واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افت شدید دما در آذربایجان غربی و احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی ارومیه - ایرنا - رییس اداره پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی گفت: افت شدید دما از فردا /دوشنبه شب/ در استان پیش بینی می شود که احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی را به همراه دارد.
ˈمهدی صابریˈ روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به نقشه های پیش بینی و پیش یابی با ورود یک سامانه هوای بارش زای مدیترانه ای به استان در روز گذشته و آغاز بارندگی ها در سطح آذربایجان غربی که به صورت برف و باران می باشد احتمال کاهش دمای برخی مناطق استان به زیر صفر بسیار است.
وی ادامه داد: افت دما در استان 8 تا 10 درجه پیش بینی شده است که از دیروز این افت دما آغاز شده و فردا شب سرما به اوج خود می رسد.
صابری گفت: از عصر روز شنبه در نواحی مرکزی و جنوب استان شاهد بارندگی های شدید و حتی رگبار در شهر ارومیه همراه با وزش بادهای شدید هستیم.
وی ادامه داد: این بارندگی ها به همراه افت دما تا روز سه شنبه در استان تداوم می یابد و از روز چهارشنبه امواجی ناپایدار استان را فرا می گیرد که همراه با رگبارهای پراکنده خواهد بود.
صابری گفت: شب گذشته دمای شهرستان ارومیه پنج درجه سانتیگراد بالای صفر بود و شهرستان چالدران با دمای یک درجه سانتیگراد بالای صفر سردترین و شهر پلدشت با دمای 20 درجه سانتیگراد بالای صفر گرمترین شهر استان گزارش شده اند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: کشاورزان در روزهای یاد شده از مصرف کودهای ازته اجتناب و از انجام هرس درختان در باغها و مزارع خودداری کنند.
عزیز امانی افزود: طی این روزها لازم است تا تمهیدات لازم برای تنظیم دمای گلخانه ها جهت مواجهه با سرما و یخبندان در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: کشاورزان می توانند برای محافظت از باغات و مزارع در مواجهه با سرما و یخبندان به وسیله روشهای مرسوم از جمله استفاده از بخاریهای باغی و روشن کردن آتش به وسیله سوزاندن کاه و کلشت در باغات اقدامات خود را در این زمینه عملی کنند.
وی اظهار کرد: کشاورزان می توانند سم پاشی و محلول پاشی به زمین های زراعی خود را طی روزهای یاد شده به صورت بسیار محدود انجام دهند.
امانی گفت: آبیاری باغات با آب چاه و نیز راه اندازی دکلهای باد و چاهکهای معکوس نیز در صورت وجود در منطقه نباید فراموش شود.
وی ادامه داد: تمهیدات لازم نیز در نشاکاری محصولات جالیزی نیز که به منظور پیش رس شدن انجام می شود باید بکار گرفته شود تا از بروز سرمازدگی های احتمالی پیشگیری شود.
آذربایجان غربی یکی از قطب های مهم کشاورزی در کشور است که دارای 700 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و 35 درصد مردم استان در این بخش فعالیت می کنند.
7125/581/ 1539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]