تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 20 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1810508289




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه های مناسب برای جلوگیری از بروز گرمازدگی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
راه های مناسب برای جلوگیری از بروز گرمازدگی
گرمازدگی از عوارض شایع فعالیت زیاد و یا ورزشی در هوای گرم است. این عارضه بیشتر اوقات بصورت خفیف است ولی گاهی می تواند موجب مرگ هم بشود. دانستن راه های حفظ سلامت در گرما برای هر فردی الزامی است.


به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران: زمانی که فردی در مدت زیادی در معرض گرما و نور آفتاب قرار گیرد یا بدون در نظر گرفتن شرایط جسمی و سنی بیش از اندازه فعالیت بدنی انجام دهد خستگی گرمایی اتفاق می افتد.
معمولا این مشکل در مردم مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی بیشتر دیده می شود، چرا که آسفالت و بتون در مناطق شهری گرما را به میزان بیشتری جذب کرده و این موجب مضاعف شدن گرمای محیط می شود. در واقع خستگی گرمایی شایع ترین نوع گرمازدگی است و مشخصه اصلی آن تعریق فراوان و از دست دادن آب و املاح بدن است.

کارگران، قهرمانان ورزشی، نیروهای انتظامی و افرادی که هنگام کار یا ورزش در هوای داغ مایعات کافی نمی خورند بیشتر بر این مشکل دچار می شوند.

کارشناسان چند توصیه و اقدام احتیاطی را پیشنهاد کرده اند که در صورت عمل به آن ها می توانند در مواقعی که دمای هوا بسیار بالا است، بدنتان را خنک نگه دارید و از گرمای شدید و بروز گرمازدگی در امان بمانید.

- لباس متناسب با هوای گرم بپوشید. برای مثال از لباس های نخی و سبک با رنگ های روشن، کلاه و یا حتی چتر آفتابی استفاده کنید.

- آب زیاد بنوشید، همیشه همراه خود شیشه آب و یا آب میوه داشته باشید و مدام مایعات بنوشید. حتی اگر احساس تشنگی هم نمی کنید، نوشیدن دائمی مایعات را فراموش نکنید.

- از مصرف الکل و کافئین پرهیز کنید چون باعث کم شدن آب بدن می شوند.

- حجم غذا را در هر وعده کاهش داده و تعداد وعده ها را افزایش دهید از مصرف غذاهایی که حاوی پروتئین زیاد هستند، اجتناب کنید چون این غذاها حرارت سوخت و سازی بدن را افزایش می دهند.

- سعی کنید آرام باشید و از انجام فعالیت های پر تحرک در ساعات گرم تر روز خودداری کرده و در عوض این گونه فعالیت ها را به ساعات خنک تر روز (بین ساعت 4 تا 7 صبح) موکول کنید.

- تا جایی که امکان دارد در روزهای گرم در فضاهای سر پوشیده و داخل ساختمان بمانید و از حضور در فضای آزاد، پرهیز نمایید. اگر در ساختمانی هستید که سیستم تهویه هوا ندارد، حتی المقدور در طبقات پایین تر باشید که تابش خورشید در آن ها کمتر است.

- به خاطر داشته باشید پنکه ها و هواکش های برقی هوا را خنک نمی کنند بلکه فقط موجب چرخش هوا در فضای اتاق می شوند.

- همسایه خوبی باشید یعنی وقتی موج گرمای شدید شهر و محل زندگی شما را فرا می گیرد، اگر در همسایگی خود ساکنان سالمندی دارید، به آن ها سر بزنید و در صورت نیاز به آن ها کمک کنید تا توصیه های فوق را انجام دهند.

نشانه های گرمازدگی:

تشنگی و تعریق شدید، پوست سرد، رنگ پریده یا بر افروخته، نبض ضعیف، مردمک های گشاد، بی حالی، تهوع، سرگیجه، خستگی، سردرد و در نهایت غش از جمله علائم گرمازدگی است.

اقدامات درمانی در گرمازدگی:

- مصدوم را فوری از محیط گرم خارج کرده و در معرض هوای خنک قرار دهید.

- اگر مصدوم هوشیار است به او آب بدهید و اگر در عرض 20 دقیقه تأثیری در حال او ندید به او محلول (ORS) دهید. از دادن قرص نمک به مصدوم اجتناب کنید، چرا که نمک معده را تحریک کرده و بر شدت تهوع و استفراغ می افزاید.

- با آب خنک پوست مصدوم را مرطوب کنید و همزمان او را باد بزنید. اگر در عرض 30 دقیقه بهبودی حاصل نشد، وی را فوری به مراکز درمانی انتقال دهید.

تفاوت میان خستگی گرمایی با گرمازدگی

- تفاوت بین خستگی گرمایی و گرمازدگی را می توان از راه های گوناگون تشخیص داد. اگر بدن مصدوم در لمس بسیار داغ باشد به گرمازدگی مشکوک شوید. نشانه مهم دیگر گرمازدگی تغییر در وضعیت رفتاری مصدوم است که از گیجی، بی قراری و پرخاشگری شروع می شود و تا نداشتن آگاهی از زمان و مکان و در نهایت اغما ادامه دارد.

- خستگی گرمایی به دلیل تعریق شدید و از دست رفتن مایعات و املاح بدن می تواند به گرفتگی عضلانی منجر شود، در این حالت معمولا ساق پا یا ماهیچه های ناحیه شکم انقباض عضلانی روی داده و به سفتی و تغییر شکل عضله منجر می شود.

در این مورد نیز مهمترین کار نوشیدن مایعات و کشیدن عضله است.

در صورتی که به خستگی گرمایی رسیدگی نشود به گرمازدگی تبدیل شده و می تواند بسیار خطرناک باشد.

همچنین پزشکان هشدار می دهند که گرمای شدید روزهای تابستان می تواند تهدیدی جدی برای ورزشکاران کم سن و سال و جوان باشد. ورزشکاران جوان و مشتاق که برای تمرین ها و مسابقات به میدان ها و زمین های ورزشی می روند باید در روزهای گرم تابستان در برابر مشکلات و حملات شدید گرمازدگی محافظت شوند.

مهمترین راه برای حفاظت از این ورزشکاران جوان رساندن مقادیر کافی مایعات به بدن آن ها و جلوگیری از تلف شدن آب بدنشان است





تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن