واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مناطق سرسبز استان زنجان آغوش خود را بر روی علاقه مندان طبیعت بازکرد زنجان - همزمان باسیزدهمین روز از بهارطبیعت، مناطق خوش آب و هوا و سرسبز استان زنجان آغوش خود را بر روی گردشگران و علاقه مندان طبیعت، بازکرد.
به گزارش ایرنا، 13 فروردین آیین سیزده بدر نقطه ی پایانی نوروز و روز پیوند با طبیعت و زیبایی های بهار است، مردم براساس سنت دیرینه می کوشند در سیزدهمین روز از بهار طبیعت، به دامن دشت ها ، کوهها ، باغ ها و اماکن تفریحی پناه ببرند تا آخرین روز از تعطیلات سال جدید را در کنار یکدیگر سپری کنند.
یکی از سنت های دیرینه ی ایرانیان، سبزکردن دانه های گندم و برخی حبوبات در آستانه سال جدید و انداختن آن در روز سیزدهم نوروز و بهار طبیعت به آبهای روان است.
برخی از مردم معتقد هستند با خروج از خانه و همنشینی با طبیعت، نحسی روز 13 و امکان رخداد اتفاقات ناگوار را از خود دور می کنند.
سیزده فروردین، با نوروز پیوند ناگسستنی دارد و باآن عجین شده ودر متون دیرینه ایرانیان، هیچگاه از 13 و نحس بودن آن نام برده نشده است و این تفکر و دیدگاه به مرور زمان و در طول تاریخ در اذهان مردم جای گرفته است.
بنابر برخی روایات تاریخی، روز سیزده یا تیرروز از تیرگان جشن آب پاشان است و اعتقاد به نحسی آن بعدها به وجود آمده است.
سیزده بدر برای کودکان و نوجوانان ایرانی روز خاصی است و آنان از اینکه خانواده هایشان توانسته اند در یک روز بهاری در کنارهم باشند خوشحال می شوند.
13 فروردین ماه روز انس با طبیعت است و از دیرباز مردم ایران در این روز نمادین، احترام عمیق خود را برای حفظ محیط زیست نشان می دهند.
در استان زنجان نیز آداب و آیین های خاص این روز جای خودرا حفظ کرده است و مردم با خروج از منازل و پناه بردن به دامن طبیعت، اقدام به پخت غذاهای مخصوص کرده و مشغول سرگرمی های محلی و دسته جمعی می شوند.
کشتی گرفتن، گره زدن سبزده ها توسط اعضای خانواده ها بخصوص دختران و پسران جوان و دم بخت، پریدن از روی آب و آتش، ازجمله برنامه های خاص این روز است.
برخی از مردم زنجان برگزاری آیین 13 فروردین ماه سیزده بدر را اقدامی در جهت قدرشناسی از نعمت های خداوندی می دانند و تماشای زنده شدن طبیعت را نشانی از قیامت و معاد قلمداد می کنند.
مردم این خطه از میهن اسلامی نیز علاقه دارند سیزدهمین روز از فصل بهار را به صورت دستجمعی و همراه اقوام و آشنایان خود، در دامن طبیعت سپری کنند.
بسیاری از مردم این استان معتقدند که حضور در دامان طبیعت در 13 فروردین، دلها را شاد، زندگی را سرسبز و حوادث ناگوار احتمالی را دور می کند.
به همین خاطر از چند روز قبل برای سپری کردن این روز که سیزده بدر نامیده می شود، تدارک دیده و سعی می کنند در این روز سفره های خود را رنگین تر کرده و لحظات سیزدهمین روز سال نو را به خوبی و خوشی در دامان طبیعت باشند.
طبخ آش با تره های نورسته، سبزی و ماهی پلو و خوردن میوه ، شیرینی جات و آجیل در روز سیزده بدر از دیگر عادات مرسوم مردم این استان بشمار می رود.
در این روز بازار رانندگان وسایط نقلیه عمومی، مغازه های خشکبار و سبزی فروشی گرمتر و صفوف اتومبیلها درجایگاههای عرضه فرآورده های سوختی طولانی تر و جنب و جوش خاصی بین مردم ایجاد می شود.
دادن صدقه، یاری نیازمندان، سرکشی به سرای سالمندان و عیادت از بیماران بستری در بیمارستان ها، از دیگر عاداتی هستند که اغلب مردم استان زنجان در روزهای عید، جشن و تعطیلی به آن می پردازند.
مردم این استان درحالی سیزدهمین روز بهار امسال را پشت سر می گذارند که هنوز بخاری ها و وسایل گرم کننده ی منازل روشن است و مردم همچنان از لباسهای پاییزی و زمستانی استفاده می کنند.
522
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]