واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
زرین غار زنجان، غاری با قندیلهای زنده و در حال رشد
زرین غار با قندیلهای زنده و در حال رشد از جاذبههای مهم استان زنجان است که علاقهمندان زیادی از آن بازدید میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، غارهای همواره از دیدنیترین و عجیبترین جاذبههای تاریخی محسوب میشوند که مورد توجه علاقهمندان بسیاری به ویژه غارنوردان است، غارها به دلیل قدمت چند هزار ساله و نیاز به کشف از سوی مردم جاذبههای بسیاری داشته و مردم علاقهمند به بازدید از غارهای طبیعی هستند. استان زنجان نیز اگر چه استان غارها نیست اما دارای غارهای ارزشمند و تاریخی و برخی در نوع خود کمنظیر است که علاقهمندان بسیاری در طول سال به ویژه در بهار و نوروز و تابستان از آنها بازدید میکنند. *زرین غار زیباترین غار کشف شده در زنجان غار آهکی زرین غار یکی از زیباترین غارهای کشف شده استان زنجان است که در ضلع غربی جاده ترانزیت زنجان – همدان و در 35 کیلومتری شهرستان خدابنده قرار گرفته است، این غار به دلیل زیباییهای خاص و منحصر به فرد مورد توجه به ویژه اهالی بوده و بازدیدهای مختلفی از آن صورت میگیرد. این غار مشرف به روستای زرینرود و در طول محور غارهای علیصدر و کتلهخور قرار گرفته و جاذبههای خاص خود را دارد، این غار زیبا در اسفند ماه سال 1384 بعد از زلزلهای که در این منطقه رخ داد، توسط مردم روستا شناسایی و به کارشناسان منطقه گزارش شد،این غار دارای یک ورودی با ارتفاع یک هزار و 850 متر از سطح دریا است اما ارتفاع درونی آن در نقاط مختلف متفاوت است.
این غار در قسمتهای پایین دارای چشمههایی است که رابط بین طبقه فوقانی و تحتانی غار هستند، آبی بسیار سرد و قابل شرب با عمقهای متفاوت یک تا 40 متر در آن وجود دارد، هوا در داخل غار جریان دارد و با طی مسافت طولانی تنفس مشکل نمیشود. این غار به عنوان یکی از غارهای استان که هنوز شناسایی آن به طور کامل انجام نشده است دارای چندین طبقه است و تنها دو طبقه آن شناسایی شده است، تونلهای فرعی،ستونهای بسیار در گذرگاههای اصلی و قندیلهای مخروطی آویزان از سقفها از دیگر زیباییهای این غار است که بر اثر داشتن ناخالصی رنگهای متنوعی به خود گرفتهاند و آنهایی که ترکیباتی به همراه ندارند به صورت بلورهای شیشهای بسیار شفاف خوشهای و درختی دیده میشوند. غار زرین غار خشکی و آبی است و دریاچههای متعدد در دالانهای آن وجود دارد، قندیلهای غار زنده و در حال رشد هستند که این امر موجب میشود زیباییهای این غار چند برابر شود،قدمت این غار هنوز مشخص نیست در صورت بهرهبرداری از این غار میتوان آن را به یکی از جاذبههای توریستی و گردشگری استان زنجان تبدیل کرد. *استقرار انسان در غار خرمنه سر طارم غار خرمنه سر طارم در شهرستان طارم و در کوه بلند خرمنه سر در سمت شمالی روستای شاهنشین قرار گرفته است، زیباییهای این غار از دور هم دیده میشود چرا که قرار گرفتن در کوه بلند خرمنه سر و طبیعت زیبای اطراف غار زیباییهای آن را دو چندان کرده است، ارتفاع این کوه 2 هزار و 700 متر و دارای چشمهسارهای زیادی است.
در نزدیکی قله کوه خرمنه سر، دهانه مشبک و پنجره مانند و به نسبت وسیع غار خرمنه سر واقع شده است، در قسمت ورودی غار، حفره بزرگی وجود دارد که همانند اتاقی در میان حفرههای کوچک احاطه شده و در داخل این اتاقها، آثار زیستی از جمله سفالها و پیهسوزهای شکسته قدیمی دیده میشود. استقرار دو دوره انسان در این غار از کشفیات و مطالعات باستانشناسی که دوره نخست ابزار و ادوات سنگی و تیغههای سنگ چخماق دارای قدمتی به دوره پیش از هزاره پنجم قبل از میلاد است. *غار تاریخی حاجی کندی و حاج ارش غار تاریخی حاجیکندی در 35 کیلومتری جنوب غربی شهرستان زنجان در ارتفاعات مشرف به روستای حاج ارش از توابع شهرستان زنجان واقع شده است، به دلیل نداشتن راه آسفالته و خاکی مناسب در حال حاضر دسترسی سواره به آن امکانپذیر نیست، این غار به طور طبیعی از فرسایش سنگهای آهکی موجود در غار پدید آمده و با داشتن آب و هوای مناسب داخل آن مامن انسان دوران پیش از تاریخ است. غار حاجیکندی دارای ابعاد 700 متر و به ارتفاع تقریبی 50 متری است که در داخل غار آثار زینتی انسان در دوره آشولین تا بردوستین متعلق به شانزده تا سی هزار سال قبل از میلاد دیده میشود،در داخل غار ابزار و ادوات تیغههای سنگی و استخوان حیوانات شکاری بسیاری دیده میشود. با توجه به قدمت و چشمانداز این غار میتوان با اصلاح مسیر دسترسی و ایجاد امکانات در مسیر منطقه و داخل آن را به عنوان یکی از مناطق مهم تفرجگاهی و گردشگری استان محسوب کرد. اگر چه غارهای ناشناخته بسیاری در زنجان وجود دارد، اما غارهای شناخته شده نیز دارای جاذبههای بسیار بوده و علاقهمندان به ویژه غار نوردان میتوانند از زیباییهای این غارها استفاده کنند. استان زنجان دارای ظرفیتهای بسیاری برای جذب گردشگر است که غارهای زیبا تنها یکی از این جاذبهها محسوب میشود،در کنار همه غارهای زیبای زنجان، کتلهخور از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و در ایام نوروز و تابستان افراد زیادی از آن بازدید میکنند، زنجان دارای قدمتی تاریخی است که توانسته جاذبههای بسیاری را در خود جای دهد، شناسایی و معرفی این جاذبهها همت مسئولان را میطلبد. انتهای پیام/73003/
93/01/10 - 08:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]