واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ فروردين ۱۳۹۳ (۱۰:۱۶ق.ظ)
براي جلوگيري از حذف ميوه از سبد خريد مردم؛ مديريت بازار مهمتر از تبليغات بي هدف است گروه زيربنائي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، هر ساله با نزديک شدن به ماه هاي پاياني سال، دغدغه هاي مردم و دولت کمي تغيير مي کند. دغدغه مردم مي شود لباس نو، آجيل و ميوه! دغدغه مي شود مسافرت نوروز و عيدي بچه ها! البته اين دغدغه براي دولتي ها کمي فراتر مي رود.
براي دولت؛ عيد کوچکترين دغدغه است و برنامه ريزي براي ورود به 365 روز سال 93 خود به تنهائي يک مشکل براي دولتمردان خواهد بود. مطمئنا با نو شدن سال، قيمت هاي اجناس ضروري مردم نيز نو خواهد شد، البته دولت ها سال هاست که مي گويند چيزي گران نمي شود؛ اما اين موضوع تکراري است قيمت ها افزايش مي يابد.
هنوز چند دقيقه اي از تحويل سال نگذشته که قيمت ميوه، مواد غذائي و خدمات چند برابر شده و همه شوکه مي شوند.شايد ميوه مهمترين محصولي باشد که هر ساله با افزايش قيمت خود، مي شود بلاي جان ايرانيان، البته هر سال هم قرار مي شود که براي سال بعد اين مشکل حل شود؛ اما نمي شود.
برنامه دولت ها براي رفع اين مشکل در انبار کردن سيب و پرتقال خلاصه مي شود، که البته گاهي کنترل همين دو محصول نيز از دستشان خارج مي شود. قيمت مصوب دولت براي پرتقال و سيب، 1750 و 3500 تومان اعلام مي شود اما قيمت بازار چيز ديگري را نشان مي دهد.
آرزو به دلمان ماند براي يک سال بتوانيم ميوه( سيب و پرتقال) را با قيمتي که از قبل اعلام مي شود خريد کنيم.
البته قصه موز و کيوي و نارنگي و خيار و... کمي فرق مي کند. اين ها مي شوند کالاي لوکس و قيمتشان در نوروز باورنکردني مي شود.
متاسفانه در سال 93 بسياري از ايرانيان موز 6000 توماني را از سبد خريد خود خارج کردند و ترجيح دادند همان سيبو پرتقال دولتي را مصرف کنند. در روزهاي ابتدائي سال، قيمت هاي ميوه هاي نوبر مثل هندوانه و چاقاله بادام بسياري را شگفت زده کرد.براي خريد يک کيلو چاقاله بايد يک تراول 50000 توماني خرج مي کرديم!
متاسفانه سال هاست که به علت وجود متوليان بسيار که اتفاقا پر مدعا نيز هستند، بازار ميوه شده است جولانگاه يک مشت دلال که حتي دولت نيز توان مقابله با آنان را ندارد.
در اين بازار آشفته، مردمي که سطح درآمدي آنها متوسط به پائين است ضرر مي کنند و بس! اما فرق سال 93 با سال هاي ماقبل خودش در 2 اتفاق جديد است:
1) اجراي طرح انتزاع
2) اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها
و اين بدان معني است که بازار ميوه احتمالا آشفته تر از قبل خواهد شد.
حال براي امسال، سرمازدگي و از بين رفتن درختان مرکبات در شمال کشور را هم به موارد بالا اضافه کنيد تا متوجه عمق فاجعه ميوه اي در سال 93 شويد.
نگارنده بر اين عقيده است که اگر بازار و واردات ميوه به خوبي مديريت نشود، سال 93 از حيث مرکبات و ميوه هاي سر درختي سالي بسيار بد و البته گران خواهد بود.
البته اين مديريت نکردن بازار و واردات آرزوي دلالان بازار ميوه است که سال هاست خون مردم و کشاورزان و باغداران را در شيشه کرده اند. لطفا در سال جدي به جاي انجام حرکت هاي تبليغاتي؛ بازار را مديريت کنيد.
-محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]