تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815278354




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

"المراجعات" الگوی خوب مناظره های فرهنگی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: "المراجعات" الگوی خوب مناظره های فرهنگی وبلاگ > پورحسین، رضا - مناظره های کتبی فرهنگی برای " اشتراک معنی و هم فهمی" برای فعالان فرهنگی داخل نظام ضورتی بیش از پیش دارد. کتاب "المراجعات" الگوی خوبی برای تحقق چنین امری است.

  درشرایط امروز که دچار "تعارض فرهنگی" هستیم، توجه بیش از پیش فعالان فرهنگی به مقوله فرهنگ ضرورت دارد. این توجه صرفا با انجام فعالیتهای فرهنگی صورت نمی پذیرد، بلکه لازم است هرچه بیشتر درجهت "اشتراک معنی" و" هم فهمی" درعرصه فرهنگی کوشش کنیم. کم بودن هم فهمی فعالان فرهنگی، اصطکاک های فرسایشی را بوجود می آورد که بیشترین انرژی روانی وذهنی را از انسان سلب می کند.      به همین دلیل وبرای کاهش "اصطکاک های فرهنگی" و ارتقاء هم فهمی فعالان فرهنگی در "مبانی و روشها" لازم است "بحثهای دوطرفه" به صورت "مناظره های کلامی وکتبی" گسترش یابد. همه سلایق دوست دارند که در گستره فرهنگی حضور داشته باشند، اما کم بودن اشتراک در روشها  وگاهی در مبانی، مانع فعالیتها آنها برای ارتقاء فرهنگی می شود. تجربه نشان داده است که مناظره و نامه نگاری های مکتوب به شرط رعایت اخلاق، منطق وانصاف میان فعالان فرهنگی، ثمرات بسیار خوبی را بمنظور اشتراک معنی و هم فهمی به بار خواهد آورد.      خوب است به یک نمونه مناظره مکتوب تاریخی اشاره کنیم. حتما کتاب "المراجعات" راکه حاوی نامه نگاری های  مرحوم شرف الدین ازعلمای بزرگ شیعی و مرحوم سلیم بشری از علمای سنی و رئیس الازهر، مطالعه و یا درباره آن شنیده اید. علامه شرف الدین در سفرش به مصر با شیخ سلیم البشری دیدار می‌کند و نتیجه آن دیدار، شکل گیری مباحثه آن دو حول مسایل اعتقادی می‌شود که به صورت 112 نامه ادامه پیدا می‌کند. سید شرف الدین برای شرح و اثبات عقاید و احکام مذهب تشیع، از منابع و مصادر اهل سنت استفاده می کند تا برای شیخ سلیم البشری و دیگران قابل قبول‌ باشد. در پایانِ مباحثات کتبی بین این دو عالم بزرگ،  شیخ البشری  متواضعانه می‌گوید:  "گواهی می دهم که شما در اصول و فروع بر آنید که ائمه از آل رسول صلی الله علیه و آله بر آن بوده اند، مطلب را واضح نمودید و آنرا روشن کردید و آنچه در مکنون آن پوشیده بود آشکار فرمودید، پس شک در آن اسباب هلاکت و تشکیک در آن اسباب گمراهی است... به واسطه تو، به کوه هدایت و چراغ تاریکی آرمیدم و با فلاح و نجاح از تو جدا شدم". ترجمه این کتاب توسط انتشارات جامعه مدرسین بارها به چاپ رسیده است.  آن چه که تحسین برانگیز است روح این نامه نگاری ها است  که درتمام آنها،  ادب، منطق، استدلال و انصاف موج می زند. این دوعالم، با بهترین واژه ها برای هم نامه می نویسند و کوچکترین توهین ویا واژه  سبک درنامه های آنها دیده نمی شود. المراجعات می تواند الگوی خوبی برای فعالان فرهنگی درجناح های مختلف داخل نظام باشد؛ الگویی که متاسفانه مرسوم نیست ونتیجه آن برخوردهایی است که می بینیم و ازآن راضی نیستیم. منتظر "بحثهای کتبی" درباره مسایل مختلف فرهنگی(مبانی، روشها، اصول، رویکردها، مولفه ها) برای اشتراک بیشتر بین فعالان و دلسوزان فرهنگی خواهیم بود.    



دوشنبه 11 فروردین 1393 - 16:02:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن