واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گسترش ویروس ˈ ابولاˈ در غرب آفریقا تهران - ایرنا- براساس گزارش سازمان پزشکان بدون مرز و منابع خبری، شماری از کشورهای غرب آفریقا با گسترش ویروس نادر و خطرناک ابولا مواجه شده اند.
بگزارش شامگاه جمعه یورونیوز، گینه بیش از دیگر کشورهای واقع در غرب آفریقا به این ویروس خونریزی دهنده مبتلاست که از میان 137 مورد ثبت شده در ژانویه، تاکنون 86 نفر فوت شده اند.
براساس این گزارش ، سازمان پزشکان بدون مرز که در گینه فعال است، از یک اپیدمی بی سابقه سخن می گویند که 45 مورد بطور مستقیم به خاطر آلودگی به ویروس ابولا درگذشته اند.
میشل ون هرپ، اپیدمولوژیست می گوید: ˈما با یک اپیدمی روبرو هستیم که تاکنون به این گستردگی مشاهده نشده است، بخصوص اگر به تعداد موارد مشاهده شده در نواحی گوناگون نگاه کنید.ˈ
میشل ون هرپ، می افزاید: ˈما با تهاجمی ترین نژاد ویروس ابولا که نژاد زئیر است، روبروئیم. این نژادی از ویروس است که بیش از 9 نفر از ده بیمار را کشته است.ˈ
درهمین حال بگزارش بی بی سی ، مقامات دولتی در مالی نیز گفته اند که سه نفر در نزدیکی مرز این کشور با گینه به ویروس ابولا مبتلا شده اند.
این افراد به قرنطینه منتقل شده اند و دولت مالی از شهروندان خود خواسته که حتی المقدور از تردد در مناطق مرزی با گینه خودداری کنند.
این ویروس که واکسن و درمان ندارد، پیشتر از گینه به لیبریا سرایت کرده بود.
در لیبریا از 12 نفری که به ویروس ابولا مبتلا شده اند تا کنون شش نفر مرده اند.
مقامات سیرالئون نیز گفته اند که موارد مشکوک به ابولا در آن کشور مشاهده شده است و سنگال نیز مرزهای خود را بر روی گینه بسته است.
پیش از این ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو و اوگاندا، در چند هزار کیلومتری گینه، دیده شده بود.
هیچ درمان ویژه ای علیه ویروس ابولا وجود ندارد. بیمار به یک تب خونریزی دهنده شدید مبتلا می شود که در 90 درصد موارد منجر به خونریزی داخلی و خارجی می شود و سرانجام بیمار به یک مرگ وحشتناک محکوم است. اولین علامت بیماری تب بالا، سردرد و ضعف است که ممکن است بیماری مالاریا تشخیص داده شود.
ابولا در سال 1976 در جمهوری دموکراتیک کنگو، زئیر سابق، کشف شد. ابولا برای نخستین بار در گینه مشاهده شد و سپس با گسترش به لیبریا، سیرالئون و مالی همه را شگفت زده کرد.
این ویروس که با نام رودخانه ابولا در کنگو شناخته شده، از طریق تماس مستقیم با خون یا مایعات بیولوژیک یا لباس فرد آلوده که می تواند انسان یا حیوان مرده یا زنده باشد، منتقل می شود .
ژان ژاک مویومب، مدیر مرکز بیومدیکال در کنگو به یورو نیوز می گوید: ˈما فکر می کنیم که خفاش های بزرگی که میوه خوارند، ناقل اصلی این ویروس باشند، اما هنوز این فرضیه تایید نشده است. تنها راه مبارزه با ابولا پاکیزگی و قطع کردن زنجیره انتقال ویروس، به این شکل است که به سرعت افراد مبتلا را شناسایی و از دیگران جدا کنیم.ˈ
پرفسور مویومب تلاش می کند که واکسنی علیه ابولا بسازد. ویروسی که سریعتر از ویروس ایدز منتشر و افراد را می کشد.
شبس- 1552
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]