تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838108734
چگونه انسولین کشف شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چگونه انسولین کشف شد؟
۱۶ مه ۱۹۲۱، مرد قویهیکلی که بیشتر به دهقانها شباهت داشت وارد یکی از آزمایشگاههای دانشگاه تورنتو گردید. این مرد جوان ۲۹ساله موسوم به دکتر فردریک بانتینگ (F.Banting) بود که بعدها به عنوان یکی از بزرگترین کاشفان جهان پزشکی شناخته شد.
یک پزشک: ۱۶ مه ۱۹۲۱، مرد قویهیکلی که بیشتر به دهقانها شباهت داشت وارد یکی از آزمایشگاههای دانشگاه تورنتو گردید. این مرد جوان ۲۹ساله موسوم به دکتر فردریک بانتینگ (F.Banting) بود که بعدها به عنوان یکی از بزرگترین کاشفان جهان پزشکی شناخته شد.
چندی پیش او از دانشگاه تورنتو تقاضا کرده بود که یک آزمایشگاه، ده سگ و یک دستیار مجرب در رشته شیمی و فیزیولوژی را برای مدت دو ماه در اختیار او بگذارد. قبول تقاضای بانتینگ برای دانشگاه بسیار آسان بود زیرا بهای تجهیزات درخواستی او از چندصددلار تجاوز نمیکرد.
بانتینگ قصد داشت که بیماری کشنده و بیرحم دیابت (Diabetes) یا بیماری قند را مغلوب دانش جدید سازد. تا آن زمان، پزشکان بیشماری درباره این بیماری کاوش کرده بودند، ولی کوشش هیچیک از آنها در شناسایی منشأ این بیماری و معالجه آن به جایی نرسیده بود.
همکار و دستیار بانتینگ در این تجربیات بسیار مهم، دکتر چارلز بست نام داشت. دکتر بانتینگ برای آغاز تجربیات خود از بست تقاضا کرد که چگونگی تحصیل شیره پانکراس (Pancreas) را که توسط دانشمند فرانسوی به نام هدون در یک کتاب پزشکی به زبان فرانسه نوشته شده بود برای او ترجمه کند.
یک پزشک یونانی دوهزار سال پیش، مرض قند را به این صورت توصیف کرده بود:
«این یک نوع بیماری است که گوشت را آب کرده و به ادرار تبدیل میکند».
در بدن این بیماران، عاملی وجود دارد که از سوختن قند و تبدیل آن به انرژی ممانعت به عمل میآورد. بنابراین کمبود انرژی مبتلایان به بیماری قند، از ذخیره چربی و پروتئین بدن آنها تأمین میگردد. علاوه بر اینها بیماری قند همیشه با عطشی شدید و دفعنشدنی همراه است. مقدار زیاد آبی که توسط بیماران نوشیده میشود به صورت ادرار شیرین از بدن آنها دفع میگردد. یکی دیگر از علائم دیابت، اشتهای زیاد در اشخاص بیمار است.
قبل از کشف مهم دکتر بانتینگ، بیماری قند تنها به کمک رژیم غذایی بسیار شدید معالجه میشد که کار بسیار شاق و طاقتفرسایی بود و عملا تنها در بعضی از بیماران، آن هم به صورت ناقص پاسخ میداد.
دکتر بانتینگ همیشه خاطره مرگ دوست و همکلاسیاش که در ۱۶سالگی در اثر دیابت در گذشته بود به یاد داشت. همچنین خاطره مرگ خالهاش او را همیشه متأثر میکرد. خالهی بانتینگ قبل از ابتلا به بیماری قند، زن قویهیکل و چاق بود در حالیکه هنگام مرگ، وزنش به ۳۶ کیلو نیز نمیرسید.
در این زمان، بانتینگ ۲۲ سال داشت و آخرین امتحانات خود را برای دریافت دیپلم فیزیولوژی و بیوشیمی میگذرانید. بانتینگ در جوانی آرزو داشت که تحصیلات خود را در رشته الهیات انجام داده و کشیش شود، ولی بعداً پشیمان شده و رشته پزشکی را برای تحصیل خود برگزید.
هنگام تحصیل در دانشگاه، بانتینگ همواره دانشجوی ضعیفی به شمار میآمد. طی جنگ اول جهانی، بانتینگ در ارتش کانادا به عنوان جراح خدمت میکرد. به پاس شجاعت زیادش، عالیترین نشان جنگی کانادا را به او دادند.
پس از خاتمه جنگ، دکتر بانتینگ به لندن آمد تا در این شهر به عنوان جراح ارتوپدیست کار کند ولی متاسفانه به هیچوجه کار او نگرفت؛ به همین علت نامزدش از او جدا شد. چند ماه بعد، بانتینگ مطمئن شده بود که راه علاجی برای بیماری قند پیدا خواهد کرد. از اینرو مطب و کتابها و تمام دار و ندار خود را فروخت تا با خیال راحت به بررسیهای خود در این مورد بپردازد.
بانتینگ عقیده داشت که راز بیماری قند و همچنین داروی آن در غده پانکراس یا لوز المعده نهفته است. پانکراس غدهای است واقع در شکم و به رنگ زرد کمرنگ که کار آن ترشح شیرههای گوارشی و همچنین مادهای است که کار آن تنظیم قند خون میباشد.
تا قبل از کشف بانتینگ، دانشمندان از ترشح ماده مزبور توسط پانکراس بیاطلاع بودند. در سال ۱۸۸۹، یک دانشمند آلمانی برای پیبردن به اهمیت حیاتی پانکراس این غده را در بدن سگی قطع کرد؛ سگ مزبور بیش از دو سه روز زنده نماند.
نکته مهم اینکه یک روز بعد از قطع غده پانکراس، دانشمند مزبور مشاهده کرد که مگسهای زیادی به روی ادرار حیوان جمع شدهاند. دلیل این امر شیرین بودن ادرار سگ بود، زیرا با قطع غده پانکراس، سگ به مرض قند یا دیابت دچار شده بود.
از اینجا نتیجه حاصل میشد که شیره پانکراس دارای عاملی است که کار آن تنظیم متابولیسم یا سوختوساز قند میباشد. برای اثبات این موضوع، کارشناسان مجرائی را که شیره غده پانکراس را به رودهها میبرد در بدن سگی مسدود ساختند. مدتی بعد غده پانکراس پژمرده و ضعیف شد، ولی سگ به بیماری قند مبتلا نگردید. بنابراین با وجود مسدودبودن مجاری مزبور، ماده ضد دیابت همچنان توسط غده پانکراس شناخته شده و به طریقی وارد خون میشد.
سپس توجه دانشمندان به تعداد بیشماری سلولهای مخصوص به نام سلولهای جزیرهای یا islet شدند که در سرتاسر پانکراس پخششده و توسط مویرگهایی به هم مربوط بودند جلب شد.
آیا ماده مجهول ضد دیابت ساختهشده توسط این عنصر به جای روده مستقیماً داخل جریان خون نمیگردید؟
تعداد زیادی از کاوشگران برای اثبات این تئوری تحقیق کردند ولی کوشش آنها نتیجهای به بار نیاورد. دلیل این امر آن بود که بیشتر محققین برای به دست آوردن ماده ناشناخته، غده پانکراس سالمی را گرفته و آن را تحت فشار قرار میدادند. در نتیجه شیرههای گوارشی با این ماده مخلوط شده و آن را مانند سایر پروتئینها منهدم میساختند. بانتینگ میدانست که با بستن مجاری هادی شیره گوارشی در پانکراس، سلولهای ترشحکننده شیرههای مزبور زودتر از جزیرههای کوچک سلولی پژمرده شده و از بین میروند.
بانتینگ به این ترتیب با مسدودکردن مجاری فوق در بدن یک سگ مشاهده کرد که سلولهای سازنده شیرههای گوارشی ظرف ۶ تا ۷ هفته کاملاً از بین رفته و قدرت سازندگی خود را از دست دادند. در این حال بانتینگ به آسانی توانست ماده ناشناخته را بهطور خالص به دست بیاورد.
بانتینگ ۵ سانتیمترمکعب از این ماده را در بدن سگی که با قطع غده پانکراس مبتلا به دیابت شده بود، تزریق کرد. سگ نامبرده در حال مرگ بود ولی با تزریق این ماده حالش بهبود یافت. در این حال لازم بود که خون حیوان تجزیه شود. با تجزیه خون معلوم شد که مقدار قند خون از ۲۰۰ میلی گرم در دسیلیتر قبل از آزمایش به ۱۲۰ میلی گرم در دسیلیتر کاهش یافته است. بعداً با ادامه تزریق، این رقم به ۹۰ میلیگرم در دسیلیتر که حد متعارف و معمول قند در خون است تنزل پیدا کرد. بانتینگ این تجزیه را در بدن سگهای بیشماری انجام داده و اغلب آنها را نجات داد.
او این ماده مجهول را به مناسبت ترشح آن از سلولهای جزیرهای (Isletine) نامگذاری کرده و سپس این نام را به انسولین (Insuline) تغییر دادند.
با این حال مانع بزرگی بر سر راه بانتینگ وجود داشت. بدینترتیب که مقدار کل انسولین حاصل از یک پانکراس به طریق مذکور در فوق بسیار کم بوده و فقط برای زندهنگاه داشتن یک سگ مبتلا به دیابت به مدت یک روز کفایت میکرد در صورتی که میلیونها افراد مبتلا به دیابت بایستی به کمک انسولین معالجه میشدند.
همکار بانتینگ از روی معلومات قبلی خود میدانست که پانکراس حیوانات به حالت جنینی به طور عمده از جزیرههای سلولی تشکیل شده است. دلیل امر این است که جنین احتیاجی به شیرههای گوارشی پانکراس ندارد، در صورتیکه انسولین لازمه حیات آن به شمار میرود. همچنین پانکراس گاو از لحاظ ذخیرهای انسولین غنیتر از پانکراس سگ میباشد، از اینرو بانتینگ با استفاده از معلومات همکارش توانست مقدار بیشتری پانکراس به دست آورده و سگهای مورد آزمایش را مدت بیشتری زنده نگاهدارد.
بعدها آنها توانستند انسولین را با روشهای مخصوصی از پانکراس خوک، گوسفند و گاو ماده نیز به دست آورند.
هنوز مهمترین و اساسیترین مرحله آزمایش انجام نیافته بود. آنها نمیدانستند که اثر انسولین در بدن انسان مبتلا به مرض قند چگونه است؟
در خانهای در نزدیکی دانشگاه، پسربچه ۱۴ساله مبتلا به مرض قند بستری بود. وزن او از ۲۹ کیلوگرم تجاوز نمیکرد. علائم نشان میداد که بیشتر از چند روز از عمر آن کودک باقی نمانده است.
با این حال بانتینگ و همکارش برای جلب رضایت والدین بیمار جهت آزمایش دارو به روی بدن فرزندشان، مجبور شدند که جلوی چشمان آنها چند قطره از انسولین را در بدن یکدیگر تزریق کنند. در مرحله اول آزمایش، معلوم شد که استعمال انسولین از راه دهان هیچ نتیجهای ندارد.
روز بعد که یکی از روزهای ژانویه ۱۹۲۲ بود، نخستین تزریق انسولین در بازوی نحیف پسربچهی مشرف به مرگ، توسط بانتینگ انجام گرفت. تجزیه خون مانند تجزیهههای قبلی آنها به روی سگهای مبتلا به دیابت، نقصان قند خون را نشان میداد.
چند روز بعد در مقابل دیدگان حیرتزده والدین پسربچه مریض، حال وی خوب شده و رنگ و رویش به حالت عادی بازگشت. این پسربچه ۱۳ سال دیگر زنده بود و در سال ۱۹۳۵ در اثر مرض دیگری درگذشت.
پس از این بیمار، صدهاهزار بیمار دیگر توسط انسولین از خطر مرگ نجات یافتند.
به پاس خدمت بزرگ بانتینگ به عالم بشریت، جایزه نوبل در رشته پزشکی در سال ۱۹۲۳ به او تعلق گرفت و او آن را با همکارش قسمت کرد. پارلمان سالیانه، ۷۵۰۰ دلار مواجب تعیین کرد که آخر عمر به او بپردازند. چند سال دیگر بانتینگ با همکارش در دانشگاه مشغول تحقیق بودند.
در سال ۱۹۳۴ لق سِر به بانتینگ هدیه شد. در سال ۲۰۰۴، او چهارمین شخصیت کانادایی برجسته تاریخ شناخته شد.
در فوریه سال ۱۹۴۱، بانتینگ در حادثه هوایی غمانگیزی درگذشت.
در سالهای دهه ۱۹۵۰ ساختار آمینواسیدی انسولین توسط فردریک سانژر کشف شد، در سالهای دهه ۱۹۶۰ برای نخستین بار انسولین به صورت مصنوعی ساخته شد تا اینکه در سال ۱۹۷۸، انسولین با استفاده از مهندسی ژنتیک با استفاده از باکتریهای E. coli ساخته شد.
انسولینی که امروزه بیماران از آنها استفاده میکنند، انسولین نوترکیب تولید شده توسط مخمری به نام saccharomyces cerevisiae با باکتری E. coli است.
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]
صفحات پیشنهادی
محل هواپیمای مالزیایی چگونه کشف شد؟
محل هواپیمای مالزیایی چگونه کشف شد تاریخ انتشار چهارشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۳۰ یک کمپانی ماهواره ی انگلیس از تکنولوژی که در قرن ۱۹ کشف شده است برای تجزیه و تحلیل هفت سیگنالی که از هواپیمای گمشده مالزیایی دریافت شده استفاده کرد و سرانجام مقصد نهایی و تراژدیک آن را مشخص کردمحل هواپیمای مالزیایی چگونه کشف شد؟/تعیین محل پرواز 370، تیری در تاریکی بود
محل هواپیمای مالزیایی چگونه کشف شد تعیین محل پرواز 370 تیری در تاریکی بود یک کمپانی ماهواره ی انگلیس از تکنولوژی که در قرن 19 کشف شده است برای تجزیه و تحلیل هفت سیگنالی که از هواپیمای گمشده مالزیایی دریافت شده استفاده کرد و سرانجام مقصد نهایی و تراژدیک آن را مشخص کرد به گزارهواپیمای مالزیایی چگونه کشف شد؟
هواپیمای مالزیایی چگونه کشف شد دانشمندان کمپانی اینمرسات با استفاده از تکنیکی بر پایه اثر دوپلر که چگونه یک موج فرکانس ها را متناسب با حرکاتش تغییر می دهد محل هواپیما را کشف کردند یک کمپانی ماهواره ی انگلیس از تکنولوژی که در قرن 19 کشف شده است برای تجزیه و تحلیل هفت سیگنالی ککشف قدیمیترین عشق مادرانه
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۵۲ تیمی بینالمللی از دانشمندان به رهبری پروفسور دیوید سیوتر از دانشگاه لیسستر پرترهای متعلق به ماقبلتاریخ از عشق والدین به فرزند را در یک فسیل 450 میلیون ساله شناسایی کردهاند به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یک مهدکودک دریایی گموفقیت محققان ایرانی در کشف گونه جدیدی از گیاهان دارویی
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۵۷ محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با همکاری تعدادی از محققان سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی برای اولین بار موفق به معرفی و شناسایی گونه جدیدی از گیاه کلماتیس در کشور شدند به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا پس از مطالعات دقیق چندین ساله و تأیید متخصکشف نحوه قربانی شدن مغز در همپیمانی التهاب و هیپوکسی
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۴۵ دانشمندان دریافتهاند چگونه التهاب و فقدان اکسیژن برای آسیب به مغز در شرایطی مانند سکته مغزی و بیماری آلزایمر همپیمان میشوند به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جزئیات این مطالعه که در مجله Neuron منتشر شد محققان را یک گام به سویفارس چگونه فارس شد (4) از ماجرای خبر ازدواج مجدد مهاجرانی تا رموز مدیریت در محیطی دوستانه
فارس چگونه فارس شد 4 از ماجرای خبر ازدواج مجدد مهاجرانی تا رموز مدیریت در محیطی دوستانهنخستین مدیرعامل خبرگزاری فارس ضمن تشریح رموز نحوه مدیریت در محیطی دوستانه به بیان خاطراتی از تصمیم گیری درباره نحوه انتشار خبر ماجرای ازدواج مجدد عطاءالله مهاجرانی درخواست وزارت کشور برای اخکشف اموال جدید بابک زنجانی در هفته گذشته
کشف اموال جدید بابک زنجانی در هفته گذشته کد خبر ۳۸۶۵۵۱ تاریخ انتشار ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲ ۵۹ - 14 March 2014 عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از کشف اموال جدید بابک زنجانی در داخل کشور طی هفته گذشته خبر داد و گفت این پرونده تا زمانی که به آخرین یورو بدهی بابک زنجانیفرمانده انتظامی لارستان خبر داد کشف 100 هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
فرمانده انتظامی لارستان خبر دادکشف 100 هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستانفرمانده انتظامی لارستان استان فارس از توقیف چهار خودرو و کشف 101 هزار لیتر سوخت قاچاق در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی دفتر فرماندهی انتظامی استان فارس حسین خلیفه اشیعیان هند چگونه عزاداری میکنند؟
شیعیان هند چگونه عزاداری میکنند کتاب مناسک و آئینهای شیعی در هند پژوهشی برای بررسی سنت شیعی در شمال هندوستان و با تمرکز بر مناسک عزاداری نوشته شده است به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران سرزمین هند موزهای زنده از تاریخ و تمدن ایران است رابطه عمیق و خاصی که دو تمدچگونه از فرش دستبافت مراقبت کنیم؟
دانستنی ها چگونه از فرش دستبافت مراقبت کنیم اسفند ماه برای ما ایرانیها شور و حال خاصی دارد از خلاصی پیدا کردن از سرمای سخت زمستانی زدودن گرد و غبار از جای جای منزل تا از بین بردن اقلام کهنه و غیر قابل مصرف موجود در انبارها و بالاخره دور ریختن کینه ها و کدورتهای قبل از آغابهر برداري از آزادراه پل زال-انديمشک بدون هيچگونه افزايش قيمت پروژه
۲۴ اسفند ۱۳۹۲ ۱ ۱۵ق ظ رئيس هيئت مديره شرکت سرمايه گذاري آزادراه پل زال – انديمشک خبر داد بهر برداري از آزادراه پل زال-انديمشک بدون هيچگونه افزايش قيمت پروژه رئيس هيئت مديره شرکت سرمايه گذاري آزادراه پل زال – انديمشک با بيان اينکه اين پروژه با قيمت مقطوع به پايان رسيد گفت بهرکشفی بزرگتر از بوزون هیگز: مشاهده علایمی از نخستین لحظههای خلقت عالم
کشفی بزرگتر از بوزون هیگز مشاهده علایمی از نخستین لحظههای خلقت عالم دانش > دانشهای بنیادی - شنیدهها حاکی از آن است که تلسکوپ بایسپ در قطب جنوب توانسته امواج گرانشی مهبانگ را مشاهده کند قرار است روز دوشنبه جزئیات دقیق این کشف اعلام شود ذوالفقار دانشی طی چند روخداوند چگونه حضرت زهرا(س) را امتحان کرد؟
آیتالله تحریری بیان کرد خداوند چگونه حضرت زهرا س را امتحان کرد استاد حوزه علمیه گفت بالاترین امتحان صدیقه طاهره س پذیرش ولایت امیرالمؤمنین ع و امامت آن حضرت بعد از نبی اکرم ص است به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدباقر تحریری استاد حوزهچگونه با وسایل دیجیتال مسافرت کنیم؟
چگونه با وسایل دیجیتال مسافرت کنیم با نزدیک شدن به روزهای آخر سال که بیشتر افراد به فکر بستن کوله بار سفرهای نوروزی هستند دوری از ابزارهای دیجیتال به یک معضل بزرگ تبدیل میشود در چنین شرایطی گجتها در دو دسته قرار میگیرند دسته اول ابزارهایی است که امکان حمل آنها در سفر غیرممهوش معنوی چیست وچگونه اندازه گیری می شود؟
هوش معنوی چیست وچگونه اندازه گیری می شود بخش تعاملی الف - محمد سمنانیاشاره مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند تاریخ انتشار شلیست جدیدی از اموال بابک زنجانی کشف شد
لیست جدیدی از اموال بابک زنجانی کشف شد عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از کشف اموال جدید بابک زنجانی در داخل کشور طی هفته گذشته خبر داد و گفت این پرونده تا زمانی که به آخرین یورو بدهی بابک زنجانی دست یابیم ادامه دارد عزت الله یوسفیان ملا درباره آخرین وضعیت بررس-
سرگرمی
پربازدیدترینها