واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
باهنر: مقطع مشترک مجلس نهم و دولت یازدهم، مقطعی مهم و طلایی است/ دولت یازدهم شروع خوبی داشته است
نایب رئیس مجلس گفت: اگر همگرایی و همدلی که در کشور وجود دارد، بیشتر شود، در این مقطع هم ملت ما نشان میدهد که میتوانیم در سالهای نه چندان طولانی اقتصاد مقاومتی درونزا و بروننگر را پایهگذاری کنیم.
به گزارش نامه نیوز، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به نامگذاری امسال ازسوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام" اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی"، گفت: در سالهای اخیر مقام معظم رهبری بحثهایی را که مطرح کردهاند و برای نامگذاری سالها اعلام کردهاند، به طور عمده، بحثهای اقتصادی بوده است .
وی افزود: سال گذشته هم به" حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" از سوی معظمله نامگذاری شده بود که به لطف خدا، حماسه سیاسی به نحو احسن توسط مردم محقق شد، اما در بعد اقتصادی قدمهای جدی برداشته نشد. البته در دو سه سال اخیر دولت دهم هم با معضلات و مشکلاتی روبرو شدیم که بعضی از سیاستهایی که در داخل کشور بود، مدبرانه نبود؛ اما فشار تحریمها نیز مقداری کار را سختتر کرد.
نایب رئیس مجلس در همین زمینه تصریح کرد: متأسفانه در زمانی که دولت دهم به دولت یازدهم تحویل داده میشد، شاخصهای عمومی اقتصادی ما شاخصهای خوبی نبود، البته الان هم هنوز اتفاق خیلی مهمی نیفتاده است، اما شروع کار دولت یازدهم در بعضی از مسائل مانند کنترل سطح عمومی قیمتها و نظایر آن شروع خوبی بوده است، اما در بخش تولید که محور اصلی اقتصاد کشور ما را تشکیل میدهد، هنوز قدم جدی برداشته نشده است؛ البته انتظار نداشتیم که دولت ظرف 6 ماه بتواند معجزهای انجام دهد
باهنر با بیان اینکه در اواخر سال گذشته اقدامات سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شد و در نهایت رهبر معظم انقلاب اسلام با اصلاحاتی آن را ابلاغ فرمودند، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را در 23 الی 24 بند به طور مفصل و روشن برای مردم دستگاهها تبیین کردند. البته پس از آن جلسهای با سران قوا و یک جلسه هم با دست اندرکاران سه قوه داشتند در واقع اقدامات کارشناسی بسیار دقیق و عمیقی بر روی آن انجام شده است.
وی تأکید کرد: طبیعی بود که در سال جاری نیز یکی از بحثهای اساسی کشور ما، بحثهای اقتصادی باشد که بر این اساس رهبر انقلاب، مقوله فرهنگ را نیز به آن اضافه کردند. بنده معتقدم که فرهنگ فضای تنفسی یک جامعه است. کشور باید بتواند در آن فضا تنفس کند؛ اگر فضای فرهنگی و غبارآلوده بوده و گرفتاری داشته باشد، اقدامات دیگر مانند سیاست و اقتصاد به ناکجا آباد میرود.
**تشکیل شرکتهای دانشبنیان باید در جهت تحقق اهداف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی کلید بخورد
نایب رئیس مجلس با تأکید بر اینکه ردپاهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در قوانین برنامه پنجم توسعه و اصلاح فضای کسب و کار وجود داشته است، اظهارداشت: البته قانون اصلاح فضای کسب و کار قانون مترقیای بود، اما دولت دهم اعتقادی به این قانون نداشت و آن را اجرا نکرد، اما دولت یازدهم حداقل گفته است که کار را شروع میکند.
باهنر با بیان اینکه در قانون بودجه سال 93 نیز ردپاهایی برای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گذاشته شده تا دولت بتواند تحولات اقتصادی در کشور بودجود آورد، افزود: رهبر معظم انقلاب در مقدمه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اصل 44 و هدفمندی یارانهها را مطرح کردهاند که این موارد میتواند زمینهای برای تحولاتی باشد که دولت میتواند در اقتصاد کشور و در چارچوب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه شعار و عملکرد ما در حوزه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باید روان کردن تولید باشد، اظهارداشت: بنده معتقدم که توجه به تولید در چارچوب در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باید دورنزا و بروننگر باشد، یعنی در جهت تولید باید همه امکانات داخلی را مدنظر قرار دهیم، البته این تولید فقط برای کشور ما نباید باشد، بلکه باید بروننگر باشد و ما بتوانیم با اقتصاد جهانی کار کنیم و سهم خودمان را از بازارهای جهانی به صورت عادلانه و دقیق کسب کنیم.
نایب رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیتهای عظیم کشور از نظر معادن و استعدادها و نیروی انسانی فعال و با اراده اشاره کرد و گفت: تشکیل شرکتهای دانشبنیان باید در جهت تحقق اهداف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی کلید بخورد و جامعه، دولت و مجلس نیز در این بخش هم نشان دهد، که ما سایر بخشها و عرصهها میتواند از گردنههای حساس عبور کند.
باهنر تأکید کرد: بنده معتقدم که اگر همگرایی و همدلی که در کشور وجود دارد، بیشتر شود، در این مقطع هم ملت ما نشان میدهد که میتوانیم در سالهای نه چندان طولانی اقتصاد مقاومتی درونزا و بروننگر را پایهگذاری کنیم.
**مقطع مشترک مجلس نهم و دولت یازدهم را مقطعی مهم و طلایی میدانم
وی در ادامه مورد سطح تعامل دولت و مجلس در سالجاری نیز، گفت: بنده معتقدم که سطح تعامل دولت و مجلس در سالجاری خوب است و فکر میکنم که همکاریهای زیادی بتوانیم داشته باشیم. بنده مقطع مشترک مجلس نهم و دولت یازدهم را که دو سال از آن باقی مانده است را مقطع مهم و طلایی میدانم که میتوان از این فرصت استفادههای بسیاری کرد.
نایب رئیس مجلس در پایان خاطر نشان کرد: مجلس حتما از دولت به شرط اینکه اعتدال، خردگرایی و تکیه بر علم و دانش و مشورت را که شعار اصلیاش بوده را رعایت کند، حمایت میکند. البته این حمایت در چارچوب این است که دولت به وظایف خودش نیز در راستای حل مشکلات عمل کند.
1393/1/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]