واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
رودخانههای پر آب زنجان جاذب گردشگران / قزلاوزن اکوسیستم طبیعی
رودخانههای پر آب زنجان جاذب گردشگر بوده و میهمانان نوروزی زنجان از این رودخانه پر آب استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، رودها از جاذبههای تاریخی منحصر به فردی محسوب میشوند که همواره مورد استفاده انسانها بوده و علاوه بر استفاده از منابع آبی آن از مناظر زیبایی که در اطراف آنها تشکیل میشود برای گردش و تفریح استفاده میکنند. مردم زنجان علاقه زیادی به رودها داشته و در هر جا که رودی پیدا کنند بساط تفریح و شادی را چیده و در کنار رود اوقات فراغت خود را میگذرانند، در ایام نوروز نیز با آغاز بهار و رویش گیاهان در اطراف رودها و رودخانهها، مردم زنجان از فضای دلچسب طبیعت استفاده میکنند. زنجانرود که در میان عامه مردم به زنجان چای معروف است با طول تقریبی 120 کیلومتر از سلطانیه واقع در جنوب شرق زنجان سرچشمه میگیرد و بعد از عبور از جنوب شهر زنجان در حدود روستای رجعین در کیلومتر 84 شمال غربی زنجان به رودخانه قزلاوزن میپیوندد، این رود زیبا جریان زندگی را در زنجان جاری کرده و از جنوب شرق به شمال غربی جاری میشود.
این رود از میان باغات جنوبی شهر میگذرد در دو طرف بستر خود دره سر سبز باغات زنجانرود را تشکیل میدهد که مردم اغلب این فضای تشکیل شده برای گذراندن اوقات فراغت خود استفاده میکنند، در گذر از این محل با چادرهای برافراشتهای مواجه میشوی که از هر کدام بوی غذاهای محلی از جمله آش ترش، آش ماست، جوجه کباب و آبگوشت به مشام میرسد در کنار آن مردم اجاقهای کباب و چای را روشن کرده و در اطراف نیز کودکان و بزرگسالان به تفریح مشغول هستند. *زیبایی و سرسبزی طبیعت اطراف زنجانرود زیبایی و سرسبزی طبیعت اطراف زنجانرود در مجاورت شهر زنجان و جنوب این شهر با سه پل آجری زیبا موسوم به پل حاج سلمان، میر بهاءالدین و سردار که توسط افراد خیر در سه قرن گذشته احداث شده، ادغام شده و حاصل این ترکیب موجب ایجاد فضای بسیار مناسب برای گردشگری و جذب گردشگران به این منطقه شده است و با مساعد بودن وضعیت جوی مردم به این منطقه آمده و میهمانان خود را نیز در این سابقه تاریخی پذیرایی میکنند. *قزلاوزن رودخانه سرخ رنگ رودخانه قزلاوزن یکی دیگر از رودخانههای مهم استان زنجان است که اهالی شهرستان طارم با آن بیشتر آشنا بوده و از آن خاطرات بسیاری دارند، برخی از خانوادهها نیز دل خوشی از این رودخانه خروشان ندارند چرا که برخی از عزیزانشان را در این رودخانه از دست دادهاند، اما به نظر میرسد بیاحتیاطی بیشتر عامل مرگ افراد در این رودخانه زیبا است و گرنه زیباییهای این رودخانه به قدری زیاد است که در گذر از آن همه محو تماشای جریان آب و صدای دلنشین آن میشوند. رود خانه قزلاوزن از کوههای کردستان سرچشمه گرفته و بعد از گذر از استان زنجان در مسیر خود یک اکوسیستم پر اهمیتی به وجود آورده و به دریای خزر میریزد، این رود در طی مسیر خود زمینها را شسته و خاک رس قرمز رنگ را با خود حمل میکند که به نظر هر بیننده، این رودخانه سرخ رنگ بوده و به همین دلیل به قزلاوزن معرف شده است، این رودخانه زیبا در درههای طارم علیا و در نزدیکی منجیل به رودخانه شاهرود میپیوندد و به نام سفید رود به سد سفید رود و از آن پس در استان گیلان با دریافت شاخههای فرعی دیگر به دریای خزر میریزد، به نظر میرسد با ادامه رد پای این رودخانه زیبا دریای خزر را میتوان به راحتی پیدا کرد، این رودخانه در طول سال پر آب بوده و از کل طول آن 300 کیلومتر در استان زنجان جریان دارد که موجب شده آب هوای زنجان در فصل تابستان و زمستان معتدل شود، وجود این رودخانه موجب ایجاد پارکهای مصفا شده همچنان که موجب شده تا مردم زنجان خونگرم، میهماندوست با روحیهای صمیمی و دوست داشتنی باشند.
میهمانان نوروزی زنجان میتوانند با مراجعه به اطراف رودخانه قزلاوزن از زیباییهای آن بهرهمند شده و عکسهای یادگاری ماندنی بگیرند، زنجان استان رودها و رودخانههای مشهور است که هر کدام به سهم خود بینظیر هستند. *رودخانه ابهر چای و سد کینه ورس رودخانه ابهر چای از دو شاخه دائمی و فصلی تشکیل شده که شاخه فرعی آن از حوالی چمن سلطانیه سرچشمه میگیرد و در نزدیکی ابهر به شاخه اصلی میپیوندد، شاخه اصلی آن از کوههای غرب و جنوب غربی ابهر سرچشمه میگیرد. جهت جریان این رودخانه شمال غربی - جنوب شرقی است و پس از گذشتن از شهرهای صائینقلعه، هیدج، ابهر، خرمدره، ضیاءآباد در جنوب تاکستان به رود شور میپیوندد. در حال حاضر سد کینه ورس بر روی این رودخانه اجرا قرار گرفته و دارای مناظر طبیعی زیبایی است که مردم ابهر از آن استفاده میکنند، گردشگران میتوانند در مسیر عبور خود از این رودخانه زیبا استفاده کنند. انتهای پیام/73003/
93/01/10 - 07:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]