واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها نیازمند ایثار ملی است تبریز - ایرنا - اجرای درست و منطقی مرحله دوم هدفمندی یارانه ها که با هدف شکوفایی بخش تولید و همسو با اقتصاد مقاومتی اجرا می شود، نیازمند مدیریت جهادی دولت، همراهی فداکارانه و ایثار ملی است.
هرچند اجرای نامناسب مرحله اول هدفمندی یارانه ها مشکلاتی را برای بخش های مختلف اقتصادی و دولت ایجاد کرد و اهداف اصلی این برنامه اقتصادی که کاهش مصرف انرژی و رسیدن به قیمت های واقعی بود محقق نشد، اما دولتمردان با آسیب شناسی مرحله اول درصدد اجرای مرحله دوم آن هستند.
برنامه ای که در صورت اجرای درست موجب تحرک بخش تولید و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی می شود، موضوعی که در سیاست های اقتصاد مقاومتی هم مورد تاکید رهبری است.
از همین رو به نظر می رسد رویکرد اصلی دولت در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها حمایت از تولید باشد، رویکردی که عملیاتی شدن آن نیازمند تامین منابع مورد نیاز واحدهای تولیدی است.
منابعی که قرار بود بخشی از آن از محل درآمدهای هدفمندی یارانه ها تامین شود، اما به جهت اینکه بیشتر منابع حاصله از این محل در مرحله اول این برنامه اقتصادی به عنوان یارانه نقدی در اختیار آحاد جامعه قرار گرفت، بخش تولید از منابع حاصله بهره چندانی نبرد.
از همین رو دولت با شناسایی خانوارهای نیازمند و آسیب پذیر درصدد اصلاح روند اجرایی هدفمندی یارانه ها و اختصاص منابع حاصله به بخش های مولد و تامین اجتماعی است.
در مرحله نخست هدفمندی یارانه ها، دولت دهم توزیع یارانه نقدی را به منظور جبران افزایش نرخ حامل های انرژی و شاید هم با رویکردی تبلیغاتی در دستور کار قرار داد و از آنجا که بین مردم هم این تلقی ایجاد شده بود که یارانه نقدی، یک حق ملی است و هر کس آن را دریافت نکند، حقوقش ضایع خواهد شد، بسیاری از مردم فارغ از وضعیت درآمدی شان ثبت نام کرده و یارانه دریافت کردند.
استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تبریز هم با اشاره به انحرافات شیوه اجرایی مرحله نخست هدفمندی یارانه ها اظهار کرد: منابع حاصله از هدفمندی یارانه ها باید به بخش های اولویت دارهمچون تولید و زیرساختهای عمرانی اختصاص یابد.
داود بهبودی با بیان اینکه تبعات آزادسازی قیمت حامل های انرژِی توسط طبقات آسیب پذیر جامعه قابل تحمل نیست، افزود: پرداخت یارانه نقدی به گروه های کم درآمد موجه است و بخش اعظم درآمدهای حاصله از آزادسازی قیمت ها باید در جهت ارتقای توان اقتصادی کشور صرف شود.
وی با اشاره به اینکه پول نفت سرمایه ملی است، گفت: نباید از دولت انتظار داشت سرمایه ملی را صرف امور جاری کشور کند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: گروه های مرجع همچون اعضای هیات دولت، استانداران، فرمانداران، مدیران ارشد، جامعه پزشکان، بازاریان و روحانیت با انصراف از دریافت یارانه نقدی می توانند الگو سازی کرده و هدایت گر آحاد جامعه در این تصمیم مهم ملی باشند.
رییس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی هم معتقد است: انصراف خانواده های پر درآمد از دریافت یارانه اولین گام برای رشد اقتصادی در سال جدید است.
محمد اسماعیل سعیدی با اشاره به ضرورت اجرای دقیق برنامه های دولت در جهت بهبود وضعیت اقتصادی گفت: مردم باید شرایط کشور را درک کرده و با انصراف از دریافت یارانه نقدی گامی در راستای تحقق برنامه های ملی بردارند.
وی بر پیشتازی مسوولان در این اقدام ایثارگرانه تاکید کرد و گفت: این اقدام موجب افزایش مشارکت عمومی می شود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در خانه ملت یادآوری کرد: در قانون هدفمندی یارانه ها مشخص شده که مبلغ حاصل از انصراف از دریافت یارانه های نقدی به چه بخش هایی تزریق شود.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی هم معتقد است: دولت باید در شناسایی افراد واجد شرایط برای دریافت یارانه نقدی دقت لازم را به کار گیرد تا افراد محروم و مستضعف جامعه از لیست یارانه بگیران حذف نشوند.
محمدحسین فرهنگی توزیع یارانه نقدی به طبقاتی از جامعه که درآمدهای بالایی دارند را غیرمنطقی دانست و گفت: دولت اطلاعات وسیعی در خصوص مودیان مالیاتی، بیمه گذاران و کارکنان دولت را در اختیار دارد و در صورت لزوم می تواند بر اساس آن نیازمندان دریافت یارانه نقدی را شناسایی کرده و نسبت به پرداخت یا عدم پرداخت یارانه نقدی اقدام کند.
به هر حال کسری تراز مالی سازمان هدفمندی یارانه ها دولت یازدهم را مجبور به بازنگری در شناسایی طبقات مشمول یارانه نقدی کرده است، هر چند انتقاداتی در خصوص فرم های خود اظهاری تدوین شده در این خصوص به عنوان گام نخست مرحله دوم هدفمندی یارانه ها وجود دارد و شاید شیوه های بهتری برای شناسایی طبقات آسیب پذیر و مرفه جامعه وجود داشته باشد، اما اختصاص یارانه نقدی به بخش های تامین اجتماعی همچون بهداشت و درمان موضوعی است که بخش اعظمی از یارانه بگیران به آن رای موافق داده اند.
در خصوص اختصاص یارانه نقدی به بخش تولید هم با توجه به اینکه حمایت دولت از بخش تولید در راستای کاهش هزینه های تولید و قیمت تمام شده صورت می گیرد، کاهش قیمت ها در نهایت به نفع مصرف کننده و عموم مردم خواهد بود.
ضمن اینکه رونق بخش تولید از طرفی موجب اشتغال زایی شده و از طرفی دیگر البته در صورت بهبود کیفی تولیدات، گرایش مصرف کننده به تولید داخلی و توسعه کشور را در پی دارد.
اگر انتظار رونق تولید داخلی، بهبود وضعیت اقتصادی، ارتقای شاخص های سلامت و کاهش هزینه های درمان را داریم، آحاد جامعه به خصوص طبقات مرفه با انصراف از دریافت یارانه نقدی می توانند گامی در راستای تحقق انتظارات موجود بردارند.
مردم ولایتمدار و جهادی ایران اسلامی که همواره در صحنه های مختلف همراهی خود را با نظام و برنامه های دولت نشان داده اند، امروز نیز با درک شرایط اقتصادی کشور دولت را در اجرای درست مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها یاری خواهند کرد.
7232/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]