای اخیر حوزه مرمت و باستان شناسی در قم به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و باستانی کشور مورد بی مهری قرار گرفت، این در حالی است که با کشف تپه تاریخی قلی درویش این شهر از اهمیت ویژه تاریخی در سطح بین الملل قرار دارد.
وی ادامه داد: در این شرایط حوزه مرمت این اداره کل سالانه نیازمند حداقل 60میلیارد ریال اعتباراست.
کاوسی اظهار کرد: این اعتبار برای پاسخ به نیاز حوزه میراث بسیار ناچیز است و تنها می توان با آن به رفع خطر از آثار تاریخی و ثبت شده پرداخت.ک/2
/7402/ 550/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن