تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852913311




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گسترش تهدیدات زیست محیطی به علت روند افزایشی گرمای زمین در 40 سال اخیر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

هشدار سازمان ملل: گسترش تهدیدات زیست محیطی به علت روند افزایشی گرمای زمین در 40 سال اخیر تهران-ایرنا- کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند : کره زمین در 40 سال اخیر در یک روند دائمی افزایش یافته است و این پدیده سبب شده تا حیات بشری و حیات وحش در زیست محیطی کنونی زمین با تهدیدات بسیاری روبه رو شده است.


به گزارش ایرنا از شبکه خبری بی بی سی ، گزارش هشدار دهنده کارشناسان سازمان ملل پس از یک هفته گفت وگوهای مسوولان سازمان ملل در یوکوهامای ژاپن منتشر شده است.
بنا بر این گزارش آثار فعالیت های بشر و گرم شدن هوای کره زمین فشار بیش از حدی را بر سیستم های طبیعی وارد کرده که زندگی بشر را بشدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.
پرمافراست به خاک یا سنگی گفته می شود که بیش از دو سال در حالت انجماد مانده باشد. این زمین ها بیشتر در نواحی سردسیر مثل سیبری، آلاسکا، گرین لند و شمال کانادا وجود دارند. دانشمندان می گویند اگر آب و هوای کره زمین بیش از یک و نیم درجه گرم شود این زمین ها از حالت انجماد خارج می شوند.
از دهه هفتاد میلادی با گرم شدن هوای کره زمین وسعت و عمق یخ کمتر شده است. این باعث می شود ویروس ها و میکروب های باستانی که در این زمین ها نهفته بوده اند فرصت فعالیت و گسترش کنند.
این گزارش دومین گزارش از رشته گزارش هایی است که قرار است ˈمجمع بین المللی تغییرات اقلیمی (IPCC) در سال جاری میلادی منتشر کند.
به گفته راجندرا پاچوری رییس این کمیته ˈهیچکس در این سیاره از این تغییرات در امان نخواهد بود.
طبق این گزارش ، ابعاد وسیع فزاینده گرم شدن احتمال تغییرات شدید، فراگیر و غیر قابل برگشت اقلیمی را افزایش داده است.
گزارش همچنین تاکید می کند که سیستم های طبیعی و انسانی در تمام قاره ها و اقیانوس ها در دهه های اخیر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی مختلف قرار گرفته اند، از ذوب شدن یخچالها گرفته تا گرم شدن پرمافراست (زمین های یخ زده).
دکتر سلیم الحق یکی از نویسندگان اصلی این گزارش می گوید: پیش از این فقط فکر می کردیم که می دانیم چه اتفاقی دارد می افتد، اما حالا برای این که تغییرات واقعا دارند اتفاق می افتند شواهد بی اندازه زیادی داریم.
از زمان گزارش قبلی در سال 2007 شواهد علمی در باره گرم شده هوای کره زمین دو برابر شده است.
میشل ژارو دبیر کل سازمان بین المللی هواشناسی جهانی می گوید تا بحال مردم به آب و هوای کره زمین آسیب می زدند چون ˈنمی دانستندˈ اما از این به بعد جهل دیگر بهانه خوبی نیست.
در این گزارش به تغییرات کوتاه مدت سیستم های طبیعی در20 تا 30 سال آینده اشاره شده است.
طبق این گزارش، این خطرات شامل آسیب دیدن سیستم های منحصر به فردی مثل دریاهای قطبی و آبسنگ های مرجانی (coral reefs) می شود که فقط با دو درجه افزایش دما در معرض خطر جدی قرار می گیرند. تغییرات اقلیمی همچنین منابع آب آشامیدنی را تهدید می کند و با بالا آمدن آب دریاها، زمینهای وسیعی زیر آب خواهند رفت؛ آب اقیانوس ها اسیدی خواهد شد و گونه های جانوری و گیاهی در معرض نابودی قرار می گیرند.
*** مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی (IPCC)
این مجمع که اعضای آن را هزاران دانشمند داوطلب تشکیل می دهند، در سال 1988 از مشارکت برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد و سازمان جهانی هواشناسی تشکیل شد تا اطلاعات فنی و اجتماعی-اقتصادی در مورد گرم شدن کره زمین را گردآوری کند. این سازمان کوچک که مقر آن در ژنو است دوازده کارمند دارد و 195 کشور دنیا در آن مشارکت دارند.
از این رو محیط زیست جانوران و گیاهان به مناطق مرتفع تر یا قطبی منتقل خواهد شد.
منابع غذایی انسان هم در معرض خطر قرار دارند و تا سال 2050، محصول برداشتی در10درصد زمین های زیر کشت برنج، ذرت و گندم، بیش از 25 درصد کاهش خواهد یافت.
بعد از سال 2050این تغییرات شدیدتر خواهند شد در حالیکه جمعیت کره زمین در آن زمان حدود نه میلیارد نفر خواهد بود و نیاز به مواد غذایی بسیار بیشتر.
بسیاری از ماهیان که غذای اصلی مردم زیادی را تامین می کنند بدلیل گرم شدن آبها مهاجرت می کنند و در برخی مناطق حاره و قطب جنوب، صید به کمتر از نصف می رسد.
پروفسور نیل اَگِر یکی دیگر از نویسندگان گزارش می گوید این ارزیابی به هیچ وجه ˈاغراق آمیز نیست و با گذشت زمان خطر افزایش پیدا می کند.این به زندگی مردم مربوط است، تاثیر این تغییرات بر محصولات کشاورزی، دسترسی به آب، و بویژه اتفاقات شدید طبیعی زندگی و خان و مان مردم را تهدید می کند.
سیل و مرگ ناشی از گرما افزایش پیدا می کند و این خطر برای کسانی که در فضای باز کار می کنند مثل کشاورزان و کارگران ساختمانی شدیدتر است.
این تغییرات باعث افزایش مهاجرات، تنش ها و منازعان محلی و منطقه ای شده و امنیت کشورها را به خطر می اندازد.
با وجود اینکه در کوتاه مدت تبعات گرم شدن هوای زمین در کشورهای فقیر بیشتر است اما کشورهای ثروتمند هم مصون نخواهند ماند.
به گفته دکتر سلیم الحق در کشورهای پیشرفته هم این تغییرات جدی گرفته خواهند شد بخصوص وقتی مردم با بلایای طبیعی مثل سیل و توفان مواجه شوند. این حوادث میلیون ها دلار خسارت خواهند زد که ثروتمندان باید بپردازند اما آنچه آنها می توانند بپردازند هم حدی دارد.
دکتر کریس فیلد رییس مشترک کارگروه تهیه این گزارش نیز معتقد است مهمترین نکته این گزارش این است که به تغییر آب و هوا به عنوان مدیریت بحران نگاه شده است. برای پرداخت هزینه های این تغییرات اقلیمی اکنون مبنای علمی وجود دارد و برای دانشمندان ˈآسانتر است که به مذاکرات عهدنامه تغییرات اقلیمی سازمان ملل UNFCCC بروند و برای پرداخت هزینه های این تغییرات به توافق برسند.
علمی** 1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن